MaGYAUR

MaGYAUR

Parazita elitet épít Fidesz, nem „nemzeti középosztály”-t

Amiképpen az Európai Unió parazitája Magyarország, olyképpen élősködője Magyarországnak a Fidesz-KDNP gazdasági és technokrata elit.

2020. december 10. - Magyaur

A 2000-es években a multinacionális vállalatoknál dolgozó nyugatias életmódú (tehát a magyar nacionalisták szemszögéből "idegenszívű") menedzser-réteg jelentette az elitet. A Fidesz megirigyelvén ezt azon kezdett el munkálkodni, hogy a korábban hangoztatott elveivel szemben nem „keresztény-nemzeti középosztály-t”, hanem „ellen-elitet” hozzon létre a fideszes mágnásokból és a magyar állam magas rangú technokratáiból. Olyan elitet, amely nem termel, nem járul hozzá „hozzáadott értékkel” a nemzetgazdasághoz, hanem egyedül azért kapja az átlag magyar fizetésektől eltérő, a nyugat-európai szintet megközelítő javadalmazást, mert hatékonyan szolgálja az uralmon lévő Párt hatalmát.

A Fidesz-állam miközben hivatalosan a férfias, a „nemzetért és a kereszténységért” hősies halálra is kész embertípust kultiválja, addig "mézesmadzagként" elhúzza az államilag garantált luxus lehetőségét az ambiciózus fiatalok és kevésbé fiatalok előtt. A következőket ajánlja a karrieristáknak az orbáni rezsim: amennyiben hajlandóak szögre akasztani a saját erkölcsi és világnézeti meggyőződésűket és hajlandók akár Magyarország hosszú távú érdekeivel szemben is Orbán Viktor személyes hatalmát szolgálni úgy bátran élvezhetik a kivételezett helyzetükből fakadó előnyöket. Gátlások nélkül hivalkodhatnak milliós bőrtáskákkal, kukába dobott méretre szabott öltönnyel és „okosba” felvásárolt Balaton partszakaszokkal.

Miközben a „keresztény-konzervatív” irányvonal gyűlöli az individualizmust, a kritikus gondolkodást aközben a „kiválasztott” politikusok, egyházi emberek erkölcstelenségeit, mi több bűneit is „elsikálja”. A „Nekünk Magyarország az első” jelszavával kampányoló orbánista világi és egyházi garnitúrára jellemző, hogy a kiváltságos helyzetükért megdolgozó elitektől eltérően nemhogy nem adakozik a szegények és elesettek javára, de a világjárványt is arra használja, hogy tovább szívja a magyar nép életnedveit.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1916326686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobaszopiatej 2020.12.10. 13:57:28

Amíg a vidékieknek még éppen elégséges a megélhetés fenntartása, addig Orbánra szavaznak.
Ők ilyen emberek. Amig jut pofájukba alamizsna, és kapnak cirkuszt (foci, olimpia), addig nem következik be pálfordulás a kenyéradó gazdájukkal szemben.

midnight coder 2020.12.10. 17:53:28

"A 2000-es években a multinacionális vállalatoknál dolgozó nyugatias életmódú (tehát a magyar nacionalisták szemszögéből "idegenszívű") menedzser-réteg jelentette az elitet."

Ez a réteg ma is megvan. És persze akkor sem csak (sőt, főleg nem) ők jelentették az elitet, hanem az előző évtizedben az országot szétlopó és kabátgombért a külföldi cégeknek kiárusító hazai "elit" is. Akik pont annyira voltak erkölcsösek mint Orbánék.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.12.10. 20:10:20

A csuti fasiszta patkány most éppen hitler főhadiszállásához, a farkasveremhez hasonlította Brüsszelt. Előtte fasiszta haverjai gestapót, gázkamrát hánytak. Úgy látszik ezeknek a férgeknek csak a fasizmus és a nácizmus jut eszükbe mindenről. Szar lehet így élniük.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2020.12.10. 20:13:52

"Orbán Viktor személyes hatalmát szolgálni úgy bátran élvezhetik a kivételezett helyzetükből fakadó előnyöket"
Ez a hűbéresi rendszer. Visszatértünk a középkorba.

ebella 2020.12.11. 04:20:35

Ebben csak az a furcsa, hogy a legszegényebbek segítségével, szavazataival, akitől tulajdonképpen a pénzt elveszik. Kapnak helyette dumákat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.12.11. 07:16:46

@ebella: Kenyeret és cirkuszt. Majd amikor elfogy a kenyér, akkor lesz baj!

ebella 2020.12.11. 09:38:20

Egy negyed órás munkám ment a semmibe, semmiért. A válaszzom elveszett, a semmiért. Egy rossz szót nem írtam, mégcsak félreérthetőt sem. Ennyi elég is ebből a Blogból. Örökre.

ulpius66 2020.12.11. 09:50:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Vezérparaszt!

