MaGYAUR

MaGYAUR

Netanjahu-n a világ szeme

2023. október 10. - Magyaur

A Hamasz és más terrorszervezetek propagandája a civilizált világ humanizmusát lovagolja meg, amely mindig a szegény, elesett áldozattal érez együtt: alapvetően a mindenki által kihasznált palesztinokkal. De ahogy a Bin Ladennel és az Iszlám Állammal való leszámolás miatt, úgy a közel-keleti háborút akaró gyilkos Hamasz kiiktatása miatt sem hullat majd könnyeket a világ.

Nagyon sok múlik Netanjahu-n: hajlik-e Ganz javaslatára és nemzeti egységkormányt alakít, vagy inkább a kormánya vallásos-héjáit követi, akik most jó ürügyet kaptak arra, hogy "tengerbe szorítsák" a térség arab lakosságát....

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr2418231509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.10.10. 08:48:28

Aztán majd amikor kiderül, hogy az egész műsor, meg a sok halálos áldozat Bibi és haveri körének politikai manipulációja volt, akkor is ezt fogod mondani?

Amúgy a politikusokon kívül ez az egész nem hírérték.

gigabursch 2023.10.10. 08:56:14

@gigabursch:
Persze az is megérne egy kis utánajárást, hogy hogyan kerülnek hohóliáb szánt fegyverek a gázaiak kezébe? Nem is kis mennyiségben!
S erről tájékoztatta a moszatot Egyiptom, de ők még a fülük botját se mozgatták...

Ugyanolyan megrendezett esemény, mint a 9/11

György Csaba Nagy 2023.10.10. 12:43:02

@gigabursch: Magas az ingerküszöböd, ha neked eddig másfélezer ember halála és a sérthetetlennek tűnő izraeli hírszerzési és védelmi rendszer teljes csődje nem hír. Csak nehogy lehuppanj a magasból.
A tét növekvőben: Izrael már megkezdte brutális válaszát, az USA katonai és sok szövetségese erkölcsi támogatásával. A Hamasz nyilvánvalóan elszámította magát, akciója öngyilkosságba torkollik, a bosszú kegyetlen lesz. A Hamasz sikerrel kovácsolja egybe Izrael megosztott népét, az ultraortodoxok uralma alatt. A nyitott kérdés ezek után, mit tesz Izrael a terrorizmus oka, arab lakosainak kilátástalan helyzetének legalább enyhítése irányában. Amíg őket állatként kezeli, irtja, elüldözi, megalázza, nem teszi lehetővé normális emberi módon élésüket, a terrorizmus fennmarad, és időnként szükségszerűen fellángol. De bármiféle pozitív fejlemény mostanában reménytelen.

gigabursch 2023.10.10. 12:56:36

@György Csaba Nagy:
Az AEÁ (elsősorban külpolitikai értelemben) és az erkölcs az kb a két totálisan nem összeegyeztethető valami.
Ha valakinek nem számít x millió halott az épp az AEÁ, ezt már sokszor bebizonyították.

De nyugodj meg, sem Kelet-Ázsiát, sem Közép-Ázsiát, sem Dél-Amerikát sem érdekli, hogy történik-e itt valami. Max annyiban, hogy akkor át lehet rendezni egy kicsikét a piacokat.
S ők azok, akik pont letojják az AEÁ hegemón elképzeléseit, mert úgy amúgy meg is tehetik, hiába ripacskodik itten a sok AEÁ-s, hogy ők a világ csendőrei.

Az meg, hogy a bosszú népe csak bosszút tud állni, azt évezredek óta tiszta, közismert.
Nincs egy ünnepük se, amelyik nem valamilyen tömeggyilkossághoz/népirtáshoz kapcsolódna, esetleg valami átveréshez (Lásd a bárányáldozat ünnepét, ami csak náluk Izsák utcája, az összes muszlim kategórikusan vallja, hogy még ez sem igaz, mert különben hogy lehetne maga a bárányáldozat az ő legnagyobb ünnepük?).

Persze ezt nyilván kellemetlen kimondani, de ha esetleg mégis tudsz mondani tőlük egy olyan ünnepet, ami nem a vérről, az ártatlanok véréről szól, akkor kérlek világosíts fel!
Előre is köszönöm!

