MaGYAUR

MaGYAUR

Ukrajna az európaias, modern jogállami civilizációért vérzik...

2023. június 13. - Magyaur

Az egész ukrajnai háború emlékeztet a spanyol polgárháborúra: az egyik oldalon állnak a megválasztott, európaias köztársaságpártiak, a másikon az európai polgári demokráciákat gyűlölő Franco és a nacionalista-fasiszta támogatói.
Akinek volt szíve és igazságérzete az világosan értette ki a támadó és ki a megtámadott... Az tudta, hogy ez a harc több, mint egy egyszerű helyi konfliktus; ez a Jó és (a magát jónak/keresztényinek álcázó, de közben vadállati kegyetlenségű) Gonosz küzdelme!
Ezért csatlakoztak sokan külföldről önként a spanyol köztársaságiakhoz és ezért harcol ma is sok önkéntes Ukrajna oldalán az európai, a modern világias civilizációt fenyegető putyinista hordák ellen!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1118145792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2024 2023.06.13. 18:00:02

"...az egyik oldalon állnak a megválasztott, európaias köztársaságpártiak, a másikon az európai polgári demokráciákat gyűlölő Franco és a nacionalista-fasiszta támogatói."

Az első nem létezik, utóbbi hatalmon van.

------

"Akinek volt szíve és igazságérzete az világosan értette ki a támadó és ki a megtámadott..."

Közvetlenül az Orosz Föderáció, közvetve az Amerikai Egyesült Államok.

------

"Az tudta, hogy ez a harc több, mint egy egyszerű helyi konfliktus;"

Tudjuk.

------

"ez a Jó és (a magát jónak/keresztényinek álcázó, de közben vadállati kegyetlenségű) Gonosz küzdelme!"

Nem az, de Hollywood-Nyugat ezt próbálja elhitetni.

------

"Ezért csatlakoztak sokan külföldről önként a spanyol köztársaságiakhoz és ezért harcol ma is sok önkéntes Ukrajna oldalán...

Hullanak is az amcsi és angolhülye zsoldosok, polák önkéntesek, csak így tovább!

2024 2023.06.13. 18:02:32

@2023: "Az első nem létezik, utóbbi hatalmon van.2

Kijevben.

Magyaur 2023.06.13. 18:12:21

@2023: Putyin gyáva és gyenge volt, hogy az Európai Unióra, vagy a NATO-ra támadjon.. helyette a szerencsétlen (vagy annak gondolt) Ukrajnára vetette magát. Leharapta belőle a Krímet, a Donbasz keleti felét, majd Oroszországhoz akarta volna csatolni Belarusszal együtt... Ez volt a terv, amit a kis naiv Orbán be is vett... meg azt is, hogyha szépen pitizik majd, akkor kap majd jutalmat: Kárpátaljából valamicskét, csak azért hogy megnyerhesse a következő választást is. Ehhez képest jött a pofára esés és a végtelen szégyen.

2024 2023.06.13. 18:54:14

@Magyaur: A Krím Koszovó 2.0. Ha Amerikának joga volt elvenni Szerbiától a tartományát, még ha a szerbek kétségtelenül üldözték és gyilkolták is az albánokat, akkor Oroszország ugyanúgy jogosan tette rá a kezét a Krímre. Nagyhatalmi foci: 1-1.

Lehet csűrni-csavarni, de ha a kályhától akarunk elindulni, akkor annyit mondok: a 2008-as bukaresti NATO-csúcs. Ott kezdődött az a nagyhatalmi konfliktus, ami legvégül a tavalyi háborúba torkollott.

------

"Putyin gyáva és gyenge volt, hogy az Európai Unióra, vagy a NATO-ra támadjon."

Ettől csak a magadfajta retteg. Mivel nem bolond, Putyinnak esze ágában sincs, soha nem is volt, hogy azokra támadjon. Miről szólt a 2022 előtti két évtized? A békés egymás mellett élés elvét követve üzletelt a Nyugattal mindkét fél üdvére. És a nagyhatalmi sakkjátszma részeként vallotta, hogy "ez az enyém, az a tied, tartsuk tiszteletben egymás érdekszféráját".

Ellenben a gazember washingtoni héjáknak ahhoz nem volt merszük, hogy ha már annyira akarják, az USA közvetlen háborúban játssza le vetélytársával a mindent eldöntő játszmát - az atomfegyverek korában naná, hogy nem is teszi. Ehelyett a gyarmatává züllesztett szerencsétlen Ukrajnát áldozza fel, hogy Moszkvát fegyveres konfliktusba kergesse, és annak tudatában, hogy amaz nem fog atomot bevetni, leléptesse a háborút elvesztő Oroszországot a nagypolitika színpadáról.

A Fehér Házban és a Pentagonban a háború kezdete előtt szerintem 50-50%-ot adtak arra, hogy Putyin támadni fog vagy nem. Eldöntötték: akár lesz háború akár nem, Moszkvával leszámolnak. Ha amaz nem támad: önként hátralép. Ha háborút indít, iszonyú háborús károk árán leléptetik. Történt ami történt, és azóta a háborús forgatókönyv alapján zajlanak az események.

