MaGYAUR

MaGYAUR

Találkozz "Krisztus-haverral" Budapesten!

2019. november 09. - Magyaur

A jövő évi katolikus Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus reklámszövegének a "Találkozz Jézussal Budapesten" olyan kommunikációs ötletember lehetett a kitalálója, aki az amerikai, Dogma filmből inspirálódott, ahol a formabontó katolikus püspök azt javasolja a katolikus hit népszerűségének növelése érdekében, hogy cseréljék le a keresztre feszített, szenvedő Jézus lehangoló imidzsét a fiatalokhoz közelebb álló „Krisztus-haver” figurával.

Az amúgy hívő katolikus író-rendező által készített zseniális filmnek ez csak az egyik poénja volt a sok közül, ami inkább meghökkentő volt, semmint „istentagadó”.

 

A probléma a megtévesztéssel van, azzal hogy miközben a katolikus egyházon belül is konzervatív őskövületnek számító lengyel-magyar klérus, amely a kormányukhoz közel álló jobboldali csőcselék-sajtó révén támadja a szerintük túl toleráns, szociális érzékenységű, egyszóval túl liberális pápát aközben ugyanezek az illiberális államot, erkölcsi meggondolást félretevő módon, elvtelenül kiszolgáló közép-európai egyházak a „jópofi”, „modernkedő” katolicizmus képében próbálnak tetszelegni!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8915298612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.11.09. 10:37:58

azért, mert budapest ellenreformált. errefelé az államvallás a népvallás, amibe a zsidókeresztény hagyományokat beemelik. kósa lajos előtt a parasztbácsi és a fia. és mögötte a zsidókeresztények. és mellette az evengelikus pap. és mellette görög katolikus polgármester.
hirado.hu/wp-content/uploads/sites/7/2017/12/DEBRE20171203011.jpg
de ezek mind a népvallást legitimálják. például azt, hogy a város és a vidék egyek.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3157/181209-advent-foter-ksz-mj_35.jpg
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3157/181209-advent-foter-ksz-mj_38.jpg
és a budapesten az "akadémikus" "értelmiség" ezeket szembe állítja. mondván, hogy ők az urbánusok. tehát a felsőbbrendűek. rendben van. de akik ezt mondják azok nem-magyarok. hanem a felsőbbrendűek, vagy magukat felsőbbrendűnek képzelők. nem értitek, hogy miért fogadják el a kereszténységet. azért, mert az elfogadja a népvallást. és cserébe az beemeli a köznép beemelik a szokásrendbe a zsidó-keresztény hagyományt is.

és ezt akarják eltörölni a keresztényellenes szocik, a nemzetellenes libek és az államellenes konzik. mondván, hogy ez a felvilágosodással mind meghaladott. lehetséges. de a komcsik brutális polgárháborúkat vívtak, és a gyarmatosító háborúkat a libsik és értem persze, hogy ezekkel vagy ezek ellen háborúztak a nácik. úgy tűnik, hogy a fasizmus igényét legalábbis részben az antifasiszta koalíció teremti meg. és a keresztényszocializmus teremti meg a vallásbékét. ami elfogadható a kádáristának, mert szocialist. és elfogadható a "horthy fasiszta" nagypolgárnak is, mert keresztény. libertárius kereszténység a zsidó-kereszténység. és ehhez kapcsolódik a nemzeti liberalizmus. de az kossuth vagy batthyányi és nem gyurcsány vagy a momentum generáció.

szóval ez egy vallási ellentét. hja. és a kereszténységgel nem a világpolgárok állnak szembe. ha valaki világpolgár, akkor azt mondja, hogy majdnem mindegy. értem persze, hogy az állam, az egyház képviselői egymást legitimálják, akkor abból könnyen létrejöhet egy retrográd hatalmi összefonódás. és abból nem jön ki az az amerikanizált metropolisz, amire egyesek vágynak. de azt megteremtik a plázák világa. és a keresztény libertáriusságban az nem uralkodik az adventi vásár felett. és ez teremt viszonylagos vallásbékét.

értem, hogy egyes kockázati tőkealapok kezelőknek nem tetszik. az ngo-knak vagy nem tudom kiknek. ha valaki technokrata, kozmopolita világpolgár azt mondja, hogy majdnem mindegy. ha valaki az eurcharisztia szentségét hirdeti meg, akkor hirdesse meg. eu az jó. a kharisz a kegyelmi adomány. az ógörög esetenként hangzásban is magyaros. eu ~ jó. a care, a charity meg ugye kár, károsult szóval rokon. ebből következik a gond, gondoskodás. a gondviselés. persze a magyar nyelv kizárólag a finnségiekkel rokon, mint tudjuk. és a magyarok a finnugorok nyelvét vették át. ez is egy vallási kérdés. hogy többségében finnugorok vagyunk vagy sem.

