MaGYAUR

MaGYAUR

Alkalmas-e Orbán az ország vezetésére?

2024. május 27. - Magyaur

A választások közeledtével hamis-történetszemléletet tükröző, zavaros interjút adott Orbán Viktor a „Patrióta” You Tube csatornának.

Első „mondása”: „ha nem lettek volna világháborúk, Európának nem lennének demográfiai problémái, és nem hiányoznának a fehér keresztény emberek…”

  • A világháborúk attól világháborúk, hogy nemcsak Európára terjedtek ki, hanem például az Egyesült Államokra és Ausztráliára is. De ezekben az országokban furcsa módon nem panaszkodnak a népességcsökkenésre.
  • A fehér-keresztény emberek relatív kisebbségbe kerülésének oka egyfelől a gyerekhalandóság csökkenése, másfelől az ipari társadalmakban kiépülő társadalombiztosítási rendszerek kialakulása; már nem volt szükség a sok gyerekre ahhoz, hogy legalább egy-kettő elérje közülük a felnőttkort és eltarthassa az idős szülőket.
  • A náci fajelmélet bukása óta tudjuk, hogy csak egyetlen emberi faj létezik a Földön; a bőrszínnek semmilyen jelentősége nincs, csak a szocializáció, a kultúra számít. Szent Ágoston és Obama elnök is feketék voltak - levon ez bármit is a teljesítményükből?
  • Az ősmagyarok sem voltak fehérek! A sztyeppei népek közt nagy vérkeveredés volt és a honfoglalók inkább hasonlítottak a sötétebb bőrszínű mongolokra, türkökre, mint a fehér finnugorokra…

Második „mondása”: „a magyar vezetés mind az első, mind a második világháborúból ki akart maradni…”

  • Az Osztrák-Magyar Monarchia magyar felének miniszterelnöke, Tisza István, (Károlyi Mihállyal ellentétben) nem volt pacifista. Csak egyetlen ok miatt habozott hadat üzenni a szerbeknek: a magyarországi nemzetiségek lázadásától való félelme miatt. Azt kellett mérlegelnie többek közt, hogy az ellenséges cári Oroszország pánszláv agitációja vajon mennyire hatotta át a magyarországi szlávokat és görögkeleti vallású románokat. Amikor viszont megtudta, hogy a Német Császárság támogatja Szerbia lerohanását, akkor minden kételye elszállt, ez tökéletes garanciának látszott a győzelemhez - és belevezette az országot a háborús katasztrófába.
  • A magyar jobboldal, beleértve Horthy Miklóst, szorgalmazta a második világháborúba való belépést, mert hosszú ideig úgy tűnt, hogy a Wehrmacht győzni fog és mivel a románok stréber módjára kiszolgálták a németeket, ezért előreláthatóan a háború végén benyújtják majd a számlát Hitlernek és kérik majd az Erdélyt is érintő Bécsi döntések felülvizsgálatát.

Harmadik „mondása”: „10 év múlva azt fogják mondani, hogy az orosz-ukrán háború volt a harmadik világháború előszobája…”

  • Ha lesz új világháború, akkor nem azért lesz, mert Brüsszelben az európai kormányfők „háborús pszichózisban” szenvednek, hanem mert hol Medvegyev, hol Putyin nukleáris bombázással fenyegeti az Európai Uniót és NATO országokat. A probléma az, hogy Putyin háborús célja a volt-Szovjetunió határainak visszaállítása volt, tehát nem a Donbasz elfoglalása! Az más kérdés, hogy elszámította magát és bármi megtörténhet.
  • Ha lesz új világháború az talán nem Kelet és Nyugat, hanem inkább Észak és Dél között fog lezajlani. Vagyis a túlnépesedés és a klímaváltozás okozta éhínség és vízhiány kergethet fel esetleg a csapadékosabb északra több tízmilliónyi embert. Európában a népességet illetően valóban vákuum van kialakulóban, és ez az elnéptelenedő Magyarországra hatványozottan igaz. Elhibázott gazdaságfejlesztéssel, rossz szociális-, és oktatáspolitikával az Orbán-kormányok aláásták az ország megtartó erejét. Több mint 800.000 tetterős fiatal és kevésbé fiatal magyar keresett munkát Nyugaton, mert nem látott itthon perspektívát maga előtt, ráadásul az egészségügy leépítésével (meg a rosszul kezelt Covid-válság miatt) a munkaképes, idősödő lakosság lélekszáma jelentős módon megcsappant.

