MaGYAUR

MaGYAUR

A francia elnökválasztási TV-vita margójára

2017. május 03. - Magyaur

Épp most folyik a TV-vita a globalizmussal szembeni a nemzeti bezárkózást hirdető, defenzív politikát hirdető Le Pen és a világra nyitott, siker-orientált és hiper-profi Macron közt.

Istenem, mikor jön egy világosfejű és meggyőzően érvelő magyar "Macron" aki lemossa a nemzeti érzelmekkel manipuláló, de a nemzet jövőjét meghatározó kérdésekben teljesen amatőr magyar Le Pen/Orbánt"?!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr9312478473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2017.05.04. 07:46:29

Elismerem van hasonlóság, ahogy abban is ahogy Gyurcsány intellektuálisan kiütötte Orbánt az emlékezetes TV-vitán. De vannak különbségek is: Gyurcsány rossz politikus, a bosszúszomj (akárcsak Orbánnak) elvette a józan eszét, valamint képtelen európai, illetve globális vízióba elhelyezni a magyar lehetséges fejlődést. A magyar politikusok, akárcsak a közvélemény nagy része, képtelenek világméretekben és a technikai-tudományos haladás összefüggéseiben gondolkodni az ország sorsáról. Mind Gyurcsány, mind Orbán kiégett és kivénhedt politikus - nincs rájuk szüksége Magyarországnak.

Zsoltbacsi 2017.05.05. 09:21:51

@Magyaur:

" abban is ahogy Gyurcsány intellektuálisan kiütötte Orbánt az emlékezetes TV-vitán."

Orban reszerol az egy tudatos taktika volt. Emlekezz vissza, hogy kozvetlenul a vita utani napokban senki se ertette, hogy Orban miert nem szolt vissza a vitaban nehany pontnal, es miert kerdezett vissza bizonyos kerdeseknel. Epp az volt a taktikaja, hogy a legsulyosabb hazugsagoknal nem cafolt, hanem visszakerdezett, hogy Fleto meg erosebben megfogalmazza a hazugsagait, es jobban rogzuljon a nezokben.
Csak egy pelda a vizitdij. Nyilvan volt beepitett embere az mszpben, es pontosan tudta, hogy be fogjak vezetni, innentol meg az volt a tatktikaja, hogy minel tobbszor elmondassa Ferivel, hogy nem fogjak bevezetni. Azt a monologot meg szerintem almaban se selytette, amit Fleto lenyomott ezugyben:

"ezt a nagyon buta és igaztalan kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási díjat akar bevezetni, legyen olyan kedves, vonja vissza. Ön úriember. Ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni, az nem igaz országhoz vezet."

Amugy erdemes megnezni a kozvelemenykutatasi adatokat, ha ezek lattan valaki fenntartja, hogy Fleto nyert a vitan az hulye:

m.cdn.blog.hu/ma/mandiner/image/gyurcsany_orban(1).gif
süti beállítások módosítása