MaGYAUR

MaGYAUR

A Fidesz célja a Magyar Tudományos Akadémia kiherélése

2019. február 08. - Magyaur

A magyar szélső-jobboldal számára elfogadhatatlan az elfogulatlan, tudományos vizsgálódás (pl. a finnugor rokonság kérdésben). A szélsőjobb uszályába került Orbán (lásd az ehhez az irányzathoz tartozó Kásler kinevezését) elfogadta, hogy a vallásos-mitikus diskurzussal kell a Habsburgok és zsidók által "megalázott és büszkeségében megsebzett" magyarságnak visszaadni az elveszett öntudatát....

Orbán engedményt tett a jobboldali táboron belül egy nem túl népes, de aktív és nagy lobbierővel rendelkező mondjuk "turáni-keresztény" irányzatnak, és amelyet a saját hatalma megerősítésse érdekében megpróbál lekenyerezni (vagyis részben feladta a hagyományos keresztény egyházakkal kapcsolatos "térítési" stratégiáját!).

Természetesen az Orbánt gyötrő állandó kisebbrendűségi érzéstől vezettetve mindig is imponált neki a Papp Gábor - Kásler-féle mainstream, liberális értelmiséggel való szembenállás, de most az derült ki, hogy nem marad az európai kereszténység keretein belül és hogy itt is "szabadságharcot folytat", Kelet felé fordul; akár az altáji pogány miszticizmus felé.

Tehát a jövő "nagyon magyar-Magyarországában" nem lesz helye sem az "objektív-kozmopolita" tudománynak, sem a "Nyugatos" racionalizmusnak!:( 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8814616126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2019.02.10. 07:52:10

Ezt a valaha volt szervezetet rosenfeld és csermanek idején felszámolták, tagjait kizárták, meggyilkolták, deportálták, más tagjai idejekorán elmenekültek a kommunista terror elől.
Akiket a helyükre ültettek, azok a kommunista politika kegyeltjei, tudományos káderei voltak, ideológiailag a proletárdiktatúra aktív támogatói voltak.
Erre hazudják, hogy ök "függetlenek", "magyarok", "tudományosak".
Nem azok.
Viccből sem.
Az ilyen alakokkal feltöltött intézmény kibekkelte a gengszterváltást, szava se volt se a pufajkásra, se d209-re, se elqróra, de teli szájjal okádott buktorra és a jobboldalra minden alkalommal amikor csak tehette.

Ideje rendet rakni ott.
Is.
Aki a kommunista diktatúrában lett tag, ki kell vágni, mint a macskát szarni a saját kádereivel együtt.
süti beállítások módosítása