MaGYAUR

MaGYAUR

A szeretet, a gondoskodás a fontos, nem a "hagyományos" család!

Már csak azért is, mert nem létezik a "hagyományos" családmodell!

2023. szeptember 17. - Magyaur

Sárosi Péter: "A 19. században a tradicionális családot az jelentette, hogy több generáció és közeli rokonok éltek egy fedél alatt, vagy legalábbis nagyon közel egymáshoz. A gyerekeket nem csak a szülők, hanem a közeli rokonok is nevelték, közösen, és a házimunkát is megosztották. Így azok az egyedülálló, nem házasodó rokonok is részei voltak a családnak, akiknek nem volt gyermeke. És voltak akkor is egyedülálló szülők, házasságon kívül született gyermekek, vagy - horribile dictu - a saját nemükhöz vonzódó emberek, akik mind a család részét képezték.

A múltat rózsaszín ködben ábrázoló mítoszgyártók azzal nehezen akarnak szembenézni, hogy régen a család, és a házasság, elsősorban gazdasági és egzisztenciális közösség volt.

Azok, akik szerint a gyermekek egészséges fejlődése csakis az általuk idealizált “hagyományos” nukleáris családban képzelhető el, tévednek. A gyermek egészséges fejlődése szempontjából gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy a család megfelel-e ennek az ideálnak. Ami fontos, hogy szerető és gondoskodó környezetben nőjön fel, ahol megtapasztalhatja az erős, kölcsönös érzelmi kötődést olyan felnőtt emberekhez, akiktől megfelelő figyelmet kap, és akik kifejlesztik a benne rejlő képességeket."

https://pendulum.444.hu/2020/11/26/a-hagyomanyos-csalad-hamis-mitosza

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1718215991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AvéCézárVavan 2023.09.17. 11:46:08

Volt egykor egy tanítványom, riadt középiskolás lányka. Az anyja a kórházban hagyta volna, a nagymamája vitte haza és nevelte hatodikos koráig, amikor halálra gázolta egy részeg nyikhaj. Ekkor lépett elő a Dédi. Csudálatos, öreg cigányasszony, valószínűtlenül pici nyugdíjjal és töretlen hittel abban, hogy az isten élteti addig, amíg az a "kis árva" el nem végzi az iskolát! Fogafó órán találkoztam velük, mert az iskolába maga nem mert volna bejönni, csak akkor, ha a kislány elkísérte... "Tessék jól megszidni", ha baj van Nikikével, de ne tessék megverni, mert veri őtet az élet!" Aztán jó volt látni a Dédit a ballagáson. Félév múlva ment el....

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.09.17. 12:16:15

A kisemberek nem kérnek modern gyerekkúrós-szivárványos kamucsalád-modellből. Azt meghagyjuk Soroséknak és zsoldosaiknak.

AvéCézárVavan 2023.09.17. 13:28:01

@Avé@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: De jó nekünk, hogy most már tudjuk! Mire mennénk nélküled?! (De jó is lenne egyszer kipróbálni, hogy milyen, ha nem bégetsz beeeeeele mindenbeeeeee!)

2024 2023.09.17. 23:13:47

A hagyományos családmodell azért fontos - mármint egy férfin és egy nőn alapuló kapcsolat - mert csak egy ilyen képes az utódnemzésre, ezáltal az adott népesség reprodukciójára. Két fartúró meleg, két ollózó leszbi, két ugyanolyan biológiai nemű transznemű, kutyaember és miegymás pedig néhány generációnyi idő múlva nem fog tudni csecsemőt ölelgetni Nyugaton, ha nem születnek gyerekek.

Úgyhogy ügynök úr legújabb agymenésével ellentétben egyrészt létezik hagyományos családmodell, mégpedig több ezer év óta, másrészt fontos is. Nagyon fontos.

AvéCézárVavan 2023.09.18. 08:25:24

@2023: Arra kéne energiát pazarolni gondolkodásilag, hogy mi a fene oka lehet annak, hogy azok a sokszor megdícsért heteró párok miért nem vállalnak annyi gyereket, hogy ne legyen gond a társadalomban határozottan kisebbségben létező nem heterókkal, he?!

