MaGYAUR

MaGYAUR

Az ország kettévágására készül a Fidesz?

Egy 2020-as bejegyzésem újraközlése

2023. június 12. - Magyaur
Az ország kettévágására készül a Fidesz?
Ahogy az egyik fideszes alvezér megmondta: „ a magyar jövő Debrecenben épül” és valóban, amíg Debrecen a következő 3 év alatt majdnem 29 milliárd forintot kap, addig az ellenzéki, tehát „bűnös” Budapesttől 10 milliárd helyett váratlanul és minden előjel nélkül majdnem 22 milliárdot akar elvonni a kormány„szolidaritási hozzájárulás” címszóval.
Első tanmese: a Fidesz egyik első Budapestet érintő lépése a Nemzeti Színház építkezésének leállítása volt. Mert nem engedhette meg a „hazát önjelölt és kizárólagos módon képviselő párt”, hogy a Nemzeti Színház, a NEMZETI!, egy liberális koncepció alapján, sokszínű, európaias és mindenki számára nyitott kulturális központként működjön. Akkor semmi nem lenne a dagályos ünnepélyességből, a giccses cicomából és a magyar kultúrfölény tekintélyéből!
Refrén: „inkább legyen az Erzsébet téren gödör, de dögöljenek meg azok, akik nem a hazát önjelölt és kizárólagos módon képviselő pártra szavaztak!”
Második tanmese: a Fidesz az újraválasztása érdekében felelőtlen pazarlásra és túlköltekezésre buzdította a fideszes önkormányzatokat, hogy ezzel is növelje a párt népszerűségét. Közben a színfalak mögött biztosította a polgármestereit, hogy ne aggódjanak ha győz a választásokon a Párt, akkor majd „okosban” el fogják sikálni a felhalmozódott tartozástömeget,. Tehát ne törődjenek semmilyen józan takarékossági megfontolással, semmilyen szabállyal, csak győzzenek kerül, amibe kerül! De két gond is akadt: nemhogy nem-fideszes győzelem született Esztergomban, de a polgármester-asszony - fideszes ésszel fel nem fogható módon - törvénytisztelő volt, beleértve a költségvetési törvényt is.
Refrén: „inkább ne legyen közvilágítás és ne működjön az érseki székhely, de dögöljenek meg azok, akik nem a hazát önjelölt és kizárólagos módon képviselő pártra szavaztak!”
Harmadik tanmese: az Európai Unió-ellenes és rosszul kormányzó Fidesz nem bírja a kritikát. Mivel a kritikus, városi értelmiség volt a rosszul működő rendszer fő ostorozója ezért a Fidesz eldöntötte, hogy fel kell számolni a gondolkodó-vitatkozó értelmiség bölcsőit és menedékhelyeit. Kezdték a filozófusokkal, a volt Párttörténeti Intézettel, aztán a CEU-val, majd a Közgazdasági Egyetem (fideszes) alapítványi bekebelezése következett, aztán a Magyar Tudományos Akadémia molesztálására került sor, majd az akadémiai intézetek lenyúlására, most éppen a Színház- és Filmművészeti Egyetem van soron. Közben egyetlen magyarországi egyetem sincs benne a világ 500 legjobb felsőoktatási intézményének rangsorában! Pedig a fideszesek kezdetben azt hazudták, hogy a „Tudásközpontú Társadalmat” építő ázsiai kistigrisek, köztük Szingapúr Magyarország mintaképei.
Refrén: „inkább ne legyen jó magyar közoktatás (elég lesz a hitoktatás is a proliknak) de dögöljenek meg azok, akik nem a hazát önjelölt és kizárólagos módon képviselő pártra szavaztak!”
Negyedik tanmese: a budapesti önkormányzati választás elvesztésének beláthatatlan következményeiről szól, vagyis az ország nemzet- és önsorsrontó szelleme újra példát akar statuálni. Budapest agyonadóztatása és tönkretétele után esetleg át lehetne helyezni a fővárost Debrecenbe. Miért is ne? Ha a Türk Tanács egyik vezető országa, Kazahsztán, megtehette, akkor mi miért ne tehetnénk meg? – gondolhatja a bosszúálló miniszterelnök. Talán még az sem rettentené el, ha az ország kettészakadna egy katolikus Pannoniára (Dunántúl+Budapest) és Hunniára (Duna-Tisza-köze és Tiszántúl). Kisebb dolgokért is robbantottak már ki polgárháborúk…
Refrén: „inkább szakadjon ketté, pusztuljon az ország, legalább megdöglenek azok, akik nem a hazát önjelölt és kizárólagos módon képviselő pártra szavaztak!”

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6518144878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T.Jani 2023.06.13. 05:40:36

Federico Finchelstein: Fasiszta hazugságok (2020)
“A nép egyéni és kollektív vágyai a vezér személyében öltöttek testet. (…) Ő tökéletesen megértette a nemzet egészének szándékait, és jobban tudta, mit akar a nép, mint maguk az emberek.
Ebből kifolyólag nem hittek a demokráciában, hanem a diktatúrát tartották megfelelőnek, ahol a vezér dönt mindenről. Szerintük ez az “igazi demokrácia”, hiszen a vezér a kiválasztott, aki az egész népet képviseli, de legalábbis azt, amilyennek a népnek kell(ene) lennie. Tehát a nemzetet és az országot a vezérrel azonosították, aki pedig nem értett velük egyet, azt nem tartották a nemzet részének, hanem ellenségként tekintettek rá."

nemecsekerno_007 2023.06.15. 09:43:09

Ugyanazokat a hülyeségeket szajkózzátok.

Nem azért vagytok nemzetellenesek mert nem tűztök kokárdát március 15-én, hanem azért kamu indokokkal támadjátok pl. a debreceni akkugyárat. Mint valami szektások.

nemecsekerno_007 2023.06.15. 09:44:28

A nyomorult hangulatról is gondoskodtok, álproblémák mantrázásával.

Mérnork 2023.06.15. 11:12:10

"Az ország kettévágására készül a Fidesz?"
Szerintem minimum 10felé vágják. Személyesen OV, a kedvenc bugylibicskájával. ;-)))

nemecsekerno_007 2023.06.15. 11:35:33

@Mérnork: Nem értem miért jó ezt a fos hangulatot fenntartani?!?!?!

A FOS médiát értem, mert ebből élnek.

De az olvasóik/híveik hobbiból csinálják a szar hangulatot. Miért baszd meg?!?! Mér jó ez nekünk?!?!

DFK 2023.06.15. 11:35:55

Az első tanmeséhez: a sokszínűbe valahogy mindig a magyar meg a keresztény nem fér bele toleránséknál...

Ha meg már kettészakítás, igen, a baloldali és liberális belpesti éttermiségnél és rajongói körénél kirekesztőbb nincs is. Amint valahol egy picit megreped a monopóliumuk, máris visítani kezdenek (legutóbb a Libri esetén).

nemecsekerno_007 2023.06.15. 11:38:59

@DFK: Már annyi embert kirekesztettek, hogy kb. ketten maradtak.

- Ez is miattad van!!!!!!!!
- Szerintem meg te basztad el!!!!!!
- Ne hazudj, rohadt fidesznyik!!!!!!!

:))))))))))))))))))
süti beállítások módosítása