Az még odébb van!

Mostan szavazták meg, hogy az EU-tól évente, mintegy 6 milliárd euró, mintegy 2.200 milliárd forint támogatást kap évente Magyarország!

MAGYARORSZÁG SZERENCSÉJÉRE MINDEZT AZ ORBÁN OSZTJA EL, MERT HA BALLIBSIK OSZTANÁK, MÁR RÉG EL LENNE LOPVA AZ EGÉSZ!!

ulpius66 2020.12.11. 10:06:06

MOSTAN MEG OLYANOKAT OLVASGATOK ITTEN AZ INTERNETTEN, HOGY AZ MSZP-S ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ TÖBB MILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN CIGARETTÁT CSEMPÉSZETT VOLNA ÁT AZ UKRÁN HATÁRON A DIPLOMÁCIAI MENTESSÉGÉRE HIVATKOZVA!

DE AZ UKRÁN HATÁRŐRÖK ELKAPTÁK, ÉS JÓL KITEREGETTÉK A SZENNYEST.............

AZ EGÉSZ MSZP EGY KORRUPT CIGARETTA-CSEMPÉSZ PÁRT, AMELY A CIGARETTA CSEMPÉSZÉSBŐL BEFOLYT PÉNZT A MAGYAR-ELLENES GYŰLÖLET-KAMPÁNYÁRA FORDÍTOTTA!

AZ EGÉSZ MSZP MEGBUKOTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alöksz róz 2020.12.11. 10:23:34

@ebella: ne a blogot hibáztasd a matyi faszsága miatt

MEDVE1978 2020.12.11. 11:59:08

@midnight coder:
Ez egy nagyon érdekes kérdés, sokat gondolkodtam rajta.
Ahogy én látom a következő történt:
1. Adott a 90-es években egy rakat idealista és kevésbé idealista ember. HIsznek az ország nyugati típusú modernizálásában, a neoliberális uralkodó eszmerendszerben stb. Természetesen ezt gyönyörűen kihasználta a nyugat, akik boldogok voltak, hogy baksissal ki lehet elégíteni a megfelelő korrumpálandó személyek igényeit. Az akkori korrupciós sztorik így sokkal kisebbek voltak, ha meggondoljuk, hogy hatalmas botrány volt Tocsik Márta 804 milió forintos sikerdíja (mai áron kb. 3 mrd Ft) és ez milyen viszonyban áll a mostani korrupciós ügyek összegével.
Szóval egyrészt a volt kommunista vezetők, másrészt a poszt kommunista elit is korrupt, de meglehetősen balfasz módon, aprópénzért kótyavetyéli el a javakat és jogokat a Nyugatnak.
2. Ez a rendszer nagyjából marad is 2010-ig. Ennek az oka a viszonylagos átláthatóság és ebből a szempontból a konformitás a nyugathoz. Az elit megelégszik azzal, hogy nincsenek a kezében érdemi nagyvállalati kapacitások és a nyugati nagyvállalatok adójából, némi eltérített forrásból él.
3. Orbán radikálisan szemléletet vált ebben: kimondja, hogy ki kell szorítani a külföldi tőkét és tulajdonosi réteget egy sor területről és saját nemzeti burzsoáziát kell létrehozni. Ennek hasonló "tükre" az államadósság átstrukturálása hazai finanszírozásúvá is, ami szintén a külföldi kitettséget csökkenti.
4. Az egészből egy felemás konstrukció keletkezik: bár most már vannak hazai tulajdonú nagyvállalatok - ami tulajdonképpen egy jelentős pozitívum lenne, ezek döntő többsége nemzetközileg nem versenyképes, az EU-ban sem. Pontosan a létrehozásuk módszere miatt: úgy jöttek létre, hogy Orbán így döntött, nem pedig úgy, hogy a verseny termelte volna ki őket és egy jó terméket / szolgáltatást vinnének a piacra. Viszont a fenntartásuk ugye rengeteg forrásátirányítással jár mind az állami pénzekből, mind pedig az EU-s pénzekből. Ez az, amit a cikk írója parazita elitként észlel.