MEDVE1978 2023.09.18. 17:07:09

Érdekes, hogy mire használja a woke propaganda ezt a témát, mégpedig az LMBTQ cuccok nyomására.
Egy manipuláció, átverés, mítosz is mindig akkor a legjobb, ha van valóságmagja, ahogy ennek a cikknek is.

A valóságmag ebben az esetben kettős: a XIX. században a házasság és család elsősorban gazdasági és társadalmi egység voltak. A házasság nem szerelmi jellegű volt az esetek jelentős részében, hanem inkább társadalmi státuszhoz és vagyonhoz kapcsolódott. Ahogy az is igaz, hogy a gyereket nem elsősorban a család nevelte, hanem ugyanúgy volt közösségi nevelés (az iskola, a faluközösség, az egyház, sokszor a rokonok stb.). Tehát a nukleáris család (apa, anya gyerekek) messze nem volt elterjedt, nagyon sok más előfordult.
Ideáig terjed a valóság, csakhogy utána a cikk azt várja, hogy mindenki arra következtessen, hogy ez a hagyományos családfogalom egy kalap szar, semmire nem jó, hoca ide a sok gyereknevelő homoszexuálist, őket nem szabad diszkriminálni.

"Ami fontos, hogy szerető és gondoskodó környezetben nőjön fel, ahol megtapasztalhatja az erős, kölcsönös érzelmi kötődést olyan felnőtt emberekhez, akiktől megfelelő figyelmet kap, és akik kifejlesztik a benne rejlő képességeket" Ez a mondat egyenesen rémisztő, ha az ember elgondolja, hogy a náci és kommunista diktatúrák is ilyen szlogenekkel vettek például el gyerekeket a szüleiktől és mosták át az agyukat. Őket a nevelők szerették, hogy a Führer vagy Sztálin elvtárs feltétlen hívei legyenek.

Szóval nem erről van szó. Hanem arról, hogy a modernitás elpusztította a legtöbb közösségi nevelésre képes társadalmi egységet, intézményt. A nagycsalád ugye már nevel, hiszen a társadalom atomizálódott. Rengeteg ember egyedül él vagy elvált, így csak korlátozottan képes a gyermeke nevelésére (persze mindent belead, de azért vitán felül áll, hogy ha a gyereknek jobb, ha két szüleje van, mintha egy és mindketten próbálnak mintát adni neki). Az egyház immár a legtöbb esetben nincs nevelő funkcióban, csak a társadalom töredékénél, ez a vallás visszaszorulásának egyenes következménye. A helyi kötöttség, a lokálpatriotizmus, a korábbi falusi közösség megszűnt az urbanizációval, illetve az emberek költözködésével. A fonó ma már nem nevel, ahogy a legények sem a mezőn. Ráadásul az internet további elidegenedést hozott, a gyerekek már a neten ülnek és ha jól alakul formáznak egy közösséget, de rengetegen maradnak ki ebből. A COVID utáni hír, hogy az egyetemek régi bulizós, borgőzős hangulatát immár sterilitás váltja, egyre inkább nem alakulnak ki azok a kapcsolatok, amelyek korábban az egyetemi campusokat jellemezték.

A modern ember és a modern gyermek tehát elidegenedik. Már nem jár le focizni és lóg a haverokkal a téren, legfeljebb a neten teszi azt, de korántsem akkora arányban.
Az elidegenedést, gyökértelenséget nem tudja pótolni semmi. Ezért egyre inkább materialisták és nihilisták a nyugati társadalom. A woke az egészet egy szivárványszinű fossal próbálja helyettesíteni, ami azonban nem működik. Az jóval gyengébb identitás, ha valaki buzi vagy környezetvédő, mintha egy nacionalista lenne vagy erősen vallásos ember.
A modern világ tehát elpusztítja a családot és a helyébe nem tesz igazából semmit. A woke csalóka válasza erre, hogy a homoszexuális család, meg a két apuka egy anyuka is család. Ami nesze semmi fogd meg jól, egy huszadrangú részprobléma látszat részmegoldása.

