MaGYAUR

MaGYAUR

Magyarságismeret, liberalizmus és Petőfi

Reisinger János irodalomtörténész remek előadása

2023. október 24. - Magyaur

 Petőfi.kapcsán magyarságismeret, liberalizmus és életfilozófia.

Reisinger János irodalomtörténész remek előadása.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr6818241995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nagy hohoohooo 2023.10.24. 20:07:54

A magyarságismeret haha...öreg háznak is lehet szép a pincéje! Én mindig ezt mondom! Főleg, ha a tulaj állandóan lent iszik a pincében és azt sem tudja, hol van.

"A gyökértelen nemzet az magának kreál hamis múltat."...úgymint Orbán a nemzetthyvel.

"Muszáj sosem volt dicső múltat hazudni magunknak..."

A külföldieskedés éppúgy, mint a magyarkodás, nálunk mindig a félműveltek és tudatlanok attitűdje volt.” (Szerb Antal?
A hazafiak riszálják magukat, énekelnek, szavalnak, esküdöznek. De csak egyfajta igazi hazafiság van: ha valaki ott, ahol éppen van, teljes hűséggel és feltétlen erőkifejtéssel helytáll a munkájában. Ennek visszaható ereje van a hazára. Minden más csak vásári mutogatás és tányérozás.Márai.

„Ezt a kormányt a nemzet érdekében le kéne váltani, erről kétségem nincs” – mondta Vekerdy, és egy régi mondást idézett, ami szerint „van, aki száján hordja hitét és hazáját, van, aki a szívében. Az elsőnek, egy szavát se hidd! Aki a hazából és a hitből politikai jelszót csinál, az tönkreteszi a hazát és a hitet is”.
Ez a "magyarságtudat" nemkicsit szánalmas téma, a tanulatlan,tehetségtelen legalja nyomik egyetlen önigazolása ,a főállású magyarnaklevés, akik a maguk tehetségéből semmit nem tudnak felmutatni az életükben, mások múltbeli - vélt - sikereire akarnak büszkék lenni,akiknek mindig kell egy gazda,egy vezér aki megmondja mit gondoljanak .
Nagyonmihígmélymagyarok nem képesek feldolgozni, hogy senki sem ismeri el őket magukon kívül. Magyarkodnak, de a történelmet nem ismerik csak azt amit kiragadott példákon keresztül sulykolnak beléjük.
Röhej éppen azok ellenzik a menekültek befogadását akik a világon egyedüli népként ünneplik a honfoglalást
Némelyik igen erősen meglepődne, ha elmenne egy genetikai vizsgálatra. Döbbenten állna, hogy van benne zsidó ,cigány, török, ,iráni ,arab ,szláv,német ,román,orosz.stb....
De ő magyar.Hát bizony,a magát elhülyíteni hagyó magyar ember egyszerű mint a faék.
Adj neki valamit, amit gyűlölni tud,aki kisebb és nyomorultabb tőle és adj neki hitet, mindegy, hogy mit, a lényeg hogy el legyen vele,az előítéleteket a mindig a tudatlanság okozza.A rasszizmus, xenofóbia, homofóbia... mindenhol összerántja a söpredéket.
Mert az előítéleteket a mindig a tudatlanság okozza. Az a tudatlanság, amely tévhiteket szül, félelmet generál, gyűlöletet fokoz.
Milyen igaza van Hofinak a szarról...Nem értik,hogy léteznek európai értékek, amiket nem kérdőjelez meg európai ember.
Ezt azért hiszik kevesen, mert azok az értékek nem magyar értékek és a magyarok tudatlan,tanulatlan része szarik ezekre (mint a többi értékre úgy általában).
Na most az állam által elkövetett gyilkolászás tiltása és az antiszemitizmustól ,rasszizmustól ,a jogállam lerombolásától,az állami szintű korrupciótól ,az emberi humánum semmibe vételétől való undorodás két ilyen európai érték.
Nem attól lesz valaki értékes, vagy szemétre való, hogy milyen a származása, hanem attól, hogy milyenek a nézetei. Senki semmilyen módon nem tudja befolyásolni a fogantatási körülményeit. Ha ebben a képzetrendszerben keresgélsz, tévúton jársz. Az EMBERT (így nagy betűvel) a jelleme ,moralitása határozza meg. Az, hogy hogyan viszonyul a látens valósághoz és emberi mértékhez a látható elvárások és érdekek viszonylatában.a magyarkodó nacionalizmus leggyakoribb formája, hogy a mások jogait kérdőjelezi meg a sajatjáéval szemben,ez vezet kirekesztésbe ,a háborúkba,a fasizmusba és az antiszemitizmusba.népirtásba..és ebben a legkártékonyabb Orbán nemzetmegvezető,.

Nekem Lösimon " seggembe ragadt sok napos sz.ros vécépapirok "keresztyényi eposza tetszett, jobban kifejezi a FideSSrezsim értékeit

a nagy hohohorgász 2023.10.26. 19:16:24

@a nagy hohoohooo: fasszopo vagy:))))) ki a faszt érdekel a hanyasod:)))))
süti beállítások módosítása