MaGYAUR

MaGYAUR

A "nemzetállam" sokszor csak egy titkosszolgálati blöff!

2021. november 02. - Magyaur
A titkosszolgálatok Közép- és Kelet-Európában, - amelyek sokszor államok az államban - az 1980-as évek óta keverik a politikai kártyákat (lásd a titkosszolgálatoknak a "romániai forradalomban", a Ceausescu elleni felkelésben, Jugoszlávia szétszakításában játszott szerepét, a KGB-és titkosszolga, Putyin karrierjét stb.).
A nacionalista, "szuverén" nemzetállam gondolata sokszor nem más, mint a bűnözői alvilágnak, a korrupt politikai elitnek és a titkosszolgálati "háttérhatalomnak" a köznép és a külvilág számára legyártott fedősztorija...
https://hang.hu/kulfold/megnyitna-a-kommunista-titkosszolgalatok-archivumait-az-unio-132791?fbclid=IwAR3A8jovrJYH6Nq4xqRYzHgg74fxI2DKQOss4kiW7VZn6yYSKURfBui-YXI

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1616744434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2021.11.03. 08:47:15

A világban megfigyelhető "nemzetállami" forma nemcsak provinciális, de könnyen meghekkelhető is, amiképpen az meg is történt ebben a kelet-közép-európai régióban. Magyarán új világrendre lenne szükség, mert a mostani nemcsak a klíma/biodiverzitás/népvándorlás szempontjaiból sérülékeny, hanem a jogbiztonságot aláásó bűnözéssel/korrupcióval/off-shore büntetlenséggel való visszaélések miatt is!

midnightcoder2 2021.11.03. 09:14:50

Igazából a nemzetállam egy adott kultúráról szól. A skandinávok tök faszálul elvannak a saját kis kommunizmusukkal mert az õ mentalitásukba ez belefér. Ha innen valaki odamegy az is elvan ott, mert eleve úgy megy oda hogy tudja hogy mire számíthat, és valahol belül kicsit õ is olyan mint õk. Amikor viszont egy átlag afrikai kunta-kinte meg oda aki kulturálisan 10 ezer évre van a norvégoktól, az nem biztos hogy könnyen beilleszkedik oda. Persze más a helyzet akkor, ha az ottani elit egy-egy polgára megy át, aki kulturálisan kb. ott tart ahol a magyar átlagpolgár és megint más az, amikor százezres nagyságrendben migrálnak a népek. Akkor már jelentkezni fog a 10 ezer év kulturális különbség, jönni fog a szegregáció - és nem azért mert a gonosz skandi szegregál, hanem azért mert Kunta-Kinte a sajátjaival együtt érzi jól magát, ahol nincs nyelvi probléma, nincs különbség az értékrendben, kultúrában, vallásban. És ha ez elég sokáig tart és elég intenzív, akkor a skandik egy idõ után azt veszik észre, hogy egyre szarabb az élet a saját hazájukban.

evilwolf 2021.11.03. 15:55:14

Melyik állam tud már nemzeti lenni?
Melyik országban van tiszta, eredeti népesség?
Szinte az összes egy katyvasz.
Nálunk melyik az igazi?
Az eredetileg is ittmaradt tótok, a betelepített svábok, a romák, vagy most már a fidesz által behordott színesbőrű sportolók, akik igen hamar és lazán állampolgárságot is kapnak?
---------
És a röhej, hogy már magukban sem bíznak, az ávósoknak is pegazust küldtek. :-))

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.11.03. 18:08:48

A 19.sz. óta tudjuk: a népek szeretnek nemzetállamban élni. Kinek előbb, kinek később lett lehetősége lett erre. Egy nemzet természetesen többféleképpen állhat össze. Az uralkodó népek által lakott Európa országaitól (nem csak Kelet-Közép-Európában) a kevert, heterogén népességből idővel nemzetté formálódó USÁ-n, Kanadán át a latin-amerikai országokon, Kínán és a délkelet-ázsiai, döntően egy fő etnikum által lakott országokig (Vietnam, Thaiföld, Laosz, stb.) bezárólag. Az afrikai országok lakóinak közös nemzettudata még gyerekcipőben jár, az arab országok lakosainak meg két dolog fontos: muzulmánok és arabok, különösebb nemzettudat nélkül.

Posztíró nem mondja ki, de áthallással süt belőle az Európai Egyesült Államok iránti vágyakozás. Ami ugyanúgy központosított valami lenne, mint a nemzetállamok központi kormányai által működtetett államok, csak míg azok az eu egyes tagállamainak fővárosaiban működnek és hoznak döntéseket, addig a megvalósuló EEÁ esetében Brüsszelből hoznának minden lényegi döntést. Miben lenne ez jobb? Hogy egy messzi helyen egy rakás hivatalnok és döntéshozó döntsön mindenben beleszólás és ellentmondás lehetősége nélkül? Látható, hogy az EB már most is ezt akarja, ez a cél - a tagállamok vessék alá magukat a Brüsszel akarata minden előtt - elvnek.