IdomitottFoka 2023.09.19. 10:29:54

@MEDVE1978: "A woke az egészet egy szivárványszinű fossal próbálja helyettesíteni, ami azonban nem működik. Az jóval gyengébb identitás, ha valaki buzi vagy környezetvédő, mintha egy nacionalista lenne vagy erősen vallásos ember."
"hogy a homoszexuális család, meg a két apuka egy anyuka is család"

Az ilyen jellegű izék vitték el gnagyot is intelligensből vonalasba. Majd ha végre a vókok kimondják h minden családból vegyük el a gyerekeket és adjuk a ratyiknak, akkor majd rettegek. Az esetlegesen melegek által örökbefogadható gyerek esetében már atomi családról sem beszélhetünk, sőt semmilyenről, az örökbefogadónak egy karhosszúságú feltételnek kell megfelelnie, ebből egy a szexuálilis orientáció, télleg az a legnagyobb veszély, h egyébként nem a gyerekkel h kamatyol. Akkor inkább a nevelőotthon nyilván, ott aztán tényleg megtanítják, mit hova kell dugni. Mondjuk mást nem is.

"A modern világ tehát elpusztítja a családot és a helyébe nem tesz igazából semmit. A woke csalóka válasza erre,"

A vókoknak legalább van egy válasza a kérdésre, ideje lenne a konzerveknek is előállnia vmi újjal, hiszen a hagyományost elpusztította a modern világ. Tehát? A régi válaszok nem működnek, a vók sem biztos, egyszerűen nem tudni, de mi a minmeghalunkok megoldása?

MEDVE1978 2023.09.19. 11:10:23

@IdomitottFoka:

"Majd ha végre a vókok kimondják h minden családból vegyük el a gyerekeket és adjuk a ratyiknak, akkor majd rettegek. " Lehet, hogy meg fogsz lepődni, de én támogatom azt, hogy a homoszexuálisok örökbe fogadhassanak. Egy olyan rendszert nagyon jónak találnék, ha diszkrimináltan örökbe fogadhatnának. Ez azt jelenti, hogy az olyan gyerekeket, akiknek nem találnak első körben hagyományos család örökbefogadót, a homoszexuálisok örökbe fogadhassák.
Ennek az az oka egyszerűen, hogy a magyar állami gondozás annyira lepusztult és egyenes út a droghoz / prostitúcióba / börtönbe / sírba, hogy még az is jobb, ha esetleg buzi lesz a gyerek, mert homokosok nevelik.

"A vókoknak legalább van egy válasza a kérdésre, ideje lenne a konzerveknek is előállnia vmi újjal, hiszen a hagyományost elpusztította a modern világ. "

A baj csak az, hogy ez nem válasz. Az, hogy a homokosok mondjuk 20%-a örökbe akar fogadni, gyakorlatilag semmit nem változtat a demográfiai trendeken. Viszont elviszi a vitát olyan irányba, ahol nincs értelme. Ez nem egy nagy kérdés, Magyarországon mondjuk 5000 homokoson kívül ki nem szarja le, hogy örökbe fogadhatnak-e vagy nem. Megy a szellemi maszturbáció ezen a huszadrangú kérdéskörön.

A konzervatívok azért konzervatívok, mert a kipróbáltakban látják a megoldást, úgy gondolják, hogy a hagyományos család jó dolog és bár pusztul, jó lenne megőrizni az intézményét. Ez ugyanolyan, mint hogy a kormány legalább ad adókedvezményt a gyereknevelőknek, meg CSOK-ot. Lehet, hogy ezek szar és elégtelen próbálkozások, ráadásul kikacsintósak, de legalább tesz valamit. Itt is lehet még rajta gondolkodni, hogy melyik magatartás a jobb. A nyugatiak jelentős része például elengedte ezt a kérdést, ők azt mondják, hogy jöjjenek a bevándorlók, úgyse szülnek a helyi nők. Nekem szimpatikusabb, hogy próbálunk tenni valamit.

