MaGYAUR

MaGYAUR

A részvét-nélküli politika lehet nemzeti, de semmiképpen sem keresztény!

2020. február 02. - Magyaur

„A keresztény fundamentalistákban azonban szinte nyoma sincs Krisztus szerető együttérzésének. Egykettőre pálcát törnek azok felett, akiket „Isten ellenségeinek” ítélnek. Legtöbbjük úgy vélik, a zsidók és muszlimok rászolgáltak a pokol tüzére. Urquhart még azt is állítja, minden keleti vallás az ördögtől ered.

Hasonló fejlemények játszódtak le a nyugati mintára polgárosodott muszlim világban is. Az iszlám fundamentalistái kormányokat döntöttek meg, a hit ellenségeit pedig lemészárolták vagy halálbüntetéssel fenyegették meg. A zsidó fundamentalisták a Jordán nyugati partjának elfoglalt területein és a Gáza-övezetben létesítettek telepeket azzal a feltett szándékkal, hogy kiűzik onnan az arab lakosságot, ha kell még erőnek erejével is. Azt képzelik, így készítik elő a terepet a Messiás egyre közeledő eljöveteléhez. A fundamentalizmus minden alakjában dühödten korlátolt hit.

…Láthattuk, hogy az effajta vallási magatartás tulajdonképpen eltávolodás Istentől. Az emberi, történelmi jelenségekre (a keresztények „családi értékére”, az „iszlámra”, a szent földre”) irányuló vallásos buzgalom új bálványokat imád…Pedig azok a zsidók, keresztények és muszlimok, akik ugyan szorgos látogatói az istentiszteleteknek, miközben lenézik a más etnikai vagy ideológiai táborba tartozó embertársaikat, saját vallásuk alapvető igazságát veszik semmibe. A történeti egyistenhit Istene könyörületet hirdet, nem áldozatokat, együttérzést, nem hivalkodó liturgiát…A próféták kikeltek magukból kortársaik ellen, akik beérték a templomi szertartással. Jézus is, Pál apostol is világosan leszögezte, hogy a külsőleges hit értelmetlen, ha nem társul hozzá felebaráti szeretet: nem ér sokkal többet, mint ha kürtöt fújnánk vagy cintányért bongatnánk.” (Karen Armstrong: Isten története, Európa K. Bp.1997 – 476-478 old.)

A Fidesz nemzeti érdekre hivatkozó, de leginkább a párt kádereinek hatalmát szolgáló irgalom nélküli, fundamentalista politikája, minden csak nem keresztény.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1915450598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása