MaGYAUR

MaGYAUR

A kérdés az, hogy tehetjük bölcsebbé az emberiséget? 

2018. szeptember 17. - Magyaur

Sokszor az emberiségnek el kell menni a falig, a katasztrófáig, hogy ne "reálisan" (vagyis beletörődően) gondolkodjon! Talán gondolatébresztő lehet egy olyan utópia, amely komolyan veszi, hogy minden ember szabadnak és egyenlőnek születik, akinek joga van egészséges és méltóságteljes élethez, ahhoz hogy egyéniség legyen, aki maga választja a közösségi identitását. Valamint, hogy a bűnözés (beleértve a vallási fanatizmusból fakadó és maffia-állami bűnözést is) a túlnépesedés következtében ne legyenek átláthatatlan és kezelhetetlen társadalmi folyamatok a következő dolgok lennének üdvösek: 
1.) a nemzetközi jog kötelezettségei alól kibújó offshore államok megszüntetése. 2.) Az emberi faj védelme érdekében lépéseket kell tenni egy világállam létrehozása irányában - a nemzetállami és egyházi struktúrák háttérbeszorításával - annak érdekében, hogy az egyéni tehetségen és szorgalmon alapuló teljesítményelvű társadalmi rend jöjjön létre a globálissá tett alapjövedelem és a globálisan tudáshoz való hozzáférés által, a Föld minden lakója számára.
3.) Mindenki valódi lehetőséget kapjon a társadalmi érvényesüléshez, mindenki ugyanarról a rajtvonalról induljon az életbe; méghozzá a versenyen alapuló piacgazdaság keretei közt, vagyis semmilyen a nagycsaládi,vallási közösségi, vagy a "többségi nemzethez tartozás" előjog ne számítson!
Ennek a tervnek az anyagi alapját a magántulajdon korlátozása adná; csak az örökölhető vagyon szűnne meg, a család a már megszerzett vagyontárgyakat ( házat, kocsit) használhatná továbbra is, de a tőkét nem. 
Ez a szisztéma fékezné az esztelen profitéhséget is, mert a felhalmozás csak élethossziglan tartana, nem öröklődne az a vagyontömeg, amely magát irracionális és igazságtalan módon megtöbbszörözné. 
Mindenkinek valódi lehetőséget kell teremteni ahhoz, hogy szerezzen személyi tulajdont, gazdagodjon meg, amelynek gyümölcseit élvezheti maga és családja, de az illető személy halála után a vagyon kerüljön át egy "nagy kalapba", ahonnan visszaosztják a Föld lakói közt alapjövedelme formájában. 
Nem azt mondom, hogy ez könnyen kivitelezhető program, de mai kontraszelektált és korlátolt társadalmi/állami alakzatoknál értelmesebb jövőt ígér. 
A feladat előttünk áll: "realista" nemzeti-vallási identitással szemben alternatívákat kell kidolgozni - új identitások mentén!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6014244691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása