MaGYAUR

MaGYAUR

Orbán nem balek, hanem élvezi a Gruevszki-botrányt!:)

2018. november 19. - Magyaur

 Orbán ugyan okos és számító, viszont félő hogy teljesen irracionálisan gondolkodik és aránytévesztései vannak...Magyarországot szuverén nagyhatalomnak képzeli, aminek ő a felkent vezére...és miközben azt tapasztalja, hogy a nyugati politikusok magas lóról beszélnek vele, eközben a keleti despoták egyenrangú társként kezelik és megdják neki a tiszteletet. 

Szerintem Orbán tisztán látta előre a Gruevszki-ügy kockázatait, de fittyet hányt ezekre!

Már korábban eldöntötte, hogy szakít a szerinte gyenge, hanyatló és erkölcstelen nyugattal, hogy aztán teljes mellszélességgel a Kelet forduljon, ahol végre szabadnak érezheti magát. Ahol nem létezik a liberális demokrácia,  jogállamiság és az újságírás "akadékoskodása".

Olyan rendszert akar, amelyben a "rendtartó" vallás hétköznapi jelenléte stabilitást eredményez, akár alacsonyabb életszínvonal esetében is! Egyébként is roppant zavarja, hogy egy politikai rendszer megítélését a közvéleményben az életszínvonal állandó emelésének az érzete határozza meg...ezzel sem kell törődnie majd és végre általa igen tisztelt nemzetvezető államférfiak közé kerülhet... Már az sem érdekli nagyon, hogy milyen áron történik majd ez...mert meg van győződve arról, hogy ami neki jó, az jó lesz Magyarországnak is hosszú távon...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2214380806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AvéCézárVavan 2018.11.19. 20:24:21

Hágában (a hanyatló nyugaton) már várják!

Ákos Weress 2018.11.19. 22:03:13

A nyugat csúcsvezetői ( Macron, Merkel és főleg Juncker) szánalmas figurák. Nem az emberek, de még csak nem is Európa érdekeit képviselik, hanem a globális háttérhatalomét. Csoda, hogy nem szeretjük őket? A szükséges minimális kapcsolatot kell ezekkel fenntartani és a Keletre koncentrálni , mint a jövő hatalmi erőközpontjára. A Nyugat -ha nem változik meg- akkor elsüllyed a maga által kiásott pöcegödörbe ...

hederg 2018.11.19. 22:11:20

Természetesen! Aki erkölcsi és társadalmi értelemben züllött, az élvezi azt hogy belegázol mindenbe, felrúgja az emberi együtt élés szabályait! Igen! Minden perverz ilyen! Élvezi ha árthat, lásd a meghurcolt embereket akiknek életet tönkretette. Látni amikor fejére olvassák a szemétségeit, látni az indulatokat , őrjöng és bosszút forral.

Magyaur 2018.11.20. 01:26:23

@Ákos Weress: Először is hagyjuk a "háttérhatalmak" blablát, olyan mintha a Sátánra, vagy valami mesebeli mumusra utalna...:) Másodszor nem tartom rossznak, ha egy politikus azért dolgozik, hogy a piacgazdaság, a nemzetközi kereskedelem fejlődjön és ennek kapcsán az Európai Unió tekintélye is erősödjön.
Hol van ebben a "gonosz gyíkemberek" aknamunkája?:)
Macron példálul azt a célt állítja fel, hogy mind Franciaország, mind Európa legyen versenyképesebb a világgazdaságban.
Mii ebben a "szánalmas"?
Egy erős Európai Köztársaság képes lenne mind az Egyesült Államoktól, mind Oroszországtól és Kínától független politikára - mi ebben a "szánalmas"?
Amúgy többre becsülöm a jogot, jogállamiságot tisztelő európai vezetőket, mint Putyin és Erdogan gyilkos rezsimjeit.
És ezekhez dörgölőzik szánalmasan módon Orbán...szégyen!:(

egyutt-egymasert 2018.11.20. 01:57:31

Orban elvezi a dolgot? Azt is hogy egy bunozonek menedeket ad de a Nyiregyhazi rendoroktol nem kerdezi meg hogy a 70 eves bacsit miert tartoztattak le es tettek elozetesbe csak mert egy kis rozset gyujtott hogy ne fagyjon halalra! Nem szegyellik magukat ezek az emberek? Anya szulte egyaltalan oket?

Magyaur 2018.11.20. 01:58:55

@egyutt-egymasert: Valóban szégyentelenek és gátlástalanok....

Ákos Weress 2018.11.20. 12:52:54

@Magyaur: Bukott politikusok ne tervezzenek már EU-jövőt, amikor hónapjaik vannak hátra a hatalomban. Odahaza is közutálatnak örvendenek. Juncker a világ valaha látott legszánalmasabb politikusa, egyben Soros csókosa. A nyugat haldoklik, pusztulásra van ítélve a jogvédő idiótáival együtt....ha csak a 24.órában nem csinál éles fordulatot, talán elkerülheti a megsemmisülést ill. az iszlamizációt. Az, hogy bármelyik felsorolt nagyhatalommal pariban legyen , az szivárványos látomás, be kell tagozódni valahová, addig is mindenkivel igyekezni jóba lenni. Amúgy jelenleg NATO-tagok vagyunk, tehát annak vezetője, az USA alá soroltunk be...de ki tudja mit hoz a jövő...:)

Magyaur 2018.11.20. 13:38:25

A demokrácia ilyen: lehet megbukni és később feltámadni. Egy Putyin, vagy Sztálin- féle zsarnok persze biztonságban érzi magát...de mintha nem az ő komfortérzetük lenne a mérvadó a történelemben!:).

2018.12.07. 17:36:32

Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én. 100 év óta rágjátok a ló leányka álmát, pejparipa, ezen pipilőjét!
Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? — megint Szabó Dezső! Mi mindent megírt ez az ember! Mi változott az óta? Talán a hülyeség lett nagyobb, a fal lett simább, melyről lepereg az intés, mint a borsó!
"Aki a keresztény táborban a magyarságot a múlt ideológiájához akarja kötni, s az, ki a szükséges megújhodást a zsidó táborban igyekszik megvalósítani: egyenlően a magyarság halálán dolgozik, jó- vagy rosszhiszeműen!" Szabó Dezső 1921

Magyaur 2018.12.10. 06:02:50

A modernség nem "zsidó" találmány....Hitler is, Mussolini is modernizálta az országát!
süti beállítások módosítása