MaGYAUR

MaGYAUR

Az EU menti a „magyar európaiakat”, akárcsak az NSZK a romániai németeket

A magyar helyreállítási terv elfogadásával nem állt helyre a bizalom Orbánnal kapcsolatosan, sőt…

2022. december 13. - Magyaur

Mégsem dolgoztak rosszul a magyar ellenzék Európai Parlamentbe beválasztott képviselői, mert megmutatták, hogy Orbán „kétharmados” győzelmei ellenére is Magyarország „nyugatias” mentalitással rendelkezik, amit érdemes megmenteni, erősíteni.

Az EU vezetőinek rá kellett jönniük arra. hogy a földhözragadt, hatalom-, és pénzéhes Orbánra nem lehet az európai értékekre hivatkozva hatni. Orbán jogászi képzettsége nem arra szolgált, hogy jogkövető legyen, hanem hogy kipécézze a joghézagokat, meglássa a saját érdekeinek megfelelő kiskapukat, majd ezután gyors elővágással kész helyzetet teremtsen.

Évek kellettek ahhoz, hogy a jogkövetés logikáján nevelkedett, „fantáziatlan” nyugati politikusok megtalálják a gyakran durván támadó „betyáros” harcmodornak az ellenszerét. Ebben nagy segítségükre voltak olyan közép-európai, tehát dörzsölt EU-s politikusok, mint a cseh Vera Jourová, a román Laura Codruta Kövesi (akitől Orbán, - mert ismeri a fajtáját és átlát rajta - úgy fél, mint a tűztől) és olyan magyar képviselők, mint Donáth Anna, Dobrev Klára, Jávor Benedek, akik megsúgták a többieknek mik Orbán gyenge pontjai; ezek a pénz és a széles értelemben vett kormánytól független szervezetek, beleértve az önkormányzatokat is.

2022-re sikerült Orbánt sarokba szorítani és megfogni, annál is inkább, mert a remélt „felmentő sereg”; Putyin európai nyomulása elakadt.

Az Európai Unió fizetni fog és ezzel megmenti az Orbán kormányt, de Orbánnak cserében „pitiznie kell”: el kell fogadnia az EU pénzügyi gyámkodását és el kell tűrnie, hogy a civilek/önkormányzatok ellenhatalmat építsenek ki a NER hűbéri rendszerével szemben.

Ahhoz hasonló a helyzet, mint amikor az Német Szövetségi Köztársaság fejpénzt fizetve kimentette az 1970-es években a Romániában élő németeket a nacionál-bolsevik diktátor Ceausescu karmai közül.

Most az alku révén valójában az Európai Unió nyújt segítőkezet az orbán-rezsimmel szembenálló európa-párti magyaroknak, lélegzethez juttatja őket és reményt ad a jövőre nézve!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr1818001104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.13. 12:51:01

Orbán tovább bírt, Brüsszel visszavonult,

Tanulság: kifizetődő Brüsszel ellen keménykedni,

zord íjász · zordidok.blog.hu 2022.12.13. 12:58:31

"és a széles értelemben vett kormánytól független szervezetek, beleértve az önkormányzatokat is...és el kell tűrnie, hogy a civilek/önkormányzatok ellenhatalmat építsenek ki a NER hűbéri rendszerével szemben."

1. Bloggertárs. Te hol éltél az elmúlt 12 évben? Mert az eddigiek alapján azt hittem, hogy Magyarországon, de most elbizonytalanodtam.
2. Az önkormányzatok már csak a nevükben önkormányzatok. Kiszolgáltatottságuk és függőségük a kormányzattal szemben gyakorlatilag teljes. Vagyont, jogköröket, adóbevételeket, intézményeket stb. vontak el tőlük, és a lojalitás pénzcsapjára kötötték őket. Minél kisebb a település fizikailag/népességben, annál inkább kiszolgáltatottabb a kormányzatnak a központi pénzügyi támogatások tekintetében...illetve az adott településen belül a belső, emberi és gazdasági vonatkozások tekintetében.
3. Az önkormányzatok semmiféle Hatékony vagy Számottevő ellenpólust nem tudnak képezni a jelenleg kiépített hűbéri, feudális-kommunista rendszerrel szemben. Ez illúzió. Minden apró ellenzéki /független /nem orbánista/nem fideszes győzelem ezekben az önkormányzatokban legfeljebb morális kéjt okoz vagy a demokrácia látszatát erősíti, mert a Nagy Kép egészéhez képest ezek az egyébként akár örömteli változások is csak jelentéktelen "hibának" számítanak, amelyeket a gonoszság gépezete simán korrigálni tud. (kommunikáció, propaganda, karaktergyilkolás, pénzügyi megfojtás stb. ) Ezt a rendszert nem az önkormányzatokban keletkező –általad vagy az EU által remélt – hatalmi ellenpólus fogja eltakarítani. Most megroggyant, ömlik a szar mindenhonnan, de azért jön a pénz az EU-ból, és a lassú tűzre rakott béka már megfőtt a fazékban. Gyáva népnek nincs hazája. De ez nem marad így, bármennyire is kilátástalannak tűnik jelenleg a változás. A történelem bölcs tanítása és példái szerint az ilyen rendszereket mindig drámai és gyors fordulat söpri el. A NER-rel is ez fog történni. A rendszer jellege magában hordozza a végzetét.

"Ha azt hiszed, hogy ennek a történetnek jó vége lehet, akkor nem figyeltél eléggé." Majd kikeresed az idézet forrását.

Ámen.

Rubasov nertárs 2022.12.13. 13:24:09

@zord íjász:

Tökéletes diagnózis, egy kivétellel:

"De ez nem marad így, bármennyire is kilátástalannak tűnik jelenleg a változás. A történelem bölcs tanítása és példái szerint az ilyen rendszereket mindig drámai és gyors fordulat söpri el. A NER-rel is ez fog történni. A rendszer jellege magában hordozza a végzetét."

A forradalmi, azaz gyors társadalmi/gazdasági változás előszele mindig mindenhol egy erős szellemi-kultúrális pezsgés. Ugyanis ezek a változások sosem alulról, hamem mindig fentről indulnak és az kell hozzá, hogy azok a tehetséges, okos, művelt stb. emberek akiknek nem tetszik a rendszer, ne tudjanak hova hátrálni. A nyitva álló (nyugati) határok következtében azok, akik egy ilyen pezsgést be tudnának indítani és élere tudnának állni a fokozódó társadalmi elegedetlenségnek, elmennek nyugartra karriert, de legalábbis egy normális életet felépíteni. Nem tetszenek forradalmat csinálni, amikor van egy sokkal kevésbé kockázatos és macerás alternatíva.
A NER így a Kádár-rendszer útját járja majd be, azzal az eltéréssel, hogy bukását nem külső tényezők (az EU szemmel láthatóan mindig küld majd annyi zsetont, hogy ne legyen komolyabb baj), hanem a puszta biológia (Orbán sem él örökké) okozza majd. Mivel Vitya annyira félti hatalmát, nem fogja megkísérelni a "dinasztia" alapítást, ahogyan azt tette Kim Ir Szen, akinek azóta is a leszármazottai vezetik Észak-Kóreát. Így OV nyugdíjazása és/vagy halála után újra megelevenednek majd a 1990-es és 2000-es évek, amíg az új Orbán színre nem lép.

HaD 2022.12.13. 15:54:00

..mint már sokszor megjegyeztem ez a banda (akiket hívjunk rendszerváltó elitnek holott a posztkomcsi hatalomátmentés káderei szimplán)becsapdázta elöre megfontolt agitpropos módszerekkel azembereket,és fel is használja azt hogy az eju jólélöinek szüksége van erre a piacra és (egyenlöre) erre a melós rétegre...ennyi.lfszt ez eus egysdég meg hasonlók. bankszektor kereskedelem ipar mg lehúzása mint volt is mióta a török(majd a rövidéletü ruszki) lehúzás helyett belépett a nyugati...és ehhez mindig is megvoltak a megfelelö "magyar" elit rétgek...konkrétan az aktuális nagyhatalmi pozicióval kollaboráló gazemberek...a bethlenektöl a pálffyakon esterházyakig majd deákig ...az olyan söpredék mint a bocskoros horthy az már elökészítette egy rákosi kádár csürhe létjogosutságát a magyar néplélekben...és ezt koronázza meg(lehet szó szerint is) ezazorbán gyurcsány paktum..

MEDVE1978 2022.12.13. 21:16:58

" Orbán jogászi képzettsége nem arra szolgált, hogy jogkövető legyen, hanem hogy kipécézze a joghézagokat, meglássa a saját érdekeinek megfelelő kiskapukat, majd ezután gyors elővágással kész helyzetet teremtsen."
A legtöbb jogász vagy ügyvéd egyébként ilyen.

"akik megsúgták a többieknek mik Orbán gyenge pontjai; ezek a pénz és a széles értelemben vett kormánytól független szervezetek, beleértve az önkormányzatokat is." Brilliáns, nem gondoltam volna, Nobel-díjat érdemelnek. Rámutattak, hogy a pénz és a kormánytól független szervezetek a gyenge pontja. Pedig én azt hittem, hogy netán a kormáypárti civil szervezetek, az egyházak és szegény pénztelen emberek a gyenge pontjai. Micsoda teljesítmény!

"2022-re sikerült Orbánt sarokba szorítani és megfogni, annál is inkább, mert a remélt „felmentő sereg”; Putyin európai nyomulása elakadt." Látom kellett Putyin és az ő "európai nyomulása". Hova nyomult volna Putyin? Ja tudom, versenyt rettegünk, hogy előbb a balti államokat, aztán meg Lengyelországot szállta volna meg. Azzal a hadsereggel, amiről már kb. 5 nap alatt kiderült, hogy mennyivel rosszabb. Baromság.

"Az Európai Unió fizetni fog és ezzel megmenti az Orbán kormányt, de Orbánnak cserében „pitiznie kell”: el kell fogadnia az EU pénzügyi gyámkodását és el kell tűrnie, hogy a civilek/önkormányzatok ellenhatalmat építsenek ki a NER hűbéri rendszerével szemben."
Miben nyilvánul meg a "pénzügyi gyámkodás"? Igazából én inkább azt látom, hogy Orbán próbálja a szokásost, felépíteni formailag és üresen, amit az EU kér, de ettől még Lőrinc a pénzéhez jusson.
Mit kell eltűrnie a civilektől meg az önkormányzatoktól? Ez akkor whisful thinking, hogy belelóg a bilibe a keze a szerzőnek. Az a hamvába halt terv, amit a hazai ellenzék próbált megjátszani (az EU inkább a pénzt az önkormányzatoknak adja és ne a magyar államnak), nem tart sehol. Semmiféle alapja sincsen és rengetegen süllyesztenének el egy ilyen törvényjavaslatot az EU-ban.

A következtetés pedig szintén baromság. Ez a blog egyébként olyan, mint a színtiszta FIDESZ propanganda alias Megafon vagy KESMA DK-s tükre.

tiltsál ki te gyökér 2022.12.13. 23:29:25

Tehát most az a narratíva, hogy az ellenzék, aki eddig könyörgött, hogy az unió ne adjon semmit, hirtelen megmutatta az uniónak, hogy itt aztán vannak európai emberek, és ezért az unió megmentette ezeket.

Komolyan, beszarás. Erre a mélyrepülésre már nincsenek szavak.

birka menet 2022.12.14. 00:20:39

@tiltsál ki te gyökér:

Mit brekegsz te bukott fidernyák troll? orbán gazdádról az egész EU tudja, hogy putyin ügynöke, oszt a h.lál f.szára szopatják. 60-szor kell térdre borulnia Brüssel előtt, mire valami morzsát elvihet ellopni.

birka menet 2022.12.14. 00:23:56

@MEDVE1978:

Na te se az iskolában ültél amikor az volt a tananyag, hogy a ruszkik az elmúlt 100 évben meddig mentek lehóditani más népeket. Csak úgy, mert kedvük volt rá.

birka menet 2022.12.14. 00:25:34

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Ja te NER diszhülyéje, az EU elvette a putyin ügynöködtől s támogatások KÉTHARMADÁT. De lesz ez még négyötöd is!

sírjatok 2022.12.14. 03:33:11

@birka menet: a ruszkik nálatok ilyen kvantumállapotban vannak, egyszerre világhódító szuperhadsereg és szánalmas leromlott vesztes roncs. Lassan eldönthetnétek hogy akkor melyik.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.14. 06:20:18

@birka menet:

Azaz egy kitalált számból kénytelen voltak odaadni egyharmadot.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.12.14. 07:41:35

@sírjatok: Mikor írtuk hogy világhódító szuperhadsereg? Az atomjuk nélkül szart sem érnek már. A háborúk már nem azon dőlnek el, hogy milliókat hajtunk a frontra. 10 hónapja folyik a háború és az oroszok védekeznek. putyin vágóhídra hajtja a fiataljait.

birka menet 2022.12.14. 08:33:16

@sírjatok:

Legalább bizonyitod itt, hogy a fidess a kétharmad értelmi fogyatékos pártja.

birka menet 2022.12.14. 08:38:04

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Te NER diszhülyéje, éppenséggel hogy folytatódik a Felcsúti Kisputyinod szopatása, mert a diktátor gazdád tovább fog rinyálni meg segget nyalni a visszatartott 6 miliárd euróért.
Ugyanis anélkül felkészülhet az államcsődre, ahogy Jobbkéz eftárs is kikotyogta.

nemecsekerno_007 2022.12.14. 09:13:59

@tiltsál ki te gyökér: És a legszebb, hogy ebből jobban megélnek mint az átlag magyar.

nemecsekerno_007 2022.12.14. 09:17:27

Kedves blogger, ha lenne Magyarázkodás Nobel-díj azt az európai magyarok kapnák.

birka menet 2022.12.14. 10:18:36

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Kisputyinidnak nem kell az EU 6 milliárd eurója? Háakkor rajtatok fogja bevasalni, mert valaki pénzéből ki kell fizetni az államadósságot!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.14. 10:31:51

@birka menet:

Így is csak kis részt adnak, az eredeti összeg se annyi volt, ami kompenzálni tudná a nyugat által kisíbolt összegeket.

padlogaz 2022.12.14. 10:38:39

"Ahhoz hasonló a helyzet, mint amikor az Német Szövetségi Köztársaság fejpénzt fizetve kimentette az 1970-es években a Romániában élő németeket a nacionál-bolsevik diktátor Ceausescu karmai közül.

Most az alku révén valójában az Európai Unió nyújt segítőkezet az orbán-rezsimmel szembenálló európa-párti magyaroknak, lélegzethez juttatja őket és reményt ad a jövőre nézve!"

ugyanazt mondom, mint egy korábbi poszthoz fűzött kommentemben is, hogy ha ez nemcsak a blogger személyes vleménye, hanem ez lesz a baloldali ellenzék hivatalos narratívája, akkor nemcsak a magyar választók gondolkodását nem értik, hanem az EU (vagy bármilyen EU méretű és heterogenitású társadalmi-gazdasági rendszer) működési mechanizmusát sem.

el kellene felejteni ezeket a romantikus toposzokat, hogy "megmentjük a magyar embereket", stb., az EU egy kőkemény érdekek alapján működő szervezet, aminek a döntéshozatalát, lám-lám, megint orbán ismeri sokkal jobban, mint akármelyik baloldali politikus, még annál is, aki évek óta az ep-ben dolgozik.

ha ebből a baloldal megint azt a téves következtetést vonja le, hogy ők győztek és orbán veszített brüsszellel szemben, akkor nagyon-nagyon sokára lesz itt kormányváltás :-)

konrada 2022.12.14. 12:03:30

;))))

qrva jó paródiát írt a blogger a mindent megmagyarázni akarás erőlködéséről (aminek tudjuk, hogy a besz...s a vége), kár hogy ez sokaknak nem jön le.

...mert azt nem hinném, hogy ennyire "khm, érdekes"....;)))

birka menet 2022.12.14. 12:04:06

@padlogaz:

Fidess Valóságtagadó Propaganda:

Nem kapjuk meg az EU támogatások kétharmadát! Győztünk!

Hehehe, jappersze, hiszentényleg Sikerült megállitani Brüsszelt!, ez volt a fidess cél.
Jöhet az újabb rbáni hadisarc meg a 48-szoros rezsiszámla.

gigabursch 2022.12.14. 12:31:50

"Mégsem dolgoztak rosszul a magyar ellenzék Európai Parlamentbe beválasztott képviselői, mert megmutatták", hogy mekkora gátlástalan, korrupt, hazaárulók.

sírjatok 2022.12.14. 13:25:44

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ott nyifog hogy jaj jaj majd minket is megtámadnak majd, erre írtam, hogy döntsük már el lassan, hogy az orosz hadsereg erős vagy gyenge, mert a kettő egyszerre nem megy, hogy azon is rettegünk hogy lerohanják Európát, és közben meg azon élvezkedünk hogy haha de bénák mekkorát veszítenek. egyszerre mindkettőt mondani logikátlanság, mégis ezt látom

birka menet 2022.12.14. 13:49:17

@sírjatok:

Te Győzike párttárs, nem érted, hogy senki sem foglalozik az önmagad által kitalált fake figyelem elterelő lázálmaiddal?

birka menet 2022.12.14. 13:58:31

@sírjatok:

Azon nem töröd a kis bukdidat, hogy hogy van az, hogy orbánod szünet nélküli gyűlöletpolitikát folytst pl. az arabok ellen, majd most is kirepült Katarba, hogy tövig leoboázza az arab vezireket.

ulpius66 2022.12.14. 14:25:59

"Az EU menti a „magyar európaiakat”, akárcsak az NSZK a romániai németeket"

ÉN MÁN NAGYON VÁROM, HOGY AZ AFRIKAI ÁLLAMOK KIMENTIK EURÓPÁBÓL AZ ITTREKEDT NIGGEREKET!!!!
(persze az arabok is vihetik az övéiket......)

uIpius66 2022.12.14. 14:51:39

Persze a lóvé amit az araboktól kapok, hiányozni fog...meg hát sokkal jobb fejek mint az oroszok, ha nem fogazok, nem pofoznak meg és euróban fizetnek.

ulpius66 2022.12.14. 15:24:50

@uIpius66:

Na, ennél a betűtípusnál is lebuktál!

Az én nevemben az "ulpius66"-ban a kis "l" betű alja jobbra hajlik...... míg a lopott nick-nevedben a nagy "i" betű totál függőleges..

ISMÉT LEBUKTÁL!!!!!

Én, azaz Ulpius Tamás névjegyem:
ulpius66
0 bejegyzést írt és 9185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.11.19. óta tag.

A nick-tolvajom névjegye:

uIpius66
0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2022.02.11. óta tag.

Kedvenc nick-tolvajom!

Komolyan kérdem!

Mi a tökömért nem a saját nevedben kommentelsz?????????? ..... mért a tőlem lopott névben???????

birka menet 2022.12.14. 21:54:00

@ulpius66:

Az alteregód még jobban megmutatja, hogy milyen eke is vagy.

birka menet 2022.12.14. 21:55:10

@6.Lenin mondanivalója:

Lenyint padlóra vágta a megvédett 17-szeres rezsicsökkentés, nem fussa ám minden héten internet caféra!

Sorállományú előfelvételis 2022.12.15. 06:56:51

@birka menet: Képzeld el mennyit emelkedhetett a felnőttpelenka ára!

bordon 2022.12.15. 08:13:45

Van baj a posztoló fejében, ez már Orbán-fóbia, mindenről ő jut eszébe, az ágya alá is benéz éjjel, nehogy ott bújjon meg a patásorbán.
Lesz nagy meglepetés, amikor gazdasági válság ide, koronavírus oda, uniós szarkavarás ellenére is a következő választáson is meglesz a ⅔ a fideszkének.
Orbán nem szopkod térdelve a Magyarországnál nagyságrendekkel korruptabb, neonáculó Ukrajnának. Ez aztán a putyinizmus.

Lassan kifullad és kivérzik a két nagy szláv testvérnép, aztán béke lesz. Minden épeszű ember látja, hogy amikor két nehézsúlyú, seggrészeg testvér pofozza egymás, akkor nem érdemes könnyűsúlyúként odamenni okoskodni. Majd kifáradnak, aztán lenyugszanak. 2-3 évig nehéz lesz mindenhol Európában az élet. Az a lényeg, hogy a háború semmiképp nem dogja elérni a NATO-tagországokat, mert ez az ukrán neonácikon kívül senkinek sem érdeke.
Legalább lesz sok magányos, fiatal, szőke ukrán lány, akik olcsón kaphatóak. Pierre Woodman már készíti a síkosítót. Ennyikeh!

Én nem látom, hogy Magyarország szívatásából hogy lesz ellenzéki győzelem. A magyar ember annyira nem ostoba, hogy elkövesse azt a hibát, amit az ukránok, hogy beugrottak az angolszász titkosszolgálatoknak és elkergették a demokratikusan megválasztott elnöküket, asszisztáltak a puccshoz.
Amit esetleg elér majd ezzel az ellenzék, az az, hogy a Fidesz ⅔-a alacsonyabb részvételi aránnyal áll majd elő, mert az emberek szarnak az egész hisztire. A magyar ember Orbánnál jobban csak besúgó, hazaáruló, sorosista, ukránszopó ellenzéket utálja jobban. Az ellenzék nem érti, hogy a saját sírját ássa.

Fidesz bérszámfejtés 2022.12.15. 09:20:47

@bordon: A krumplijegy kiutalását jóváhagytam.

birka menet 2022.12.15. 09:41:21

@bordon:

Na takarodsz vissza a moszkvai megbizóid seggébe te hazaáruló selejt Kreml propagandista! Oszt viszed magaddal a putyin ügynök orbán gazdádat meg a neonáci fideSSt is!

gigabursch 2022.12.15. 10:17:04

@bordon:
Jelen körülmények között olyba tűnik, hogy - kutatások ide-oda* - a Mi Hazánk Mozgalom lesepri a teljes ellenzéket.
Hogy lesz-e legalább 1/3-uk, azon el lehet filozofálgatni, meg még messze van a szavazósdi, de hogy kb 20-25%-ra csípőből hivatottak, az alighanem vitathatatlan.

____________________
* Az elmúlt két évtizedben semmit sem találtak még el, úgyhogy kb tök mindegy mit böfögnek és az is hülye aki rájuk hallgat és a válaszadók java szerintem rendszeresen félrevezető választ ad...

birka menet 2022.12.15. 11:23:35

@gigabursch:

A lukasenkoi választási csalás Jobban teljesit!

Jut eszembe, nem gyünnek vissza a Nemzeti Birkanizációs válaszlevelek, ezért fidernyákék kitolták a határidőt?
Na de nem fognak, a gombáknak kell az a tüzelésre.
süti beállítások módosítása