F1őr 2023.06.13. 19:16:29

@Magyaur: Putyin tavaly ilyenkor már kómába volt. Szerinted még él? Szerintem már nem.

camilló 2023.06.13. 20:04:18

@Magyaur: A spanyol polgárháborút párhuzamba állítani a mostani orosz-ukrán konfliktussal csak azt bizonyítja, hogy nem ismered a történelmet! Ha a jogi részét nézzük. Janukovics bukása után egy senki által nem választott több amerikai állampolgárt tartalmazó kormány irányította Ukrajnát. Innentől kezdve a mostani hatalom legitimizációja is minimum kérdéses. Megjegyzem hogy az a Jaszenyuk volt a miniszterelnök aki nem tagadottan náci eszméket vall. Banderista utódok vették át a politika irányítását és első intézkedésük közé tartozott ellenzéki pártokat betiltani. Történt egy s más Odesszában 2014 május 2.-án ajánlom figyelmedbe, hogy kik kivel és mit csináltak...Ellenzéki újságírókat öltek meg, akiknek a gyilkosa a mai napig nincs meg. Kisebbségellenes törvényeket hoztak és ezen csak egyre szigorítottak. Akarod, hogy soroljam tovább a "demokratikus" cselekedeteit az ukrán hatalmi elitnek? Ha ez az Eu értéke, akkor köszönöm, én nem kérek belőle! Felhívom továbbá a szíves figyelmed arra a tényre, hogy Ukrajna lakosságának a harmada orosz! No őket akarták kisemmizni először! Egy náci a nemzeti hős? Kb. olyan, mintha nálunk egyszercsak Szálasi lenne a példa! Szánalmas, hogy minden előzetes tudás nélkül tisztán csak érzelmi alapon ítélkezik a fősodor!!!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.06.14. 18:14:38

Többi fideszkomcsi propagandamajom?
Csak ennyi?

Boldeone2 2023.06.14. 20:26:58

@camilló: Janukovics bukása után egy senki által nem választott több amerikai állampolgárt tartalmazó kormány irányította Ukrajnát. Innentől kezdve a mostani hatalom legitimizációja is minimum kérdéses. "

- Ne hazudj! Porosenkót és Zenelszkijt is szabad választason válaszották meg, tehát abszolút LEGITIM elnökök. A ruszkibérenc rezsimnek örökre vége lett Ukrajnában, szerencsére

camilló 2023.06.15. 04:34:42

@Boldeone2: Szabadon választott. Persze! Betiltott kommunista párttal és erősen presszionált oroszpárti ellenzékkel. Kb. olyan, mintha a magyar pártokat betiltanák mondjuk Romániában. Nem gondolod, hogy gáz Banderista nácikat mosdatni?

camilló 2023.06.15. 04:38:10

@Magyaur: Mégegy apróság a spanyol polgárháborúhoz! Baloldaliak, kommunisták, szociáldemokraták anarchisták voltak a Köztársaság oldalán. Te őket egysorba rakod a Banderistákkal??? Ha nem tudod, hol találsz forrást a polgárháborúval kapcsolatban akkor szívesen ajánlok. Egyébként az egyik legjobb ismerője a témának történetesen magyar!

Boldeone2 2023.06.15. 12:26:08

@camilló: Betiltott kommunista párt " , ugye csak viccelsz ? Mi azzal a probléma, meg a ruszki ügynökségek betiltasával ?

Zelenszkijre 13,5 millió ember szavazott, kérdés sem lehet, hogy mennyire LEGITIM elnök...

A " banderisták " az a putyinisták által terjesztett hazugság. Nem jelentős tényezők Ukrajnában Adott egy 38 milliós ország, ahol pl az Azov létszáma 900-2500 közitt ingadozott, tehát MINIMÁLIS az össztársadalomhoz képest
Ha nem lett volna putyini agresszió, még annyi sem lenne...

Ezzel szemben a ruszofasizmus állameszme Oroszországban, lsd Dugin megjelent könyve is igazolja
Putyin is fasiszta, az " Éjszakai Farkasokkal "motorozik....

Tehát : bagoly mondja verébnek hogy fasiszta !

camilló 2023.06.15. 17:47:44

@Boldeone2: Hitlert a liberálisok és konzervatív gyárosok juttatták hatalomra, nehogy a komcsiké legyen a kormányzás. Igen a kommunisták voltak azok akik a vérüket adták azért, hogy a barna mocsok mindörökre eltűnjön. Pont a bejegyzésben emlegetett Köztársaság Pártiak voltak Ők! Mi a gond azzal, hogy egy olyan országban ahol a lakosság több mint egyharmadát orosz nemzetiségűek alkotják és betiltják a pártjukat? Ugye ezt nem kérdezed komolyan? Ennyit a legitimitásról! A jobboldali nácik erősen felülreprezentáltak az ukrán hatalomban. Ezen az sem változtat, hogy már legszívesebben letagadják a múltjukat! Az Azov csak egy, a sok eredendően félkatonai náci bandából, amit beolvasztottak az ukrán hadseregbe! Tobálod a fasiszta jelzőt, de fogalmad sincs, hogy mit is jelent! Nem minden fasiszta náci, de minden náci fasiszta! Banderát nemzeti hősként élteti a hatalom! Ez tény! Tény, hogy azokat éltetik akik a háború alatt kollaboráltak a németekkel és esetenként buzgóbban gyilkolták a zsidókat, lengyeleket (!) ruszinokat és más népeket! Már a lengyelek is tiltakoztak, hogy olyanokat emeljenek piedesztálra akik felelősek voltak több százezer lengyel haláláért! Te ezeket véded és habzó szájjal átkozod az oroszokat! Tudod a rasszizmus nem csak akkor rasszizmus, ha zsidózol, cigányozol, hanem akkor is, ha oroszozol. Van erről valami jogszabály is amiben leírták, hogy az aki mást vallása, nemzetisége etc. miatt diszkriminál azt minek nevezzük és büntetendő! Ez bizony bőven benne van! Felhívom továbbá a figyelmed, hogy 2014-ben nem véletlenül indult el az autonómiáért a küzdelem! Miután egy állam a saját állampolgáraitól vett el jogokat. Igen a magyarszármazásúaktól is Az ukránok keresik az identitátusak és a lehető legrosszabbat választották! Jó lenne ha nem csak a nyugati narratívát ismételgetnéd!
süti beállítások módosítása