MaGYAUR

MaGYAUR

Kötelező olvasmány az ellenzéki pártoknak!

2023. október 23. - Magyaur

Széky János: "Magyarországon a kis- és középvállalkozásokban foglalkoztatottak – vállalkozók, vezetők alkalmazottak – száma körülbelül 2 200 000, valamivel több, mint az öregségi nyugdíjasoké, és kétszer annyi, mint a nagyvállalatokban dolgozóké. Plusz a családtagok. Összehasonlításul: a köz- és szakoktatásban dolgozó pedagógusok létszáma nagyjából 110 000.

Ehhez képest a magyar ellenzék szemszögéből ez a hatalmas – és a valamikori magyar demokrácia esetleges bázisát jelentő – érdekcsoport és választói tömeg egyszerűen nem létezik."

https://parameter.sk/biztos-bratanki

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2218240913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.10.23. 10:34:09

A magyar ellenzék le van kötelezve a nyugati nagytőkének, így az ő érdekeit védi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.10.23. 11:36:54

@Magyaur:

Ezt a modellt nem Orbánék rakták le, ez alapvetően 1990-től így van, mégpedig teljes konszenzus alapján.

S a ballibek egyik fő alapja ez. Éppen Orbánék enyhítettek ezen, a nemzeti tőke hízlalásával.

Mi kisemberek nem akarunk nyugati civilizációt. Normalitást szeretnénk inkább.

Magyaur 2023.10.23. 11:40:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Tévedés. Orbánék építették a német autógyártásra a magyar gazdaság alapjait, ennek fejében Merkel és a nyugati nagytőke elnézett bármit nekik (ahogy az USA tolerálja a dél-amerikai diktátúrákat). És ameddig haszonélvezőik voltak az orbánisták ennek addig hallgattak a profitról, most amikor nem akarnak már befektetni, kétségbeesetten próbálnak friss tőkéhez jutni Kínától, Dél-Koreától és Törökországtól... Ott tartunk, hogyha Orbánék kilépnek a nyugati civilizációból, vagyis kiléptetik Magyarországot az EU-ból, a NATO-ból, akkor közel leszünk ahhoz az 1956-os szituációhoz, hogy Peking nyomatékos kérésére, Moszkva parancsára Orbán Viktor behívja az orosz csapatokat a "nyugati imperialisták" és a CIA elleni védekezés érdekében...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.10.23. 11:46:21

@Magyaur:

Dehogy. Ez volt az egész rendszerváltozás konszenzusos modellje: minden legyen nyugtai kézben,

Antall, Horn, első Orbán, Medgyessy, Gurcsány ezt építette. Csak Orbán 2010 óta kezdett ettől óvatosan távolodni.

Azt még te se hiheted komolyan, hogy a 90-es években a ballibek a nyugati tőke ellen küzdöttek...

Magyaur 2023.10.23. 11:54:39

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A rendszerváltás legnagyobb problémája az volt, hogyan lehet modernizálni az elavult, kevéssé versenyképes magyar ipart. Külföldi tőkére volt szükség... csak aztán ezt nem kísérte iparpolitika, oktatáspolitika, agrárpolitikai stratégia! A pénzt részben hülyeségekre, nem termelő beruházásokra (pl stadionokra) költötték, vagy ellopták. Ez utóbbiban Orbán és köre utolérhetetlen volt. Most itt vagyunk tőke és működő gazdaság nélkül.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.10.23. 11:57:50

@Magyaur:

Azaz elismered, a ballibek nem ellenezték a nyugati tőke térnyerését, sőt kivánták ezt.