Negyedik „mondása”: „a háború miatt magas az infláció és a kamatszint…”

  • A magyarországi pénzügyi gondok fő oka a rossz gazdaságpolitika, vagyis az Európai Uniótól kapott pénzeket az orbáni rezsim rosszul használta fel. Az állatmeséhez hasonlóan nem szorgalmasan hangyaként készült fel a nehezebb időkre, hanem a tücsökként „elhegedülte” a pénzt.
  • Tragédia, hogy az Orbán kormány felelőtlenül járt el, hogy Magyarország megsértette az EU szabályait és ezért nem utalják a pénzeket és hogy ezért elképesztően magas felárral lehet csak hiteleket felvenni, de ennél messzehatóbb következmény a bizalom elvesztése.
  • Ebben a helyzetben nem viselkedik államférfihez méltóan Orbán Viktor, nem néz szembe a riasztó valósággal, ürügyeket keres és elbújik a háborús hisztériakeltés mögé. Képtelen a válságot kezelni.

Mivel a korruptnak elkönyvelt orbáni-Magyarország az európai országok vezetői számára teljesen hiteltelenné vált, megvonták tőle a bizalmat ezért, ha Orbán Viktorban maradt egy szemernyi hazaszeretet, akkor önként visszavonul és átadja a helyét azoknak, akik képesek kiutat találni ebből a szorult helyzetből!

Forrás:  https://telex.hu/belfold/2024/05/26/orban-viktor-patriota-interju-bohar-daniel

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4318414285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2024.05.27. 12:00:57

Logikával provokálsz?
Érvekkel?
Tényekkel?
Alapvető történelmi ismeretekkel?
Kihez beszélsz?
Mire számítasz?

Mondatonként végig fogod boncolni a Doktorminiszterelnökúr beteg agyának a kitüremkedéseit? Minden egyes alkalommal, amikor megszólal? Minden egyes mondatot, amit kiöklendezett magából minden egyes magtárban, minden egyes facebook posztban és minden egyes seggnyaló-stúdióban?

Elég komoly feladatnak tűnik. Inkább másszál fel egy szál törölközőben és egy papucsban, bekötött szemmel a Mount Everestre, az nagyobb sikerrel kecsegtet.

Csak a híveire – önmagában beszédes a meghatározás – van szüksége. Nekik meg ez a lózungpufogtató-üres, ostoba, hazug fecsegés kell, erre vevők. Háború. Háború. Háború.

Ki is mondta. Mit nem értesz?

444hsz.com/kommentek/a_sajat_hiveinkkel_kell_beszelni_az_fenyesen_elegendo_a_gyozelemhez_orban_viktort_a_titkos_kampanyko

Magyaur 2024.05.27. 19:58:32

@zord íjász: Olykor több kell puszta tagadásnál!:)

Boldeone2 2024.05.28. 09:12:35

Két eset van:

-Orbán Viktor maga sem hiszi el amit mond; manipulál, hazudik, szándékosan félrevezet. Ebben az esetben lebecsüli, hülyének nézi a zenbereket

- Vagy végleg megbomlott az agya, és elkezdte az ecte szélsőjobb - saját maga- neofasisztoid hülyeségeit igazságnak hinni
Ez esetben hosszú volt az út a liberális internacionálé alelnökségétől az út, idáig..

A kérdés az, hogy mit lehet várni tőle a jövőben, mivel nulla esély van rá, hogy konszolidálódjon. Valószínű, hogy be fog vonulni a másik két rezsimépítő, Horthy és Kádár mellé... Lassan megutálja a többség...

nemecsekerno_007 2024.05.28. 09:16:32

Meg kellene tanulnunk együttműködni, mert enélkül nem sikerülhet innováció-alapú gazdaságot építeni, meg egyébként működő országot se.
Új társadalmi megállapodás kell, mert nagyon nem oké ez a beteges széthúzás, amit amúgy külső erők is gerjesztenek.
Nem gondoltam volna, hogy az 50-es években fizikailag szétvert kis közösségek hiánya ennyire erős és hosszú ideig tartó hatást gyakorol a társadalomra.
Stabilitásra és nyugalomra lenne szükségünk, hogy fel tudjuk dolgozni azt a sok traumát ami 1945 óta ért bennünket.

konrada 2024.05.28. 13:38:42

A szokásos agymenés, de azért ez topon van;)):

A világháborúk attól világháborúk, hogy nemcsak Európára terjedtek ki, hanem például az Egyesült Államokra és Ausztráliára is. De ezekben az országokban furcsa módon nem panaszkodnak a népességcsökkenésre.

Mekkora volt Európa kontra USA, Ausztrália embervesztesége arányosan a háborúkban?
Az infrastruktúra hány százaléka pusztult el előbbiben, utóbbiban?
Azok újraépítése, illetve azok termeléskiesése mekkora életszínvonalkülönbséget okozott, és ennek hatására arányaiban mekkora volt az elvándorlás USA és Ausztrália irányából Európába és kontra?

Ha ezeknek utána néz, akkor talán nem furcsaságként tekint a saját kérdésére, hanem ismerethiányosságnak fogja betudni.;))

(Teszem hozzá zárójelben: a háborúk, az ahhoz vezető kataklizmák, utánuk jövő "világmegváltásos" tanok, a beépült -jövőtől való félelem oly mértékben rombolták az európai társadalmat, hogy az angolszász konzervatív államalakulatok valláson is alapuló családközpontúságukkal nem tudták tartani a lépést az európai népességgyarapodásban. ...mondom ezt én, a hitetlen.)

Kopasz Szuzukis 2024.05.28. 14:29:30

A teljes Orbáni-retorika arra az elvre épül, amit 2006-ban a magyar parlamentben kifejtett: hamis ellenségkép gyártása, démonizálás, egyedüli megmentőként feltüntetés.
Megismerve O.V. eltorzult, hatalommániás személyiségét, soha nem fog önként lemondani, vagy visszavonulni. Az a vágy élteti, hogy sok-sok év múlva a Karmelitából indul majd az ő temetési díszmenete, mint az elhunyt, regnáló miniszterelnöké. Nem lehetne-e ezt előrébb hozni, mondjuk holnapra?

Magyaur 2024.05.28. 14:31:18

@nemecsekerno_007: Egyetértek. Új "Társadalmi Szerződésre", vagyis új Alkotmányra van szükség!

nemecsekerno_007 2024.05.28. 14:46:37

@Magyaur: Egyáltalán nem, ez csak a ti mániátok a sok közül.

Magyaur 2024.05.28. 14:58:33

@nemecsekerno_007: A Fidesz akart és csinált új alkotmányt, amit - mert nem konszenzus alapján készült - toldozgatni-foltozgatni kellett utólag. Orbán bukása után új lapot kell nyitni, újra kell gondolni az alapelveket. - Mi ebben a "mánia"?:)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2024.05.28. 15:49:35

"Az ősmagyarok sem voltak fehérek"

Na és? Az első emberek is feketék voltak, de ettől te is fekete vagy? A magyarok ma fehérek, kivéve a cigányokat, de ők nem is hívják magukat magyarnak.

"A náci fajelmélet bukása óta tudjuk, hogy csak egyetlen emberi faj létezik a Földön"

Vita tárgya lehet, hogy megbukott-e. Inkább csak ma nem illik elfogadni.

"a bőrszínnek semmilyen jelentősége nincs, csak a szocializáció, a kultúra számít."

A bőrszín és egyéb típusjelemzők viszont utalni szoktak a kultúrára és a szocializációra, vagyis megvan a jelentősége. Ha látsz az utcán egy félmeztelenre vetkőzött, furcsán napbarnított embert, aki minden második mondatát úgy kezdi, hogy "Há' de", akkor neked miféle szocializáció sejlik fel? Tényleg ilyen hülyeségeken akartál lovagolni Orbán hosszú és érdekes interjúja után?

nemecsekerno_007 2024.05.29. 08:39:55

@Magyaur:
,, Orbán bukása után új lapot kell nyitni,…,,

Például ez a mánia. Látszik, hogy nem érted.

ulpius66 2024.05.29. 16:19:07

Magyar Úr!

A Fidesz európai politikája teljesen egyértelmű:

NO WAR, NO GENDER, NO MIGRATION!

EBBŐL TE MELYIKKEL NEM ÉRTESZ EGYET?

nemecsekerno_007 2024.05.30. 08:29:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Látom megint megvan a megfejtés.
Most is ugyanaz, ami 14 éve sikeres.

:)))))))))))))

nemecsekerno_007 2024.06.03. 09:03:55

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Annyira látszik rajtatok a Kádári-kontraszelekció.
Iába az iPhoné és a RayBan napszemcsi.
süti beállítások módosítása