György Csaba Nagy 2023.10.10. 13:49:49

@gigabursch: Hogy mit ünnepelnek és hogyan, az jottányit sem érdekel. Ami viszont nagyon, hogy bánnak arabjaikkal. Sztem az ember egy megbecsülésre méltó állatfaj, mindenféle megalázása felháborít.Különös, hogy egy nép, melynek tagjait évezredek óta üldözik faji alapon, hogy vesz fel fasiszta viselkedést saját államában más etnikum ellen. Csak reménykedem, hogy egyszer eljön a két állami megoldás ideje, de ez odébb van, és a Hamasz lökött egyet rajta elfelé.
Mellékszál: kit érdekel ez az ügy? Középázsia nagyrészt muszlim, persze hogy figyel. India, ami szintén Középázsia, épp muszlimirtással tölti idejét, ellendrukker. A piacok újraosztása pedig ezt a harmadik világot nem mozgatja, mivel érdemben nincsenek rajta. Az ő piacukon viszont arat az USA, korábbi tőkeexportja révén.
Az USA, mint minden hatalmi tényező, gyakorlatában érdekeit követi, utána keres hozzá elvi igazolást ezek kusza és ellentmondásos könyvtárában. Érdekeit pedig a döntő befolyással bíró Izrael-párti pénzarisztokrácia diktálja. Világunk így működik, kevesek teccésére és javára.

gigabursch 2023.10.10. 20:32:48

@György Csaba Nagy:
A palesztinok kapcsán az egyik legnagyobb dilemma, hogy kb ötödük keresztény.
Létük több, mint fontos.

Az viszont tény, hogy akik végre békét hozták tető alá, abból az egyik merényletben (Rabin), a másik mérgezésben (Arafat) halt meg.
A béke kb akkor valósulna meg, ha az egész országot úgy hívnák, hogy Szentföld.

Mondjuk vicces, amikor odavalósiakkal találkozik az ember, megkérdi, hogy honnan, válaszolják hogy Izrael/(Ancient) Palastine, S én csak annyit mondok, hogy "Ahhh, the Hogy Land".
Nagyot néznek, aztán a legtöbbször egy kellemes mosoly fut át rajtuk.

gigabursch 2023.10.11. 07:06:52

@gigabursch:
Most nézem az Android okostelefon intelligens szójavítás károsítását
Szóval: Holy Land

@Magyaur:
:-)

György Csaba Nagy 2023.10.11. 20:35:16

@gigabursch: hát ha ez nem photoshop-termék, nagy Jehova állatkertje is.
Más: a kazárok hitelesen türkök voltak, nem zsidók. Hogy a zsidó vallást vették fel, annak logikus magyarázata volt: korábbi katonai demokráciájukból a feudalizmusba lépve váltaniuk kellett ennek ideológiai támaszára, az egyistenhitre (egy úr az égben, egy a földön, fenti által szentesítve), s minthogy a velük tartósan hadban álló bizánci ellenségük elfoglalta Istent Jézusostól, muszlim ellenségük pedig Allahot, maradt nekik Jehova. Hogy ezt utólag félremagyarázzák, ki önigazolásként, mások leértékelésként, annak is van logikus oka, de a tények makacs dolgok.

gigabursch 2023.10.11. 20:55:04

@György Csaba Nagy:
Egy halom hasonló fotót lehet találni.
Az azovosoknál - rőleg a vezetőiknél - tömegesen.
Tetkósat is, meg siratófalasat is, meg kombináltat is.

Személy szerint ezzel az egész "kazár állammal" kapcsolatban fenntartásokkal vagyok, legfőképp azért, mert a régészet ezidáig nyomát sem igazolta.
Most meg a maradékot is rommá bombázzák, lövik, aknázzák, stb...
De mindegy is....

gigabursch 2023.10.12. 08:05:07

Visszatérve Izraelhez:
Jelenleg úgy tűnik, hogy az a narratíva, hogy hadd hulljon a férgese jeligére próbálnak hamasz vezetőket legyilkolni, egy halom civil áldozattal + szociális körülmények kiiktatásával.
Ez így megvalósulás esetén, ebben a formában és mennyiségben nem csak népirtás és emberi(és)ség elleni bűncselekmény lehetőséét hordozza magában, de teljes biztosítása annak, hogy utána az ember minden hollókosztos brekegést nagy ívben letojjon.

Ugyanide tartozik, hogy amíg hohólia kapcsán pártunk és kormányunk az azonnali fegyverlerakás és a békés tárgyalások mellett szólt (amúgy helyesen), addig itt CYR2 (Szí-ja-r-two - Szijjártó) azonnal és felelőtlenül a "jogos önvédelem" címszava alatt a maga részéről és a mi nevünkben(!) felhatalmazást adott háborús bűncselekményekre, teljes fejelfordítás mellett.

S ez már igen nagy gond.

