MaGYAUR

MaGYAUR

Az USA és az orbáni-Magyarország közti konfliktusról

2023. szeptember 27. - Magyaur
"Vajákos Biri néne" írja:
"Orbánék úgy tesznek, mintha ez pusztán arról szólna, hogy épp ki az USA elnöke. Valójában cégek, alapítványok, szakemberek nem jönnek ide azért, mert egy balkáni szarkupac lett az ország. Sőt országok és kormányok sem állnak szóba Magyarországgal csak azért, mert Amerika ezt gondolja rólunk. Sőt a forint árfolyamától az infláción át a tőzsdei részvényekig mindenre komoly hatással van ez. Az USA-val csak a legostobább és/vagy legaljasabb országok vannak ilyen viszonyban.
Orbán viszont nem tud az USA/NATO/EU által fenntartott koordináta-rendszerben sem lopni, sem zsarolni, sem a tőle szokásos gusztustalan alkukat kötni, sőt ezek miatt ezeket az országokat és szövetségeket a politikai haszon szempontjából sem tudja használni. Sőt nemhogy használni nem tudja, de kifejezetten károsak ezek neki mindig, hiszen jogrend van, transzparencia van, elszámolás van - csupa Orbán számára elfogadhatatlan dolog van.
Orbán úgy tud örök itthoni hatalmat építeni és fenntartani, ha civilizált EU ország helyett egy balkáni fasiszta diktatúrát tart fenn.
A magyarok meg vagy tapsolnak ehhez, vagy vállat vonnak erre. Plusz vagyunk ugye kb. egymillióan, akik európai értékrendű polgárként undorral nézzük ezt, de mi nem számítunk.
Így kerek a történet."

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3318222841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2023.09.27. 02:49:17

Ez az Amerika- és Nyugat-ellenes "beszűkült balkáni" látásmód valójában a hitleri Németországgal kezdődött, amely az árja faj nevében harcot indított a "dekadens polgári demokráciák és a zsidó-plutokrata világuralom" ellen. Ez a Nyugat-ellenesség aztán simán túlélte a világháborút és a Szovjetunió hidegháborús diskurzusa volt (mínusz antiszemitizmus). Ez a hang elcsitult egészen a 2008-ban kezdődő válságig, ami után egészen a jelen új hidegháborújáig a világ nacionalista-vallásos populistái újra elővették a korábban jól bevált Amerika/Nyugat-ellenességet... Itt tartunk.

camilló 2023.09.27. 04:10:40

@Magyaur: Mert egyébként a világ más részein imádták a nyugatot:) Külön kiemelve az Afrikai gyarmatokat. Az USA-t is rettenetesen kedvelik a Latin:Amerikai országok, mert cseppet sem zsákmányolta ki Őket. Többször jeleztem, hogy gondok vannak a történelmi ismeretekkel....

Boldeone2 2023.09.27. 09:38:59

@camilló: Az afrikai gyarmati rendszer 60 éve megszűnt. Az afrikai országok saját magukért felelősek. Nem egy helyen a szovjet, ma orosz beavatkozás hátráltatta őket
A gyarmati rendszer jobb volt, mint a mai nepostista afrikai politikai elit

Boldeone2 2023.09.27. 09:41:56

@Magyaur: Így van! A populista szélsőjobb a régi kommunista diktatúrák szólamait játssza

A legnagyobb bohóc a gyilkos -diktátor Putyin faxát szopkodó magyar szélsőjobb

a nagy hohohorgász 2023.09.27. 10:29:33

@Magyaur: mi a ráció abban hogy mindig saját magad vagy az első kommentelo??? Önbizalom hiányos vagy??? Kicsi a farkad??? Vagy mi???:))))

camilló 2023.09.27. 18:07:06

@Boldeone2: A volt gyarmataikat a mai napig irányítják a multinacionális cégeiken keresztül. Elég csak a franciákat megnézni, de mondhatom a belgákat is. Nem véletlen, hogy az Afrikai országok nem ítélik el az oroszokat az Ukrajnai beavatkozás miatt. Élénken emlékeznek, hogy a szovjetek voltak azok akik támogatták a függetlenségi harcaikat. A katalánok szerinted rosszul élnek? Nem azért akarnak függetlenek lenni mert szar az életük! A Latin-Amerikai országok banánköztársaságiról is megemlékezhetsz, vagy akár éljenezd meg Pinochet féle diktatúrát amit a CIA hathatós támogatása nélkül nem igazán tudtak volna megvalósítani. Folytathatnám sort, de ez orosz propaganda csak:) Jó lenne már szembenézni a valósággal!