A jövő majd megoldja ezt is, kíváncsi vagyok megérem-e. Érdekes sci-fiket olvasni, mert az ember erre is láthat megoldásokat. Az egyik megoldás az, hogy szakítunk a biológiai léttel és feltöltjük majd magunkat gépekbe, szépen lassan kihalva biológiailag. Van az új barbarizmus megoldás, amikor összeomlanak a komplex társadalmak és a helyzetet ez oldja meg: az új társadalmakban a nők visszakerülnek a tradicionális szerepkörükbe, ezzel pedig megoldódik a szaporodás problémája. Én most az elszakadást látom a legvalószínűbbnek. Ennek a lényege az, hogy a gyerekek majd gépekben születnek és gépek nevelik őket részben. A felnőttek döntő része pedig majd robotokkal / virtuális valóságban fog élni, mivel ezekkel könnyebb együtt élni, mint egy valódi partnerrel.

grundigg 2023.09.19. 14:15:54

@MEDVE1978: " Ez ugyanolyan, mint hogy a kormány legalább ad adókedvezményt a gyereknevelőknek, meg CSOK-ot. Lehet, hogy ezek szar és elégtelen próbálkozások, ráadásul kikacsintósak, de legalább tesz valamit. Itt is lehet még rajta gondolkodni, hogy melyik magatartás a jobb. A nyugatiak jelentős része például elengedte ezt a kérdést, ők azt mondják, hogy jöjjenek a bevándorlók, úgyse szülnek a helyi nők. Nekem szimpatikusabb, hogy próbálunk tenni valamit."

Minden országban léteznek családtámogatások, családi pótlék, egyebek. Aki azt állítja, hogy Magyarország támogatja a családokat, a nyugat-európai országok meg nem, az hazudik. Az összegeket lehet ugyan csócsálni, de erősen kétlem, hogy mondjuk az egygyerekeseknek juttatott havi 25 euró adókedvezményünkkel jól jönnénk ki bármilyen összehasonlításból.

Aki azt állítja, hogy a csok majd megállítja a népességfogyást, az hazudik.

Aki azt állítja, hogy a magyar kormány nem úgy döntött, hogy "jöjjenek a bevándorlók", az is hazudik.

Magyarország és a nyugat között nem az a különbség, hogy itt szeretik és támogatják a családokat, ott meg nem, hanem az, hogy nekünk hazudik a kormányunk, és mi ennek örülünk.

És persze nemcsak a nyugat van úgy beállítva, hogy nem támogatja a családokat, hanem a ner előtti magyar múlt is. Miközben az egygyerekes csok (600 ezer Ft - Budapesten kb. 3/4 négyzetméter lakás ára) nominálisan is elmarad a 18 !!! évvel ezelőtti szocpoltól (900 ezer), a kétgyerekes pedig alig haladja azt meg (2,5 m vs 2,6 m).

Kellő jóhiszeműséggel persze a tévés távgyógyítóra is lehet mondani, hogy legalább próbál tenni valamit, de leginkább talán csak átverni az ügyfelet.

IdomitottFoka 2023.09.19. 15:14:06

@MEDVE1978: "Megy a szellemi maszturbáció ezen a huszadrangú kérdéskörön."

Maradjunk annyiban h nem én hoztam fel.

"hogy a hagyományos család jó dolog és bár pusztul, jó lenne megőrizni az intézményét."

Én is egyetértek vele. De nem tudok arról h a vókok felbontanák az összeset és betiltanák a leendőket. A konzerveknek szabad a pálya, hagyománykodhatnak.

" hogy próbálunk tenni valamit."

Annak épp vége, lepörgött a csoki, én az adókedvezményt is csak gránitszilárdságúnak látom. Nincs újabb trükk.

"Ennek a lényege az, hogy a gyerekek majd gépekben születnek és gépek nevelik őket részben."

Azért ennek lehetőségnek a műszaki alapjaira rávilágíthatnál, már ha vannak. A feltöltésünk egy tárhelyre megalapozottabbnak látszik.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.19. 18:55:26

@2023: Jut eszembe! Mikor is írtam én olyat hogy lámpavas meg meszes gödör nektek? Idézzed te hazudós! Már többször kérdeztem és mindig elsomfordálsz olyankor az adott blogról.
süti beállítások módosítása