György Csaba Nagy 2023.10.12. 12:30:31

@gigabursch: kazár élményeit elég alaposan leírta Bíborbanszületett Konstantin követe.
A fő témához: Netanjahu zseniálisat húzott, mikor elfogadta Ganz ajánlatát az egységkormány összehozására. Ezzel egybekovácsolta a megosztott zsidó társadalmat, csökkenti az ortodoxok befolyását, saját kiszolgáltatottságát irányukban, ezzel egészségesebb irányba terelheti országa politikáját, s farvízen megússza az ellene folyó pereket, mert a nemzet megmentőjébe ki merne belekötni? E szerepében a palesztinokkal szemben a legteljesebb szigort alkalmaznia kötelező. A "holnap" vérfürdőt hoz, terrorra terrort. De mit hoz a "holnapután", az az igazi kérdés: a terror veszélyének megszüntetése. A terror mindig és mindenütt szükségszerűen feltámad, ahol a normális emberi élet feltételei hiányoznak. A palesztinok pedig lenézett, lekezelt, megalázott polgárai Izraelnek. A történelmi érvek hamisak: a területet hajdan fegyverrel ragadták el másoktól, majd új viharok új urakat hoztak ott is. Omar kalifa hadai fegyverére támaszkodva bölcsen tárgyalásos formában biztosította az arab uralmat Jeruzsálem felett 636-37-ben, azóta az arabok ott nem gyüttmentek. Einstein, a lángeszű tudós, de emberi viszonyokban naiv álmodozó mondta a II. Vh. utáni államalapításkor: mi majd megmutatjuk a világnak, hogy tudunk békében együttélni arab testvéreinkkel. Hát meggyőzően megmutatták. A lecke adott: a terrorizmust csak úgy lehet végleg felszámolni, ha emberi életlehetőséget biztosítanak a palesztinoknak. Az erőszak ideiglenes álmegoldás. Hogy "holnapután" felülkerekedik-e az államférfiúi bölcsesség, az a nyitott kérdés. Fetvozső!

gigabursch 2023.10.12. 14:32:20

@György Csaba Nagy:
Nem csak Konstantiné az egyetlen történelmi írás, amihez a régészet a legnagyobb erőszak (értsd: "véletlenül" odaszórt pénzérmék) mellett sem tud sem mennyiségben, sem minőségben elegendő, S főleg vitathatatlan leletet biztosítani. Aztán van gond a szövegek egymásra épülésével is, ha elém kerül az a kritikahalmaz, ami ezt ízekre szedi, majd behozom.
Mindegy, elviszi a témát, majd ideillőbb cikknél kivesézzük...

Szóval...
Ha nem netszkép, akkor NetánYahoo(?):
:-)
Erre mondják azt a keresztény teológiában legjártasabbak, hogy Jézusnak sem oda kellett születnie, ahol alig van tennivaló, hanem oda, ahol a legnagyobb a gond. Alsó hangon több ezer éve!
Ám a szeretet törvénye, mint egyetlen tv nem tud ízleni mindenkinek.
S ami a Szentföldet illeti: nem tudom mikor lesz béke az Olajfák hegyén?
17 éve sokadik érettségi találkozónkon egyik zsidó osztálytársam és egyben jó barátom csak annyit kért, hogy jó kívánsággal búcsúzzunk el.
Mikor ezt az olajfás kívánságot mondtam, csak annyit mondott: Ez tényleg szép kívánság, hogy legyen végre béke az Olajfák hegyén!

Attól tartok, hogy nem ma fog eljönni.
Ettől még bízok benne, sajnos azonban ezektől elvárni nem tudom.

Elnézve a képeket, a pusztítás ugyanolyan totál radír, mint amit hohóliában látunk.

György Csaba Nagy 2023.10.13. 19:31:18

@Magyaur: A szakértő bizonyára jobban ismeri Netanjahut nálam, de ettől még tévedhet. Mint liberális, gyűlöli őt, és ezzel nincs egyedül, de mintha elvakítaná a gyűlölet. Sztem épp populizmusa teszi Netanjahut most győztessé. Izrael népe erős ébresztőt kapott álmából, mi szerint a világ legjobb titkosszolgálata és egyik legjobb hadserege garantálja biztonságát. Hát mégsem, az urak ellezserkedték hívatásukat. Kevesek tragédiája, sokak -mindenki- ijedsége után most a nép vért akar inni: előbb a palesztinokét, majd talán a belső felelősökét is.. Előbbit Netanjahu szállítja, a maga populista módján, s már hozzálátott. Csillaga rövid távon csak emelkedhet. A palesztin probléma megoldását persze nem lehet tőle várni, alkata és emberi minősége szerint sem.

gigabursch 2023.10.18. 11:07:31

@gigabursch:
A jelenlegi kórházrombolásos mutatványukkal a zsidó állam végleg kiírta magát az ember és az emberiség kategóriából.
Pontosan ez volt az a viselkedés, amitől a legjobban féltem és tartottam.

Csak ilyenkor kérdem én, hol van az, hogy az izraeli sportolókat száműzzük az olimpiáról???
Mert ez nem önvédelem volt. Ez terror.
Ami alighanem innetől tovább fokozódik.
süti beállítások módosítása