2019.11.09. 10:54:15

és van hanuka.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3158/181209-hanuka-ksz-mj_21.jpg
ez a chabad, sabbath és a magyar szabad véletlen nem rokonai egymásnak? ez is finnül van. de ez is ugye legalább részben hit kérdése. a szabadság a helyi szabályozásból ered, vagy az univerzum látszólagos szabályozatlanságból. vagy esetleg mindkettőből. mert a természettudomány a látszólagos szabályozatlanság törvényszerűségeket igyekszik felismerni. abból adódik a szabályozás. és ahhoz kapcsolódó bölcseletből adódik a vallás. így is meg lehet magyarázni. csak felvilágosult módon nem szabad.

na jó.

Magyaur 2019.11.09. 11:10:55

@cívisvárosi: Itt valami félreértésről van szó: csak annyit állít a poszt, hogy az illiberális, vezérkultuszos és a pogánysággal kacérkodó kormánynak való behódolás a "bevett" egyházak részéről immorális és felháborító!.

2019.11.09. 11:23:46

@Magyaur:
és mégis mi legyen az államvallás? ha nem a libertárius keresztény államnemzetbe vetett hit, akkor mégis micsoda? a szabad piac elsőbbségébe vetett hit? rendben van. de mészáros lölő ugyanazon a globális pénzpiaci világban lett szupergazdag, mint soros alex. és lehet mondani, hogy de összefonódott az állammal. soros is összefonódott az egyesült államokkal, vagy magyar pártokkal is. az, hogy orbánt is ő pénzelte azt jelenti, hogy soros politikai összefonódás mellett ügyes üzletemberként vált szupergazdaggá. ahogyan mészáros lölő. és lehet mondani, hogy ez élvezzen elsőbbséget. mert ez teremti a kultúrát.

ez.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--gU65M2Ke--/6vdyQh2uaEY6KeDls.jpeg
vagy ez.
media.borsonline.hu/cikk/17/163276/big-lead/650x360/1628220_rex-features.jpg
vagy esetleg egyik se. mészáros lölő adakozzon. soros alex menjen a francba. értem persze, hogy így egyes kockázati tőke alapok nem támogatnák magyarországot. mert hogy az államalkotó többséggel szemben zajlik egy modern kori vallásháború a kereskedelmi médiában. és ezek azt mondják, hogy a szabad piacból adódik az államvallás. és a felvilágosodásból. de nem adódik.

Magyaur 2019.11.09. 11:46:00

@cívisvárosi: Ne legyen államvallás!:)
- Legyen gondolatszabadság! - semmi ne korlátozza a gondolatszabadságot: a dogmákat és tabukat nem ismerő, kritikai és tudományos gondolkodást (nem úgy, mint a CEU és az MTA esetében!) - Legyen jogi egyenlőség - a bíróság előtt ugyanannyi joga legyen a magyar állampolgárságú hajléktalannak, mint a miniszterelnöknek + teljes egyenlőség nők és férfiak közt.
- Legyen szabad verseny - Monopóliumok által nem befolyásolt, tisztességes verseny az emberek közt az érvényesülésért, szabad verseny az áruk és szolgáltatások terén, a pártok tekintetében: a jogi trükkök nélküli választásokon győzzön a jobbik és az életmódok közt is: ki-ki úgy éljen (ha ez nem, káros a közösségre nézve) ahogy neki tetszik. Lehet ez a 200 éves recept utópiának hat...de erre kell törekedni: és az emberek szeretni fogják azt a hazát (pl. nem vándorol ki 600.000 ember külföldre, mint Magyarországról) , amely ezt megteremti számukra!:)

2019.11.09. 12:09:11

@Magyaur:
amit budapesten úgy neveznek, hogy politikai "liberalizmus" az valójában a politikai undergroud. akik képviselik azok nem "zsidók", különösen nem "a" "zsidók", de az nem egy technokrata, kozmpolita világkép. hanem egy underground társadalomkritika legjobb esetben.
www.youtube.com/watch?v=EslWCdDMOu8
a belga együttes nem kozmopolita. hanem nagyvárosi ellenkultúra. és ezzel szemben a fidesz az egyetlen párt, amelyik legalább is nem utasítja el a népi kultúrát. és ebből lesz ez.
www.youtube.com/watch?v=qThFuQdUdhw
vagy összekapcsolják a tudománnyal. és ebből lesz ez.
www.youtube.com/watch?v=AZJsxHzHr7Y
vagy ez.
www.youtube.com/watch?v=RRbAuBMWCrA
és persze még mindig nagyon messze van a hortobágy attól, hogy menő legyen. de ezt utasítja el a belga nevű fostenger. és a vidék fellázad ezek ellen. kövér lacát, németh sziszit küldi a libsik ellen. mert mégis kiket küldjön. a fidesz az egyetlen párt, amelyik a magyar és a világ mainstream kultúrájából képvisel valamit. abban alföld az elsődleges és nem alföldi művész úr. ő az underground.

de legyen az is. errefelé közgyűlésben vitáztak, hogy kell-e ilyen darab.