De akkor min vitázol?

camilló 2023.10.23. 18:31:36

@Magyaur: Kár, hogy keveset tudsz az akkori történésekről IS! A 80-as évek közepén már látszott, hogy valamilyen formában változásra van szükség, különben csődbe megy az ország. Először visszafogták a beruházásokat. Tovább gondolták mit is lehetne tenni. Volt egy terv, hogy a népgazdaságot 3 részre osztják. Lesz egy amit külföldieknek értékesítenek, lesz egy olyan amihez magyar állampolgárok jutnak és lesz egy olyan rész amit nem privatizálnak. A küldnek értékesített elemekből szanálták volna a nagy állami kézben maradó üzemeket és korszerűsítették volna. Nos ezt megtorpedózták a párt egyes elemei, akik inkább a saját és nómenklatúrájuk hasznát nézték. Persze közben történt egy s más így ez a terv nem teljesen valósult meg. Jött a rendszerváltás és erőteljes külföldi (amerikai) nyomásra mindenáron olyan változásokat eszközöltek, hogy egy esetleges hatalmi visszarendeződés esetén se lehessen a gazdaságot visszafordítani. Nos ezért kótyavetyélték el a nemzeti vagyont. Egyébként megjegyzem, hogy senki nem ontott krokodil könnyeket sem a kohászokért, sem a bányászokért, sem a többi ipari munkásért, aki elveszítették munkájukat, egzisztenciájukat, sokan a családjukat is! Az ország pedig elveszítette azt a munkás réteget akik magasan képzettek voltak, tudtak volna világ színvonalon termelni és nem csak az összeszerelő droid szerepe jut neki... Ebben bűnös a rendszerváltó magát értelmiségnek tartók hada. Igen ebben benne vannak viktorék és ahogy @ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: írta Horn és a többi is...

a nagy hohoohooo 2023.10.23. 20:16:46

@camilló: " erőteljes külföldi (amerikai) nyomásra mindenáron olyan változásokat eszközöltek, hogy egy esetleges hatalmi visszarendeződés esetén se lehessen a gazdaságot visszafordítani. Nos ezért kótyavetyélték el a nemzeti vagyont. "

Ne beszélj magadban hülyeséget ,mert aztán a demenciádtól nem emlékszel kitől hallottad hehee...

VISSZAPILLANTÁS A PRIVATIZÁCIÓRA
A magyar privatizáció története a 80-as évek végének elméleti vitáitól a „spontán” privatizáción át a közüzemek eladásáig, nevekkel és adatokkal. Ajánljuk mindazoknak, akik nemcsak a sikersztorit akarják látni a magyar rendszerváltásban.

I. A magyar privatizáció „titkos” története

www.eszmelet.hu/mocsary_jozsef-visszapillantas-a-privatizaciora/
Az apád fasza ennyike hehee..
Olyan mérhetetlenül agyhalott vagy, hogy szinte hullagyalázás téged a helyedre tenni
Az MDF-KDNP-FkGP többségű országgyűlés 1990 augusztusában szavazta meg a "Tulajdon és privatizáció" című törvényt. A passzust fogalmazó privatizációért felelős kormánybizottság elnöke Matolcsy György volt, vagyis neki (IS) köszönhető, hogy a privatizáció úgy zajlott, ahogy.
1992-1994 között 431 állami vállalat seggere vertek. 55% volt a külföldi kézbe eladott állami cégek száma, ami az értékesítési érték 68% volt.
Na te gyógyós te is tudod, hogy az Antall meg a torgyán meg a boross kezdték el tönkre tenni az ország gazdaságát ,és tönkre is tették ,Kiárusították az üzemeket gyárakat , és fel mondták az oroszokkal a kereskedelmi egyezményt ..Melyet a Nyugat nagyon szépen köszönt ,és rögtön milliárdokat kezdett keresni a hüje magyar vezetés hibájából dacából..
Tudod erre szokták azt mondani, hogy levágta az aranytojást tojó tyúkot .
A privatizáció által lehetővé tett adósságcsökkentés és a Bokros-csomag által megalapozott hiánycsökkentés együttes nyitotta meg az utat a Magyarország iránti befektetői bizalom helyreállítása és így a magyar gazdaság egész évtizeden át tartó növekedése előtt 1996 és 2006 között. A Horn szocialista-szabad demokrata kormány egyértelműen vezette Magyarország piacgazdasági orientációját, a magántulajdon dominanciáját és a külföldi befektetők meghatározó szerepét a magyar gazdaságban. Kormányzása így hamisítatlan polgári kormányzásnak a magántulajdon dominanciáját és a külföldi befektetők meghatározó szerepét a magyar gazdaságban. Kormányzása így hamisítatlan polgári kormányzásnak a magántulajdon dominanciáját és a külföldi befektetők meghatározó szerepét a magyar gazdaságban. Kormányzása így hamisítatlan polgári kormányzásnak
Tényleg cuki mikor olyanról próbálsz észt osztani, amiről fogalmad sincs..