Magyaur 2020.12.11. 17:40:01

@ebella: Semmit nem cenzúráztam.

midnight coder 2020.12.11. 17:51:36

@MEDVE1978: 1. Igen, akkoriban még szerényebbek voltak a politiksok - más kérdés, hogy ez nem feltétlenül jelent kisebb károkozást. Ha a jóelvtárs lop el egy milliárdot de nem kap belõle csak 20 milliót, vagy ha a mai elvtárs lop el egymilliárdot és mind megtartja, a politikus sokkal többet nyer ugyan, de mi ugyanannyit veszítünk/veszítettünk.
2. Azért a második Orbán kormány után sokkal pofátlanabbak lettek a balfékek is. Más kérdés, hogy utána Orbánék még erre is rátettek. Nem kis mértékben amúgy azért szerintem, mert Gyurcsány sikeresen szétverte a baloldalt, így Orbánéknak annyira nincs mitõl tartaniuk.
3. Igen, csak ezzel egyre több ellenséget szerez magának a szimpatizánsok és fõleg a középen állók között. Mert Orbán nem azzal a pár tízezer elvakult Orbán-fannal nyer akik akkor is rá szavaznának ha minden nap nyíltszíni orgiát rendezne a Szájer a Kossuth-téren, hanem az a pár millió aki még mindig jobb alternatívának tartja mint az ellenzéket. Van az a pont amikor a nép azt mondja majd, hogy akkor inkább a Gyurcsány.
4. A kicsi kínaiaknál egy rakás cég van ami hasonló módon jött létre, és elég versenyképesek. De Pl egyes nagy dél-koreai cégek sem jöttek volna létre az ottani állam bácsi finoman szólva hathatós támogatása nélkül.

midnight coder 2020.12.11. 17:54:39

@ebella: Szerintem lehet hogy a nordikus troll matyitlanított. Ez valóban okoz némi kellemetlenséget, se sajnos szükséges egy Brendel Mátyás nevű elmebajos távoltartására aki elõszerettel bombázza ökörségekkel a blog.hu-t egy kis primitív programocska segítségével.

midnight coder 2020.12.11. 17:57:37

@ulpius66: Az MSZP már rég halott. Szerintem a következő ciklusban nem ugorják meg az 5%-ot. Ez mondjuk Gyurcsány életében az első és az utolsó olyan dolog amivel hasznára vált az országnak. És még ez is kétséges, mert az MSZP ugyan eltűnt, de a DK itt maradt, bebetonozva ezzel Orbánt a hatalomba.

Magyaur 2020.12.11. 19:25:42

@MEDVE1978: A 90-es évek Antall Józseffel indult, aki szerint a legnagyobb probléma nem a gazdasági, hanem morális volt (!) - ebből következően nem is törődött sem a gazdasággal, sem a védővámokkal.
A magyar jobb és baloldali pártok bűne - a kölcsönös bizalmatlanság, majd Orbán polgárháborús hisztériakeltése miatt a mai napig - hogy nincs sem közösen kialakított gazdaságstratégia, nincs kitörési pontja sem a mezőgazdaságnak, sem az iparnak, sem más területnek, így az oktatásügynek, idegenforgalomnak stb.
Nem igaz, hogy Orbán magyar nagyvállalatokat létesített volna, ellenkezőleg! A multi-ellenes jelszavakkal szemben a gyakorlatban átengedte a német nagytőkének a magyarországi nagyipari szektort, ennek következtében a Fidesz a fő feladatának a pártállami módszerekkel történő elosztást tartotta (persze a "minden szentnek maga felé hajlik a keze"-alapon).
A parazitaságot úgy értem, hogy a Fidesznek semmilyen jövőbemutató kezdeményezése nincs: nincs iparfejlesztési, mezőgazdság-fejlesztési koncepciója, nem reformálta meg a közoktatást, az egészségügyet és a nyugdíjellátást - amiknek vérfagyasztó következményei vannak már ma is, de ez semmi ahhoz képest ami az Orbán rezsim összeomlása után várható.
Orbán Viktort történelmi felelősség terheli a kis rövid távú sikerek hajszolásáért, a brüsszeli pénzek elkótyavetyéléséért, miközben teljességgel elhanyagolta az ország és az összmagyarság hosszú távú menedzselését!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.12.11. 19:50:35

@ebella: Három szó volt tiltva. Csicskás, hazaáruló, szop. Matyi miatt. sajnálom ha ezekbe futottál. Levettem róluk a tiltást.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.12.11. 19:56:29

@Magyaur: És mivel a szervilitás, talpnyalás lett az előrejutás kulcsa, eltűnik az innováció, a kezdeményezés a társadalomból. Ez lassú, de folyamatos lecsúszását okozza az országnak.

ulpius66 2020.12.11. 20:35:03

"Legény Zsoltot az MSZP parlamenti képviselőjét csütörtökön kapták el az ukrán határon nagy mennyiségű cigarettával autója csomagtartójában. Legény az RTL KLUB Híradójának arról beszélt, hogy ő értesítette a konzulátust, a cigaretta pedig nem az övé volt.
Amikor megérkeztek, kinyitottam az autót és én voltam a legjobban ledöbbenve. Tele volt cigarettával. Az a cigaretta nem az enyém, nem én vásároltam, nem tudom, hogy került bele az autóba."