Fenékbe feldugott revolver, leszbikus anya, pinanyalás, vérpisilés, kivered nekem, baszdmegelés, elélvezés hiányában fájó farok, maszturbálás, szarfaszúság, 12 éves lány megbaszása, heréjüknél fogva fellógatott fiúk, kurvák, buzik – erről is szól a Csokonai Nemzeti Színház stúdiószínházának február 20-tól műsorra tűzött darabja, ráadásul konkrétan ezekkel a szavakkal. Ezt onnan tudjuk, hogy a szövegkönyv már a próbák alatt kiszivárgott. Mindez azonban csak kiragadott részlet, a megértéshez a szövegkörnyezet is szükséges. Na meg eleve a szándék.

a jobbikos képviselő azt mondta, hogy amikor ezt látta, a színészek szerencséje nem volt nála a pisztoly. és ezt teátrálisan előadta. de van igazsága neki is, hogy ilyen esetleg közintézményben ne legyen. mert nem ez a közízlés. újabb évadban is bemutatják. és a fidesz mutatja be. az underground-ot sem feltétlen utasítják el. és egyébként az egyetlen párt, amelyik legalább részben képviseli a népvallást. amit budapest választóinak többsége elutasít. de az nem kozmopolita világkép. az nem azt célozza, hogy az istván a király kerüljön be a broadway kínálatába. hanem azt, hogy a magyar királyság hagyományainak helyébe lépjen lukács györgy szellemisége. és ez a kulturális marxizmus nem világpolgárság, hanem ócska kesztényellenesség, államellenesség, nemzetellenesség. csak amíg ezt a holokauszt sérültek hirdették addig nem volt szabad ellentmondani. úgy illett. mert kellett egy ilyen purgatóriumi időszak. de ez lassacskán lejár. és az is nyilvánvaló, hogy ezek után a népnemzeti romantikázásra lesz tömegigény illetve arra van. különösen vidéken és a határon túl. és így alföldi művész úr beállhat a magyar másodvonalba. vagy ha ez nem tetszik, mert egy "világhírű" művész, akkor várja őt a broadway. illetve leváltható a népi nacionalista egységkormány és helyébe léphet a sokszínű nem tudom micsoda. vagy megbukik a jelenlegi fővárosi többség vagy a kormánytöbbség. vallási értelemben ütköznek. és ebből következik a kultúrharc.

Magyaur 2019.11.10. 09:06:28

Álláspontom: Orbán nagyzási hóbortjai tönkreteszik az országot!

Miközben hazaárulásnak minősíti az ateizmust az a hazai közjogi méltóság, aki korábban a Kommunista Ifjúsági Szövetség tagja volt addig a Orbán a következő utat járta be: amikor az érdeke úgy kívánta, akkor a SZDSZ mellett liberális volt; aztán "protestáns-polgári-progresszív", aztán "nép-nemzeti", de még Európa-párti; aztán nép-nemzeti, de "Brüsszel-ellenes"; aztán katolikus, aztán nomád-türk-kipcsák szimpatizáns, de aki ennek ellenére Horthy módjára "globális" Eucharisztikus Kongresszust rendez Budapesten, hogy ezzel újabb értelmiség- (és Ferenc pápa)-elleni kampányt indítson el.

Orbánnak, az ország anyagi forrásait kimerítő nagyzási hóbortjait szolgáló sport és egyházi események, valamint a felesleges külpolitikai piruettek helyett végre kormányoznia kéne és törődnie a magyar lakosság közel felét kitevő szegényekkel!

2019.11.11. 05:16:57

@cívisvárosi: Érthető tehát, hogy az uralkodó réteg által támogatott vallás a tudást, a gondolkodást ellenezte. Minden vallás csak azt a tudást fogadta el, amit már a tradíció szentesített. Ez a vallási feladat szinte minden kultúrában jellemzővé vált. Maguk a papok sem elsősorban új tudásra törekedtek, hanem mindenekelőtt a régit őrizték, rögzítették. Jellemző módon a vallások szerint a tudás alapja nem a gondolkodás, hanem a szentírás, a korábbi, isteni eredetűnek minősített tudás volt. Ezt az a tény indokolta, hogy az elmaradott társadalmaknak elsődlegesen nem új ismeretekre, hanem a régi ismeretekhez való ragaszkodásra volt szüksége. Ennek a társadalmi igénynek felelt meg az a vallási alaptétel, hogy az ember által elkövethető legnagyobb bűn a tudásra való törekvés. Tudás alatt értve mindent, ami a korábbi ismereteknél többet, azokkal szemben újabbat jelent. Minden vallás erre épített. A már ismertet tudni nemcsak szabad, de jó is, a gondolkodás, az új ismeretek megszerzésére való törekvés azonban bűn.
A jelenkorra azonban égbekiáltó logikai hibává vált az, hogy még a legmodernebb kultúra vallása is a gondolkodást, az új ismeretek szerzését az emberiség legnagyobb bűnének tekintheti. Konkrétan még az a zsidó-keresztény-mohamedán vallás is, amelynek területén a legmagasabbra nőtt a tudás, még inkább a gondolkodás és a kezdeményezés, a tudásra való emberi törekvést a legnagyobb, azaz az eredendő bűnnek tekinthette.
süti beállítások módosítása