Lassan egy csökönyös, bürokratikus szar lesz az egész EU, aminek a tőke, árú és munkaerő szabad áramlásának biztosításával még így is van persze értelme, nem is beszélve a fejlesztési pénzekről, de az Unió lassan kezd teljesen eltávolodni eredeti céljaitól, korábban kitűzött elveitől. Egy bürokratikus vízfej. Amikor mi csatlakoztunk, az unió lényege még az volt, hogy a nemzeti hagyományaikat ápoló egyes tagállamok együtt hoznak döntéseket mindannyiunk javára és nem egy Európai Bizottság meg "trendi"eszmékkel megfertőzött európai parlamenti képviselők hoznak eme trendi eszméknek megfelelő döntéseket vasszigorral "el lehet menni. az lesz amit mi akarunk(!)" alapon. A további integráció oké, mindig lehet hova fejlődni, de az a döntéshozatal mechanizmus, amely alapján és ahogy az EP-és az EB-ben próbálják manapság keresztülverni a döntéseket, az rég nem egyeztethető össze az Unió eredeti céljaival és működésével.

Brüsszel láthatóan szuperhatalomként próbál viselkedni. Ez abból a szempontból még érthető is, miszerint csak egy minél egységesebb Európa tud jelen lenni a világpolitika színpadán, így erőt kell mutatni, amihez központilag meghozott gyors és határozott döntések kellenek. De a tagállamok (nemzetállamok) szuverenitását nem lehet korlátlanul figyelmen kívül hagyni, azokat egyszerűen sutba dobni. Utóbbiról (még) a harmadik intézmény: az Európai Tanács gondoskodik.

belevauvau 2021.11.04. 08:29:01

@Lesz még Magyar Köztársaság: az "Európai Egyesült Államoknak" az USA mintájára létre kellene jönni, mivel már elkezdődött a "földrészek versenye", és Európának is valamilyen választ kell adni a globális világ elvárásaira. Sajnos EU-ban a nacionalista önös érdekek még mindig nagyobbak, mint az a felismerés, hogy ha 5 éven belül nem lépünk az egyesülés egy magasabb fokozatába, akkor menthetetlenül elszegényedik, második, harmadik vonalba csúszik vissza a földrész, és nem lesz tarható (mint ahogy az orbáni "nemzetállamban" már tapasztalható) a mai életszínvonal sem.

Boldeone2 2021.11.04. 20:08:35

A nemzetállamiság elve abból indul ki, van egy államnemzet , egy politikai nemzet , amely elsődleges politikai jogokat èlvez a nemzetisègek felett A múlt század fordulójának táján , abból indult ki a magyar nagypolitika ,hogy a Kárpát - medencében lètezik a magyar kulrúrfölèny , amit termèszetesen egyetlen nemzetisèg sem fogadott el , így nemhogy nem lehetett őket a Magyar Királyság \ Köztársaság területèn bent tartani, hanem még revansot is vettek rajtunk a megfelelő törtènelmi pillanatban ..
Azt látjuk , hogy ahol mostanában "államnemzetet " hirdetnek , ott a magyar kisebbsèg jár rosszul. Ukrajnában ès Romániában is egyre magyarellenesebb a társadalom , romlanak az ott èlők èletlehetősègei, csökkennek a nemzetiségi jogok

Az államnemzeti lèt túldimenzionálasa leginkább Európa fejletlenebb országaiban szokás ,ahol a vezető politikai osztályok úgy legimaljak magukat , mint a nemzetállami lèt , a megmaradás kizárólagos , egyetlen letètemènyeseit ...
A nèmetek pl tesznek nagy ívben erre a kèrdèsre , az embereket a globális problèmák , a nemzetek feletti ügyek foglalkoztatják ...

birkamenet 2021.11.04. 20:12:16

@midnightcoder2:

Nyugodj meg te féleszü, a magadfajta náci kútúrájú félázsiai magyar migrije ezerszer rosszabb az afrikai bevándorlónál is. Te ugyanis ott rohasztod az európai kultúrát, a fekete, mint valódi keresztény viszont valamennyire része ennek és a helyi társadalomnak. A keresztény feketék vasárnap a templomba járnbak, te meg a kocsmába.

