MaGYAUR

MaGYAUR

A cél: az Európai Köztársaság!

2018. január 06. - Magyaur

Az Európai Unió nem akar és nem is tud "birodalommá" válni. Ennyiben Orbán csúsztat. Az más kérdés, hogy valóban válaszút elé érkeztünk és vagy az orbáni, széttagolt erőtlen Európát választjuk erős tagállamokkal, vagy egy erős, egységes, önvédelemre és a határain kívül aktívan politizáló domináns Európát, amely a határain belül sem tűri el a központtal szembeni (pl. orbánista) lázadást! 
Ilyen szempontból használtam korábban az "Európai Egyesült Államok" fogalmával szemben a "birodalom" szót, amelyet később kicseréltem "Európai Köztársaság"-ra, hiszen a "birodalom" szó félrevezető, a gyarmatosításra lehet vele kapcsán asszociálni, ami távol áll a koncepciómtól. 
Az "Európai Köztársaság" közvetlenül választott jogállam lenne, amelyben néhány stratégiai fontosságú terület (külügy, hadügy, pénzügy, titkosszolgálat, ügyészség) kivételével minden döntést regionális (tehát nem nemzetállami szinten, vagyis nem Spanyolország szintjén, hanem Katalóniában; nem Romániában, hanem Erdélyben stb.) helyi szinten hoznának meg, méghozzá átlátható módon! 
Na ezt a hatékony, világpoltikai szerepet is játszó, átlátható Európát nem akarja a Fidesz-KDNP vircsaft!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8613554081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása