MaGYAUR

MaGYAUR

Ateizmus és politikai kereszténység

Amiben egyetért Ferenc pápa és Hamvas Béla

2020. május 15. - Magyaur

„Istentagadó, de szenvedélyes hitből istentagadó. Az én szememben több, mint a parfümös kenetteljesség. Azt hiszem, Isten szemében is több.

A szenvedélyes ateista materializmus és a szellemtagadás, amely az embert állatfajnak tartja, a lélek halhatatlanságát elveti, de egész erejével küzd az ember gazdasági jólétéért, a társadalmi elnyomatás ellen, a szabadságért

és

     a hipokrita és hitetlen teológia, a klerikális dogmatika, amely az ember halhatatlanságát tanítja, de amikor a szükséget és a butaságot látja, nem tud mást, mint sopánkodni.

Melyik a rosszabb?”

Hamvas Béla: Silentium, Titkos jegyzőkönyv, Unicornis Vigilia, Bp 1987 – 255.old.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr8615695614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Célkereszt 2020.05.15. 08:39:51

Én ugyanolyan egykedvűséggel fogadom el, hogy nincs isten, mint ahogy azt, hogy nem létezik unikornis.

midnightcoder2 2020.05.16. 08:48:22

Az ateizmus is csak ugyanolyan vallás mint bármi más. Szenvedélyes hittel állít olyat, amit soha a büdös életben nem fog biztosan tudni, pláne nem bebizonyítani. Mintha a konzolon ugráló Mario akarná megmondani, hogy milyen színű az őt irányító játékos szeme.

midnightcoder2 2020.05.16. 08:54:08

@MAXVAL bircaman közíró: A világban sokféle erő van, ezek egy részét ismerjük, más részét nem, illetve a jó eséllyel maga a világ amit ismerünk csak egy része egy még nagyobb világnak. Ezeknek az erőknek egy részével találkozott egy-két ősember, aztán a sztorit elmondta másoknak, egy rakás másik ősember pedig mindenféle marhaságot kitalált, aztán pár száz évvel később valaki írt belőlük egy-egy könyvet. És pár ezer évvel később egy rakás hülye erre alapozza az életét. Persze ezek az erők ma is működnek, de ha ma lát egy ilyet az ember, akkor gyorsan bedugja a fejét a homokba és azt mondja hogy ez nincs is, de ha van akkor is van rá valami egyszerű magyarázat, csak még nem tudjuk.
süti beállítások módosítása