MaGYAUR

MaGYAUR

Mo. Kína hulladékudvara?  

Népi kommentek

2023. december 08. - Magyaur
  • „Korábban Európából Kínába vitték a környezetkárosító kiszolgálóipart. Most fordul a kocka?

 

  • Nem alacsony, hanem zéró a termékben a helyi hozzáadott érték. A kintivel csavaralátétig azonos komplett moduláris gyárakat hoznak ide. Csak az infrastruktúrát használják, villany, víz-csatorna, szállítási útvonalak.

 

  • Nem jön össze semmiféle keleti nyitás, nemhogy alacsony hozzáadott értéket produkálnak, de komoly veszteséget okoznak az országnak a kínai beruházások, a debreceni CATL pld várhatóan 4-500 Mrd forintot, nem beszélve az egyéb járulékos természeti károkról.

 

  • Ázsiai és magyar állami pénzből felépítik a gyárat, elsősorban ázsiai migránsmunkások dolgoznak benne, magyar energiát, vizet használnak olcsón, a magyar vizet, talajt, levegőt szennyezik, ja és még adókedvezményeket is kapnak. Őszintén ebből mi a lóf.sz hasznunk van, az óriási környezetszennyezési károk mellett?
    • Ha legalább a fizetéseket itt költenék el, de még az se. Az egyetlen haszon: nő a GDP. De az csak egy szám egy számoszlop alján.
    • A Család saját lábra állt... A közmű a szomszéd üzleti köre... a hulladék meg a vejkóé...

 

  • Az Orbán rendszer teljesen kinyírja az innovációt, mindent szakmai képzettség nélküli jogászok uralnak, aki élből utasítanak el a hivatalokban mindenféle fejlesztést. Ha véletlen ennek ellenére átcsúszik egy, akkor valami helyi földesúr megpróbálja a mancsát rátenni. Nem véletlen, hogy pánikszerűen viszi külföldre mindenki a tényleges értéket előállító cégét, vagy szabadul meg tőle, mielőtt észreveszik, hogy létezik.

 

  • Az (Orbánra szavazó) magyar a szalag mellett akar gürizni (pakisztániakkal), hogy aztán délután az indiai buszsofőr végre hazavihesse, és az M1-et nézve, Borsodit szopogatva álomba merülhessen...

 

  • Miután elinfláltunk a román bérszínvonal mellett, mostanra elértük a kínai gyári melósok bérszínvonalát... micsoda nemzeti siker! Köszönjük miniszterelnök úr, ez derék munka volt! Biztos sokat tetszett ezen előre gondolkodni...”

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr7918276631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.12.13. 11:39:52

Sajnálatos módon nem az a legnagyobb baj, hogy ez az egész aksis mutatvány ebben a kérdésben erősen zsákutcának tűnik, az alábbi okok miatt
- rossz energiasűrűség
- rossz tölthetőség
- nem kellően erős és stabilizált szállítói és elosztói hálózat
- nem kellően rugalmas energiatermelés és energia "lecsapolás"
- szóval mindenféle termelési, szállítási, elosztási és betárolási hatásfok problémák jellemezte rendszer,
de emellett még:
- erősen környezetterhelő (zaj, kosz, lég-, víz- és talajszennyezés)
- borzalmasan drága.

S emellé még nem érzem azt, hogy kellően átgondolt lenne a politikai akarat-

Az biztos, hogy üveggömbbel még senki nem rendelkezik, viszont ez az egész aksigyártás egy fekete ló.

gigabursch 2023.12.13. 11:41:36

@gigabursch:
...nem az a legnagyobb gond...
....
--- hanem az, hogy emellé még....

(Bocsi, kicsit magyartalan lett az alaphozzászólás)
süti beállítások módosítása