VANNAK MÉG CSODÁK!

MEDVE1978 2020.12.12. 10:16:53

@midnight coder: 4. A különbség az, hogy az ázsiai "kistigriseknél" alapvetően a nyugati termelési modell másolása és az alacsony bérszint miatt működött ez a stratégia. Az alacsony bérszintes kitörésnél viszont szerintem nem akarunk versenyezni - nem az a cél, hogy rabszolgamunkás réteg jöjjön létre és a magyar társadalom ezt nem is tolerálná. Ez tehát nálunk így nem megoldás. Mi nyilván nem fogunk tonnájával műanyag játékokat gyártani, mivel Kínában már olyan feltételrendszer van felhúzva, ami a már kialakított infrastruktúra, óriási termelő- és szállítási kapacitás, illetve olcsó munkaerő miatt sokkal olcsóbban tud még vámokkal együtt is termelni, mint nálunk lehetne.

MEDVE1978 2020.12.12. 10:33:41

@Magyaur:
1. Ja, Antall egy teljes idealista volt, ebben egyetértünk. Szintén idealista okokból feladta a teljes szovjet piacot, ami hozzájárult a 90-es évek válságának elmélyüléséhez. Emellett naívan hitt a nyugat segítségében, hogy Magyarországot már akkor beveszik a mindenféle uniós közösségekbe. Hatalmas hiba volt, mert a nyugati cégek inkább piacot vettek.
2. Ezek a kitörési pontok és a tudatos gazdaságfejlesztés egy érdekes dolog. Stratégiailag nem hiszek abban, hogy ezek pontosan belőhetők. Próbálhatnánk Közép-Európa szilikon völgye lenni, de kérdéses, hogy még óriási beleölt pénzekkel is kialakulna-e bármi, ami versenyképes az amerikai vagy kínai fejlesztőkkel. Érdemes megnézni Finnország példáját, amit annyira szajkóznak általában, mint a modern és jó oktatás, majd innováció szimbólumát. Ugye a finneknél a Nokia volt a "nagy dobás" a kétezres években. Itt egy ábra, érdemes megnézni:
www.google.com/search?q=finn+gdp&oq=finn+gdp&aqs=chrome..69i57j0i22i30.7357j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

2000 és 2008 között a Finn GDP megduplázódott, de a válság óta nem tudnak felállni. Úgy, hogy a skandináv országok társadalmilag és K+F szempontjából is próbálnak innovatívak lenni. Az iskolarendszer - ahogy írtam - az egyik legjobb a világon, a társadalmak pedig szabadok és vállalkozásbarátok. Még ilyen körülmények között is visszaesnek tehát, holott ott biztosan volt és van is stratégia.

A fentiek miatt én eleve szkeptikus vagyok a mindenféle gazdaságfejlesztési koncepciókkal - ez egy vakrepülés. Ettől még igaz az, hogy az innovativitás alacsony szinten van Magyarországon és ez rosszat tesz a gazdaságnak.

István Tamasi 2020.12.12. 10:48:43

@ulpius66: Homo orgiából, hiányos öltözetben, a hátizsákjában droggal az ereszcsatornán menekült a fideszmaffia egyik alapítója.
Az egész fidesz megbukott!!!!

István Tamasi 2020.12.12. 10:50:33

@MEDVE1978:
A csüngőhasú disznó nem nemzeti burzsoáziát, hanem nemzetthy hűbéreseket épített ki.

István Tamasi 2020.12.12. 10:53:18

@ulpius66: A fideszmaffia alapító tagját a hátizsákjában droggal kapták el. Azt mondta: "az a drog nem az enyém, nem tudom hogy került a hátizsákomba, én is hogy kerültem az ereszcsatornára."
Vannak még csodák!

AvéCézárVavan 2020.12.13. 08:55:40

@István Tamasi: Pont így karácsonykor! Meg a Mikkulásban is nagyon hiszünk, aki szintén kéményen meg ereszcsatornán... Csak valahogy jobban fel van öltözve.
süti beállítások módosítása