Sorállományú előfelvételis 2023.09.28. 07:23:58

@camilló: Jól van. Akkor hozz egy példát, csak egyet, ahol az orosz beavatkozás a nép életszínvonalának javulását hozta. Gyerünk! Kelet-Európa? Korea? Szíria? Afganisztán? Mondj egy afrikai államot ahol az orosz támogatás által segített "felszabadulás" nem káoszt és polgárháborút okozott! Gyerünk, érveljél!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.09.28. 07:52:08

@a nagy hohohorgász: Ismét bizonyítod mennyire hülye vagy. A poszt egy idézet. Azért hogy a gyengeelméjűek - mint te - ne keverjék össze az idézetet és a blogger gondolatait ennek kapcsán, azt egy kommentben fogalmazza meg.
Megint nem érted. :-))

a nagy hohohorgász 2023.09.28. 08:52:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ha nem érted amit írok, minek ugatsz bele???:)))) Megint csak azt igazolod hogy te vagy itt minden nick mögött:)))))

gigabursch 2023.09.28. 13:43:03

Szerintem nem vagytok már egymillióan sem.
Amúgy abban hol van az érték, hogy símogatjátok a migriket és tapsikoltok az eLMeBeTeQ lobbinak?

Ez nem érték, hanem életellenesség.

Ez az egyik.

A másik:
Aki még nem találkozott azzal, hogy az amerikai fegyver, gyógyszer, stb ipar hogyan befolyásolja a politikusokat, az azt sem tudja értelmezni, hogy mekkora kiterjedésű ott a korrupció.
Ehhez képest, ami idehaza ment az elmúlt három évtizedben kapolyistul, bigéstül, kókástul, oszkóstul, nerestül mind együtt ketekítési hiba...

camilló 2023.09.28. 15:53:42

@Sorállományú előfelvételis: Pontosan rátok nem jellemző, hogy érveket, tényeket hozzatok fel egy vita során, csak a megszokott narratívákat ismételgetitek! Egy fokkal sem vagytok jobbak, mint a viktorimádók! Nekik Soros, nektek Putyin a becsípődés, de addig nem jutottok el, hogy esetleg tényszerűen érzelemmentesen próbáljatok meg véleményt alkotni. Persze ahogy írtam egyszerűbb a mantrát ismételgetni. Mivel előszeretettel mossátok össze a szovjet időket a Szovjetunió utáni idővel írok innen is, onnan is TÉNYEKET!:) Nem kell messzire menni elég csak kishazánkat megnézni. Kiverték innen a nácikat és magyar csatlósaikat akik mit tesz Isten, a nyugat tárt karokkal várt. Erre a mostani Kanadában zajló botrány ékes példa, de sajnos nem az egyetlen. A függetlenségi mozgalmakat földrésztől függetlenül támogatták, és a függetlenség elnyerése után nyújtottak segélyeket mind oktatásban (ugye nálunk is sok Afrikából származó, vagy éppen arab diák tanult, hogy a többieket ne említsem), mind az ipar kialakításába, de az Asszuáni gát sem épült volna meg nélkülük. Egyiptomban ha Hruscsov nem fenyegeti meg az angol, francia vezetést az atom bevetésével akkor csinos kis háború kerekedett volna ki a Szuezi csatorna miatt. Nem folytatom, mert a gugli a barátod, ha már könyvekre nem futja:) Az oroszok a Szovjetunió összeomlása után a saját házuk táján sem igazán tudtak rendet tartani (lásd Csecsnya, vagy Dagesztán, Hegyi Karabah stb.) és Borisz cár uralma alatt a béka segge alá süllyedt náluk is az életszínvonal így nem is igzán gondolhattak külföldi beavatkozásra. Jött Putyin, beterrózta az oligarchákat és elkezdte felépíteni azt amit sikeresen szétvertek az előző évtizedbe, nyilván a kapitalista rend alatt. Rendet rakott Csecsnyában, Dagesztánban azért még volt mit tenni (Beszlán, Moszkavai színház stb.) A nyugat akkor már elég erősnek érezte magát ahhoz, hogy a szatelitákat megpróbálja leválasztani. Ez igaz az akkori Ukrajnára is, de Grúzia a legjobb példa. Nem nem az oroszok támadták meg a grúzokat hanem a grúzok érezték úgy, hogy Dél-Oszétiát ideje magukhoz (vissza?) csatolni. tették ezt erőteljes USA biztatásra. Az oroszok pár nap alatt helyre tették a dolgot, Erről egyébként - ha már a könyvekre sajnálod is a pénzt - a Haditechnika című kiadványban olvashatsz hiteles információt. Az oroszoknak volt köszönhető, hogy a környező országokban úgy, ahogy élhetővé vált a függetlenedni vágyó népek élete. Ha már Szíria! Ki hozta létre az ISIS-t, ki támogatta az Arab tavaszt, ami káoszt és halált hozott az arab népekre? Ki próbálta meg a sajátos demokrácia felfogását exportálni olyan országokba amikről semmit nem tud? Az oroszok! Ja nem!:)) Az oroszok segítségével a LEGITIM szír kormányerők szorították ki a különféle iszlamista erőket Szíriából. Ha már itt tartunk kinek a felhatalmazásával van jelen Szíriában az USA? Lhet folytatni a sort Afrikával, de írtam korábban, hogy nem véletlenül nem ítélik el az oroszokat az ukrán események miatt!

