MaGYAUR

MaGYAUR

A magyar végzet

2023. augusztus 15. - Magyaur

A boldogulásra való esélyünk nem volt se jobb, sem rosszabb, mint Lengyelországnak, Romániának, vagy Észtországnak. De a felturbózott népies/urbánus ellentét, az energiákat felemésztő, a háborús hisztériát keltő jobboldali politikai diskurzus, illetve az ennek való tömeges behódolás okozta Magyarország lemaradását a többi környező országhoz képest; a tömeges kivándorlást és végsősoron az elszegényedést.


Sajnos a magyarság leginkább a régi nemesi reflexben ismer magára: "fenn az ernyő, nincsen kas"... a világraszóló kiválóság, a külcsín fontosabb, mint a jól megalapozott tudás, a világszínvonalú termelés és az üzleti érzék, tehát a belbecs... Csak az ősi, európai nagy országokkal egyenrangú, a keresztény erkölcsiség magaslatán lévő, egységes nemzet LÁTSZATA számít a sikert arató jobboldali politikusoknak - semmi más!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4718193473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2023.08.15. 08:52:18

Antall még hagyján, mert ő, angol-konzervatív mintára, "egyensúly-politikára" törekedett a Göncz személyével való kiegyezéssel... de a többi politikus vagy tehetségtelen volt, vagy az "urbánus-globalista -pesti-értelmiség" (magyarán a zsidők) elleni gyűlölet vezette őket!

gigabursch 2023.08.16. 08:29:07

Az ugye megvan, hogy ezt az urbánus műsort kik gerjesztették?
Utána már csak a miértre kell tudni válaszolni, amire kézenfekvő a válasz.

2024 2023.08.16. 18:24:42

"De a felturbózott népies/urbánus ellentét, az energiákat felemésztő, a háborús hisztériát keltő jobboldali politikai diskurzus, illetve az ennek való tömeges behódolás okozta Magyarország lemaradását a többi környező országhoz képest..."

----

Románia lakosságának közel fele nem lakott tavaly csatornázott épületben
2023. június 26. 11:55

"Románia állandó lakosságának 59,2 százaléka lakott 2022-ben szennyvízelvezető csatornahálózatra csatlakoztatott lakásban – derült ki az országos statisztikai intézet (INS) hétfőn közzétett kimutatásából."

mandiner.hu/kulfold/2023/06/romania-kulfold-bukarest

De bégessétek csak nyugodtan, hogy bezzegrománia! Amíg sík hülyének mutatjátok magatokat, Orbánnak nincs félnivalója.

2024 2023.08.16. 18:40:53

Ami pedig a vásárlóerő-paritás alapján vett egy főre eső GDP mutatót illeti. amibe mostanság mint szalmaszárba kapaszkodtok, tisztázzuk: a miénkhez képest jóval nagyobb arányú lakosságkiáramlás miatt jóval nagyobb mértékű népességvesztést szenvedett el az ország az unióhoz való csatlakozás óta. Az 1990. évi 22 millióról mára 18-19 millióra apadt. A kétségtelen gazdasági fejlődés mellett a folyamatos és jelentős mértékű lakosságvesztés okozta, hogy az egy főre eső gdp fel tudott futni. Különben még mindig ott lennének leghátul.
süti beállítások módosítása