MaGYAUR

MaGYAUR

A finn állam jól használta ki az utóbbi 40 évet!

2018. augusztus 12. - Magyaur

A magyarkodó jobboldal számára nem elég előkelő a "halbűzös finn-ugor" rokonság és ha választani lehet a magyarság eredetéről, akkor inkább a harcos turáni-törökös-perzsa vonalat választanák - holott a magyar nép egy olvasztótégely volt, amelyre a közép-ázsiai elem mellett az északi, finnugor, aztán meg az európai; szláv és német vérkeveredés is hatással volt. Az abszolút "multikulti" magyarság büszke lehet ezekre a rokoni kötődésekre, hiszen általuk szerves részét képezzük a Közép-Ázsiiáig tejedő európai kontinensnek és amit lehet át kellene venni az itt születő "jó gyakorlatokból", technikákból - így a zseniális finn iskolarendszerből is! A rendszerváltás óta eltelt időt nem használta fel okosan a magyar politika és az iskolarendszerünk ott tart mint 50-100 éve. Az állam ahelyett, hogy előrelátóan fejlesztené az oktatást nem akar ezzel a "gyerekes" témával foglalkozni; leépít, visszatér korábbi és idejétmúlt gyakorlatokhoz és amit lehet le aka passzolni az egyházaknak. A magyar állam, a finnel szemben, nem teljesíti a kötelességét.

https://www.facebook.com/ScienceNaturePage/videos/1430466623752258/UzpfSTEwMDAwNzk3Mzk4NTE4OToyMjM2NDE4ODU5OTY3MjI1/?id=100007973985189

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8514175997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása