MaGYAUR

MaGYAUR

Magyar Péter abban hasonló Nagy Imréhez, hogy…

2024. október 13. - Magyaur

A társadalmi fogadtatásuk; az őket körülvevő bizalmatlanság nagyon hasonló. Ahogy Nagy Imrével kapcsolatban nem hitték el sokan, hogy szakítani tudott a moszkovita-kommunista előéletével, úgy Magyar Péterről sem hiszik el sokan, hogy képes levetkőzni a fideszes múltját. Persze az előítélet makacs dolog, mert még Nagy Imre mártírhalála sem volt elegendő 2018-ban, hogy a baloldaliságot hazaárulásnak gondoló korlátolt nacionalisták ne távolítsák el a Parlament közelében található szobrát…

 Óriási szerepet játszott mindkettőjük esetében a véletlen abban, hogy politikai szerepet vállaljanak: Nagy Imrének 1956-ban, Magyar Péternek 2024-ben.

És bár mindketten úgy csöppentek bele a politika sodrásába, mint Pilátus a krédóba, mindketten igyekeztek a legjobb tudásuk szerint megfelelni a Történelem által rájuk osztott szerepnek. Úgy tűnik Magyar Péter küldetése az, hogy - választások útján - kiharcolja azt, amiért Nagy Imre is az életét adta: a demokratikus, európai normák szerint működő Magyarországot!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1218707228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2024.10.13. 20:28:56

Magyar Úr elvtárs!

Te tényleg elhiszed amit írsz?

Az 1956-ban 60 éves Nagy Imre EGÉSZ ÉLETÉT ARRA TETTE FEL, HOGY TŰZZEL-VASSAL HARCOLJON A KAPITALISTÁK, A TŐKÉSEK, AZ IMPERIALISTÁK ELLEN..... majd "megvilágosul" és "a demokratikus, európai normák szerint működő Magyarországért" az életét adja!

Haahhaaaaahhaaaaa......

Először is: nem az "életét adta", hanem jól megérdemelten felkötötték!!!!!!
(.. a kommunista elvtársaid nagy előszeretettel öldösték egymást....)

Másodszor: Nagy Imre NEM KAPITALISTA, DEMOKRATIKUS MAGYARORSZÁGOT AKART, HANEM A SZTÁLINISTA-KOMMUNISTA RENDSZER FOLYTATÁSÁT, TERMÉSZETESEN AZ Ő VEZETÉSÉVEL....
(abban persze igazad van, hogy ez a Magyar gyerek sem akarja megváltoztatni a NER-t..... mindössze annyit akar, hogy ő legyen a főnök....)

busman40 2024.10.13. 21:22:24

ulpius66 -LÁTNOK úr : Te tényleg elhiszed amit írsz? ...........Haahhaaaaahhaaaaa......

Bandibacsi34 2024.10.13. 22:09:39

A dilemma sokkal nagyobb, mint látszik. Nagy Imre Berija embere volt. Az nem volt kommunista(a fia, aki Sztálint is személyesen ismerte, ezt le is irta az interju kötetében "Beria, my father"csak magyarul nincs meg). Ettől is ilyedtek meg az elvtársai és ölették meg egy katonai kommandóval majd csinál tak egy kamu pert. Ez a kapitalizmussal vegyitett kommunizmus már Lenin alatt is felmerült, sőt Kropotkin vagy más már Marxnak is a szemére hányta, hogy a kapitalizmus nem kikerülhető. Maga Rákosi is lehetett volna egy sikeres, jóléti kommunizmust bevezető valaki, aki Kádár lett, csak ugye úgy kellett mindenkinek ugrálnia, ahogy Sztálin fütyült, neki meg a hatalom fontosabb volt a jólétnél. Nagy Imre efelé a jóléti kommunizmus felé mozdult volna el, amit végül Kádár valósitott meg, majd őt is visszarántották 1968-ban. A kommunisták nagyon jól adaptálodtak volna akármihez. A baj mindig a szélsőséges kommunista vagy a vadkapitalista rendszerek erőltetése miatt volt?

Magyaur 2024.10.14. 07:02:55

Én csak Nagy Imre 1956 október 23. délutánjára, majd az azt követő miniszterelnökségére, illetve annak megítélésre utaltam!

ulpius66 2024.10.14. 09:40:30

@Magyaur:

1956 nem volt sem forradalom, sem ellenforradalom, de még csak népfelkelés sem...

Szabadságharc meg végképp nem volt!!!!

Jó vicc volt Nagy Imrétől: "csapataink harcban állnak!" ---- hol és milyen csapatok álltak harcban?

1956 egy sima "belharc" volt a sztálinista-kommunista vezetés között a hatalom megragadásáért.

Rákosi pajtás és bűnbandája ellen "harcolt" a még nagyobb sztálinista-kommunista Nagy Imre és bűnbandája.... és ez a harc átterjedt az utcára is....

Nyilván volt pár száz, esetleg pár ezer "lánglelkű" Pesti Srác, aki elhitte, hogy most eljött az ő idejük, de jó nagyot tévedtek....kb. ennyi volt 1956....

ulpius66 2024.10.14. 09:42:52

@Magyaur:

A magyar 1956-t a legjobb volna átnevezni, az 1968-as csehszlovák példa, a "Prágai tavasz" mintájára
"Budapesti Őszre"!!!!!

1968-ban egyebekben a csehszlovákoknál durvább események voltak, mint nálunk 1956-ban....

ulpius66 2024.10.14. 09:56:05

@Magyaur:

Aztán persze az egy egészen más kérdés, hogy 1956-ból ki és mit csinált.....

Kádár "ellenforradalmat" ..... aztán 1985-ben Pozsgai "népfelkelést" ..... 1989-ben az akkori kommunisták az egekig magasztalták a sztálinista-kommunista Nagy Imrét és "újratemetés", meg "Nemzeti Ünnep" meg utcák-terek elnevezése erről a szemétládáról.... 1989-ben az akkori kommunistákhoz természetesen bőszen csatlakoztak a vadliberálisok is: az SZDSZ és a Fidesz is....
MÁR 1989-BEN ÖSSZENŐTT, AMI ÖSSZETARTOZOTT, A KOMMUNISTÁK ÉS A LIBERÁLISOK ÖSSZEBORULÁSA!!!!
(aztán emlékszünk: amikor mindez "lement" az akkori kommunisták az MSZMP-ből csináltak MSZP-t, hülyét csináltak Antallból és az MDF-ből.... majd 1994-tól újra hatlomra kerültek, és hatalmon is maradtak 2010-ig .... NA 2010-BEN JÖTT EL AZ IGAZI RENDSZERVÁLTOZTATÁS!!!!!! .... ADDIG A KOMMUNISTÁK VOLTAK HATALMON..... ÉS MOST IS ÁCSINGÓZNAK A HATALOMÉRT!!!)

ulpius66 2024.10.14. 10:14:47

@Magyaur:

Nagy Imre egy dolgot akart: A HATALMAT!!!!!..... ÉS EZÉRT BEÍGÉRTE A "SZEMÉLYI KULTUSZ" NÉLKÜLI KOMMUNIZMUST!

Nagy Imre 1929-44 között Moszkvában élt, Sztálin legszűkebb környezetében, mint lánglelkű kommunista!!!!!

1945-ben aztán zokon vette, hogy Sztálin elvtárs nem őt, a lánglelkú kommunistát nevezte ki magyarországi helytartójának, hanem Rákosi pajtást! Ezen Nagy Imre nagyon bedurcizott, és a következő 10 évben ott ártott Rákosi pajtásnak ahol tudott, mert szerinte őt illette volna meg a hatalom Magyarországon!

Aztán 1956-ban látta meg az alkalmat, hogy átvegye a hatalmat és megcsinálta ezt a sztálinista-kommunista puccsot a Rákosi pajtás és klikkje ellen, amibe bevonta az egyetemistákat és a munkásokat is...

Elérte, hogy a kommunista pártvezetés engedélyezze az október 23-i tüncikét, amit a keményvonalasok be akartak tiltani.... aztán jött a tüncike, a keményvonalasok meg jól belelövettek a tömegbe.... NA, EKKOR SZABADULT EL A POKOL, ÉS AZ ESEMÉNYEK IRÁNYÍTÁSA KIKERÜLT MIND NAGY IMRE, MIND RÁKOSI-PAJTÁS ÉS KILIKKJE IRÁNYÍTÁSÁBÓL....

VOLT A 10 NAPOS "ŐSKÁOSZ" AHOL MINDENKI ÖLT MINDENKIT, LEGINKÁBB A PESTI SRÁCOK AZ ÁVÓSOKAT, AZ ÁVÓSOK MEG A TÖMEGET!!!!

AZTÁN JÖTT KÁDÁR-ELVTÁRS ÉS AZ OROSZOK AZTÁN "RENDET TETTEK"...........

ulpius66 2024.10.14. 10:24:15

@Magyaur:

Szerintem meg, ha Nagy Imre hatalmon marad, akkor tényleg folytatódik a szocializmus/kommunizmus építése, értelemszerűen a "személyi kultusz" nélkül....az országnak, a magyaroknak jobb lett volna az életük, mint a Rákosi pajtás idejében volt, de rosszabb, mint ami Kádár-apánk alatt volt....

ulpius66 2024.10.14. 10:27:53

SOSE FELEDJÜK!!!!!!!!