A bevándorlók második generáció meg gyakorlatilag teljesen asszimilált, de te ezt a zsákfaludból nyilván fel se tudod fogni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.11.04. 22:57:14

@birkamenet: Tudod, te vagy az a barom, aki miatt az illibsik minket migránsimogatónak hívnak. A francnak sem kellenek ide niggerek, elég nekünk a magunk cigányaink. És ezeknek a második, harmadik generációja sem lesz a magyar átlag szinten, erre pont az évszázadok óta velünk élő cigányok a példa.
Na, jó. Veled lehet egy szinten lesznek. A "tolvaly" helyesírása már megy? :-))

birkamenet 2021.11.05. 00:12:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Szegény állibsi hülyegyreke a NER-hazádnak, te aztán tényleg komplett tudathasadásban élsz amióta a Matyi sorozatos trumát okozott neked. Úgy látszik, hogy ez egy életre kihat nálad.
Annak viszont örülök, hogy te az ékes bizonyítéka vagy annak, hogy a magyar gennyeket jobról-balról a nácizmus és fajgyűlölet összeköti. Tulajdonképpen mit is utálsz akkor a fidernyákokon?

De ha ennyire bátor náci vagy, akkor miért nem a Felcsúti stadionban egy hazai meccsen, a gázszerelő és a gazdája előtt küldöd el a fekákat és egyéb migriket azoknak az anyjába, akik idehozták neked? Ja,hogy annyira bátor náci mégsem vagy?

Mbappé meg csókoltaja anyukádat Franciaországból. Negro meg a magyar válogatottból. A 21. század meg a teljes, a középkor és a hitleri korszak között leragadt családodat.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2021.11.05. 09:35:39

Hogy kerül egy ilyen kétmondatos semmitmondás a címlapra? :o

Tapi2021 2021.11.05. 11:33:45

@Magyaur: Vagyis röviden: szerinted a megoldás az Európai Egyesült Államok létrehozása (később a Világállamé, gondolom. Úgy is mint, a "világ proletárjai egyesüljetek".), és a nemzetek eltüntetése.

Vagyis, a régi balos-kommunista projekt új köntösben. Amit a DK is akar, mint utódpárt.

Tapi2021 2021.11.05. 11:36:04

@midnightcoder2: Lásd a Csapdában (Shorta) című dán filmet!

Tapi2021 2021.11.05. 11:45:56

@Lesz még Magyar Köztársaság: Egyetértek!

Az EEÁ-ban minden nemzet, nép lényegében azonnal nemzeti, etnikai kisebbségi csoporttá válna. Ehhez igazodó jogokkal, lehetőségekkel és szuverenitással (nagyjából nullával).
Különösen a kisebbek. Pl. mi.

Akarjuk ezt vajon? Az európai népek akarják ezt vajon? Olvasztótégelyt akarunk, amiben végre szétolvadhatunk, és megszűnhetünk, mint önálló, magyar - szlovák-német-francia-lengyel..., népek?

Ez egy eredeti, teljesen balos (szocialista, kommunista) törekvés. A nemzetek, népek felszámolása és betolása egy nagy masszába. Komoly erők dolgoznak ezen nagyon régóta.

Tapi2021 2021.11.05. 11:56:16

@belevauvau: Fenét. Amiben a világgal versenyezni kell(ene) abban most is egység van, és lehetne még fokozni, pl. a közös haderővel. Csak, hogy a viták nem ezen mennek, hanem ideológiai, világnézeti szarozásokon, meg életmódokon (LMBTQ), meg, hogy ki mehet be a gyerekemhez az oviba az életmódját népszerűsíteni..., stb., és egymás csesztetése folyik, ami kifejezetten szétveri az egységet, nem fokozza!

Tapi2021 2021.11.05. 12:01:00

@Boldeone2: Azért erről megkérdezném a németeket néhány sör után, négyszemközt...
(Ámbár lassan 80 éve hallják, hogy a német nemzeti öntudat az náci szar, nem szabad magukat büszke németként látni.)

Tapi2021 2021.11.05. 12:05:31

@birkamenet: A mesétekben!

Kérlek nézd meg pl. a Csapdában (Shorta) című dán filmet. A "nem létező" no go zónákról, meg a multikulti integráció sikereiről pl. Dániában!!!

Vagy a hollandoknál érdeklődj, hogy áll a helyzet náluk. Mi újság a bandákkal, bűnszervezetekkel?

apro_marosan_petergabor 2021.11.05. 12:31:01

Ez itt mi, a securitate gyenge blogos próbálkozása?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.05. 12:31:27

@midnightcoder2:

Magyarul Kunta-Kintével Kuntakintisztánt is importálják.

@evilwolf:

Olvasd már el az előtted megjelent komment első mondatát:

"Igazából a nemzetállam egy adott kultúráról szól."

Ez tökéletes választ ad a te kommentedre.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.11.05. 12:37:59

@birkamenet:

"De ha ennyire bátor náci vagy,"

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Akasztják a hóhért!!!
NA, hát ezt is megértem, hogy egy ballibsi lenácizott téged! :DDD

Tapi2021 2021.11.05. 13:53:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "NA, hát ezt is megértem, hogy egy ballibsi lenácizott téged! :DDD "

Ami azért is pikáns, mert egyik balos és a másik is! A balliberális is balos, meg a nemzeti SZOCIALISTA is! :-)
Belharc! :-)
süti beállítások módosítása