gigabursch 2023.09.28. 18:51:30

@camilló:
Brendellel kár erőlködnöd.
Sokkal egyszerűbb szűrőre tenni.

Toportyán Zsóti 2023.09.29. 17:21:20

@gigabursch: Migránsok sajna a putinpincsikutya kedvencei manapság.már exportálja oket szlovákiába is.

Toportyán Zsóti 2023.09.29. 17:25:05

@camilló: Magyar neonácikok putinpincsikutyánk személyes védelme alatt állnak és kiemelten finanszirozottak,mesüge.

Toportyán Zsóti 2023.09.29. 17:28:44

Anno laza 2 milliárd dollár volt a putinpincsikutyánk belépüje a fehér házba,mig ki nem tokolta nem állt vele szőba trumpli sem.

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2023.09.29. 22:32:59

@gigabursch: Na aztán most küzdj a szűrőddel! Még van vagy 500 nickem.

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2023.09.29. 22:35:02

@camilló: "Egyiptomban ha Hruscsov nem fenyegeti meg az angol, francia vezetést az atom bevetésével akkor csinos kis háború kerekedett volna ki a Szuezi csatorna miatt. "

Ehhez képest meghátráltak Nasszerék.

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2023.09.29. 22:37:06

@camilló: " Ha már Szíria! Ki hozta létre az ISIS-t, ki támogatta az Arab tavaszt, ami káoszt és halált hozott az arab népekre?" - Miért? Ki hozta létre az ISIS-t. Az afgán balhé nem az oroszok bevonulásával kezdődött? És ki támogatta az arab tavaszt? Valami bizonyíték?

camilló 2023.09.30. 09:41:08

@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló: Nem akarok TIT helyébe lépni. (A gugli a barátod ebben az esetben is!) Kitől hátráltak meg Nasszerék? Kik támogatták a szovjet beavatkozás idejében a mudzsahed mozgalmat, amiből kinőtt a Talibán ? Egyébként kevered az ISIS-t a tálib mozgalommal. Az ISIS az iraki háború terméke. A volt iraki hadsereg állás nélkül maradt tiszjeiből nőtt ki. Hilari Clinton maga ismerte el a Líbiai beavatkozást. Nulland ugye az ukránt. De nem vagyok TIT! Nem csak a CNN-ent kell olvasni meg a BBC-t és társait, bár ezt a két hírt ők is lehozták....
süti beállítások módosítása