1989-BEN A KOMMUNISTÁK "CSINÁLTAK" FORRADALMAT 1956-BÓL, ÉS MÁRTÍRT A SZTÁLINISTA-KOMMUNISTA NAGY IMRÉBŐL!!!!!!!!!!
(... meg persze Nemzeti Ünnepet október 23-ból....)

gigabursch 2024.10.14. 19:18:57

A cári család gyilkos, padláslesepertetési miniszter, aki ahhoz is gyáva volt, hogy a saját kommunistáit halomra lövesse.

Ezzel _SZEMBEN_ Poloskás Selyemmajom ugyan embert nem ölt, de a sajátjait elárulta valamint ostoba és gyáva.

Elmondom a közös jellemzőjüket:
- J+ mind a kettő
- Hazaárulók
- Szavahihetetlen senkik.

ulpius66 2024.10.15. 12:20:32

@gigabursch:

"Július 16.: lemészárolják a cári családot (1918)

A bolsevikok eleinte titkolták, majd elismerték, de kisebbítették a gyilkosság mértékét, utóbb büszkék voltak rá, és a forradalmi lendület példás megnyilvánulásának tekintették az egykori cárnak, II. Miklósnak és feleségének, öt gyereküknek és négy szolgálójuknak a kivégzését.
Az egykori Romanov uralkodó párnak és teljes családjuknak, négy lányuknak és a cárevicsnek kivégzése Leninék határozták el, és ők adtak parancsot rá.
A gyilkosok úgy 50–60-an lehettek, többségük orosz nemzetiségű bolsevik, de több adat is arra mutat, hogy voltak, lehettek köztük magyarok is, akik hadifogolyként kerültek Oroszországba, és a polgárháborúban Leninékhez csatlakoztak.
Nagyon keveset tudni róluk, hogy kik is voltak ők pontosan. Mindenesetre egy jóval az események után, az ötvenes években publikált listán szerepel a Nagy Imre név is. A későbbi magyar miniszterelnök akkoriban valóban a bolsevik oldalon harcolt, de a névazonosságon kívül semmi bizonyíték arra, hogy ott lett volna Jekatyerinburgban és részt vett volna az öldöklésben."

TEHÁT SEMMI BIZONYÍTÉK NINCS RÁ, HOGY A CÁRI CSALÁDOT LEÖLŐ NAGY IMRE AZ A NAGY IMRE!
(mondjuk arra sincs bizonyíték, hogy nem ő volt.....)

helsinki.hu/esemeny/julius_17_lemeszaroljak_a_cari_csaladot/

gigabursch 2024.10.15. 14:22:08

@ulpius66:
A bizonyíték – jelenlegi – hiánya nem egyenlő a hiány bizonyítékával.

Persze, minden ilyen mondathoz gyorsan odateszik, hogy "... de nem bizonyított ...".
S ha van, ami beszédes, az az, hogy semmilyen alibije nincs rá a komunista rohadéknak, hogy ne lett volna ott.

ulpius66 2024.10.15. 14:30:26

@gigabursch:

Én meg aztat csodálom, hogy ez a Magyar Úr ennyire csodálja ezt a rühes komcsit!!!!

Nagy Imre egy fikarcnyival sem volt jobb, mint Rákosi pajtás, Gerő, Rajk, Révai, Donáth avagy Farkas!!!
(ráadásul saját érdekében ez a szemétláda Nagy Imre fellázította az egyetemistákat és munkásokat is, hogy kaparják mán ki neki a gesztenyét....)

gigabursch 2024.10.15. 14:49:25

@ulpius66:
Rakd össze a tényeket és gondolkodj!
1) zsidó felmenők, páholy kapcsolatok
2) viharos sebességgel hadifogságba esés
3) ott nagyon gyors bolsevizálódás
3) aktív szerep a felforgatásban
5) CseKa / NKVD tagság
6) feladat végrehajtások.

S ennél a 6)-os pontnál csak a hülye nem érti, hogy miért volt sok nem orosz(országi zs) a cári család kommunista őrségében.
Mert nem bizhattak senkiben, akire hathatott az "Oroszország Anyácska" bármilyen formában.
Válogatott őrség volt Jekatyerinburgban.

ulpius66 2024.10.15. 14:58:24

@gigabursch:

Ez a vadbarom Magyar Úr még a Hitlert is imádná, ha 1945 tavaszán kijelentette volna, hogy a holokauszt csak egy félreértés volt, igazából ő szereti a zsidókat, meg a komcsikat, és ÉLJEN SZTÁLIN!