a nagy hohoohooo 2023.10.23. 20:18:57

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Ez úgy hangzik, mint egy havibajos plázacica kitörése a konkurencia jobban sikerült sminkje láttán hehee...,birka más gatyájában kritizálja a féknyomot ,miközben egyre inkább maga merül a sarban hehee..

camilló 2023.10.24. 05:51:21

@a nagy hohoohooo: A stílusod minősít! Többször leírtam, hogy szitkokkal azok szoktak érvelni akiknek nincsenek érveik! Nem, nem az Eszmélet volt a forrás. Moldova könyvében volt. A privatizációt lelkesen folytatta a Horn kormány is...

a nagy hohoohooo 2023.10.24. 07:35:59

@camilló: Bocs ,hogy belevau a magasröptű szellemi önkielégítésedbe,ilyen orbáni NER sötét van ott nálad nyakon felül?,nem kéne magad nagyoneccerű,primitívségedből kiindulni.
Rejtett privatizáció: ingyen adta át nem állami szereplők, a választott politikusok által nagyjából ellenőrizhetetlen szervezetek kezébe.
az elmúlt évben több ezermilliárdos vagyon került az államtól a kormánypárt által uralt alapítványokhoz.
2021-ben a rendszerváltáskori privatizációhoz mérhető nemzeti vagyont adott ki az állam kezéből az Orbán-kormány. A több ezermilliárdos összértékűre becsülhető vagyontárgyakat ingyen kapták meg nagyrészt Fidesz-közeli figurák által vezetett vagyonkezelő alapítványok, amelyek ettől kezdve rendelkezhetnek a magyar egyetemek mintegy 70 százalékával, a legfontosabb országos kulturális intézményekkel, prémium ingatlanokkal, kastélyokkal, valamint milliárdos vállalati részvényekkel. A kétharmados törvénymódosítással a kormányközeli hálózat befolyását a korábbi állami vagyon felett egy ellenzéki győzelem esetén is biztosították.
atlatszo.hu/kozpenz/2021/12/27/rejtett-privatizacio-az-elmult-evben-tobb-ezermilliardos-vagyon-kerult-az-allamtol-a-kormanypart-altal-uralt-alapitvanyokhoz/

A 90-es évek borzasztó emlékű vadprivatizációjában legalább valamennyi pénzért árusították ki a magyarok nemzeti vagyonát.
Most meg INGYEN, pénz nélkül egyszerűen átadják Orbán haverjainak és csicskáinak, strómanjainak a magyarok vagyonát, az államunk egy részét.

Ez Magyarország KIRABLÁSA akkoriban azért adták el, mert muszáj volt, hátha valaki életben tartja, nyereségesre fordítja.
az államnak nem volt kanyi vasa sem. most meg még részvényekkel is megdobálják, aki ingyen viszi. és mindez azért, hogy ne kelljen törvényesen működniük, lehessenek politikai irányítás alatt, vagy ha nem, akkor legalább a vagyonukat lenyúlja magának a Párt meg a csicskái.

NEM KÉRTÉK, NEM INDOKOLTÁK, CSAK ELTETTÉK - AZ ÁLLAMI VAGYON VOLT 2021 LEGNAGYOBB VESZTESE
2021-ben a nemzeti vagyon egy jól látható részét bokrétaként tűzték a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kalapjára. Az állampolgárok - többnyire tudomást sem szerezve erről - ezer milliárdos közvagyont ajándékoztak a kiteljesülő rezsim hatalmi elitjének, ami innentől a közérdekre hivatkozva maga gazdálkodik ezekkel a javakkal. A lépések hatékonyságát, szükségességét bizonygató érvelésre már nem is volt szükség, az átvett intézmények jórészt tudomásul vették a hatalmi logikát. A gép tehát forog, de az alkotó nem pihen:

Vagyonkimentés
k.blog.hu/2022/01/03/nem_kertek_csak_eltettek_az_allami_vagyon_volt_2021_legnagyobb_vesztese
Kormányra kerülése óta világosan látszott, hogy a Fidesz módszeresen halad előre abban, hogy államosítson mindent, amit csak lehet. Kétség nem férhet hozzá, hogy az erről alkotott markáns elképzelését a párt konzekvensen végrehajtja, még akkor is, ha sok esetben nem hajlandó számolni az ezzel járó negatív következményekkel.

Nem csak vettek, elvettek.Az állam rossz gazda.
Farkasétvágy - Államosítások 2010 után
magyarnarancs.hu/belpol/farkasetvagy-97510

A nemzeti tőkésosztály csődje
A nemzeti vállalkozói réteg létrejött – de nem úgy, ahogy ideális lett volna. Sőt. Az uniós támogatásokat és az adófizetői pénzeket nem a legtehetségesebbek, a legrátermettebbek kapták – hanem a kormányhoz, illetve személy szerint Orbán Viktorhoz közel állók. Garancsi István, Mészáros Lőrinc, Szemerey Tamás, a Matolcsy-klán, az Orbán-vő Tiborcz István és még sokan mások jelentős állami megbízásokat kaptak, mégis képtelenek nemzetközi szinten versenyképessé válni a piacon. Pedig a kezükbe került ajándék pénzeket akár okosan is felhasználhatták volna.”

mandiner.hu/velemeny/2018/01/hajdu-peter-a-nemzeti-tokesosztaly-csodje

A nemzeti tőkésosztály és az illegitim tulajdon ördögi köre

444.hu/tldr/2016/05/24/a-nemzeti-tokesosztaly-es-az-illegitim-tulajdon-ordogi-kore

Nem mindegy , hogy az okos hülyéskedik , vagy a hülye okoskodik! Látom a fidióták ezt nem ismerik és mindig okoskodni akarnak.Egyébként ahogy látom rád fér egy kis tanulás , ha igyekszel és eggyel növeled az IQ-dat még moszat is lehetsz.

camilló 2023.10.24. 17:37:45

@a nagy hohoohooo: A "gondolkodásod" faék egyszerűségű! Pontosan úgy mint a Dk, MSzP, Párbeszéd és a többi gittegyletben hívőké! Semmi közöm a fideszhez. A hozzászólásaimból már annyinak le kellett volna jönni, hogy én balról teszek bírálatot. A kommentem is ezt tükrözte, amikor a a munkások, bányászok stb. emberek elveszett egzisztenciáját, életét kérem számon a komplett politikai eliten! Annak idején amikor lehetett kommentelni a Nyugati Fény nevű blogon, azért tiltottak ki, mert szóvá tettem, hogy bizony Fletó sem az önerejéből jutott a vagyonához, ehhez kellett némi hátszél. Nem tetszett az sem a moderátoroknak, hogy amikor a lopást emlegettem, akkor leírtam, hogy bizony a szoci kormány alatt is lopott az elit. Az egyik kommentelő azt írta nekem, hogy lehet, hogy loptak - nem lehet, hanem tény - de kevesebbet mint a fidesz. Nem a mennyiség a lényeg! Loptak és ezzel pont annyit érnek mint a fidesz! Te mosdatod a privatizációt, mert muszáj volt gombért pitykéért eladni a termelő üzemeket. Én azt mondom, hogy ez köztörvényes bűncselekmény! Az is az amikor állami tulajdonba vesznek egy céget aztán gombért, pitykéért - folytatva a hagyományokat - átjátsszák a klientúrának!
Vannak gondjaid az értő olvasással, és a modorod is pocsék!:) Ha olvasnál Muszasit akkor tudnád, hogy az ellenfeledet pont nem a mocskolódással lehet meggyőzni! Kezdjél guglizni ki is volt Muszasi:) Szóval a magát ellenzéknek hazudók és a fidesz egytőről fakad és egy helyre is valók....
süti beállítások módosítása