MAGYAR ÚRNAK ENNYI ELÉG, HOGY VÁLTSON......

ulpius66 2024.10.15. 15:07:32

Szerintem temessük újra Nagy Imrét!!!!!!!!

ODA AHOVÁ VALÓ!

A BÜDÖS RÜHES KOMCSIK KÖZÉ: RÁKOSI, GERŐ, FARKAS, RÉVAI MELLÉ!!!!!

...ÉS TÖRVÉNYBEN TÖRÖLJÜK EL AZ ÖSSZES NAGY IMRÉRŐL ELNEVEZETT KÖZTERET, KÖZINTÉZMÉNYT!!!!!!!!!!!

ulpius66 2024.10.15. 15:15:38

Nagyon-nagyon-nagyon érdekes a komcsik taktikája!

Előbb szarrá verik, majd kivégzik a Rajkot (aki egyebekben megérdemelte sorsát) majd UGYANEZEK A KOMCSIK ÚJRATEMETIK, ÉS MÁRTÍRT CSINÁLNAK EBBŐL AZ ŐSKOMCSIBÓL!!!!!

Nagy Imrével hasonló a helyzet!

Nagy Imre Rákosi pajtásnál is nagyobb sztálinista-kommunista volt, majd "a forradalom élére állt" (hahhhaaaahhaaaa.........) jól megérdemelten felkötik.... majd mindazon kommunisták akik 1958-ban felköttették Nagy Imrét, azok 1989-ben szintén újratemetik, mártírt csinálnak belőle, október 23-ból meg Nemzeti Ünnepet!!!!

Ahogy Kohn bácsi az öreg zsidó mondaná: "Ügyes, naggggyon-nagggyon ügyes!!!!

PERSZE, MEG A MAI KOMCSIK, MINT A MAGYAR ÚR ELVTÁRS MINDENNEK TAPSIKOL!!!!!!!!!

ulpius66 2024.10.15. 19:08:43

"Ma 75 éve, 1949. október 15-én végezték ki Rajk László kommunista politikust."

Hithű kommunistából kémbanda vezetője

1946 tavaszától belügyminiszter lett, és ebben a tisztségében aktív szerepet vállalt az 1947-es „kékcédulás” választások manipulációiban és az első koncepciós perek megrendezésében. Az ő nevéhez fűződött az ÁVO létrehozása is.

Rajkot 1949. május 30-án késő este vették őrizetbe, és az ÁVH svábhegyi titkos villájába szállították, ahol ügyének több szereplőjét, köztük Szőnyi Tibort (1903–1949) és Szalai Andrást (1917–1949) már fogva tartották. Az első héten a pszichikai kényszer és a kínzások hatására megtört, de amikor a rá terhelő vallomást tett „tanúkkal” való szembesítéssel próbálkoztak, ő mégis az ártatlanságát hangoztatta, és kérte, hogy beszélhessen Rákosival. A pártfőtitkár erre nem volt hajlandó, de június 7-én odaküldte két miniszterét. Kádár János (1912–1989) belügy- és Farkas Mihály (1904–1965) honvédelmi miniszter igyekeztek meggyőzni őt, hogy a per célja a megfélemlítés, és a halálos ítéletet nem hajtják végre. Rajk hitt nekik. A letartóztatást is csak három héttel később, június 19-én hozták nyilvánosságra.

Rajk Lászlót és hét vádlott-társát 1949. szeptember 24-én hűtlenség, népellenes bűntett és a demokratikus államrend megdöntésére irányuló cselekmények elkövetéséért ítélték el. A népbíróság Rajk Lászlóra, Szőnyi Tiborra és Szalai Andrásra halálbüntetést szabott ki. Az ítéletet október 14-én másodfokon is jóváhagyták.
Az ítéletet október 15-én hajtották végre az ÁVH Conti utcai börtönében.

Végül Nagy Imre 1956 október 6-ára engedélyezte Rajk és társai nyilvános újratemetését a Kerepesi temetőben.

A gyászszertartás százezres tömegdemonstrációvá vált."

index.hu/belfold/2024/10/15/rajk-laszlo-koncepcios-per-kommunista-part-rakosi-matyas-kadar-janos-sztalin-tito/

NAGY IMRE MÁN EKKOR KEVERTE A SZART......
süti beállítások módosítása