MaGYAUR

MaGYAUR

Ukrajna, Oroszország, Európa

2024. január 08. - Magyaur

Akárhol is húzódik majd a háború végeztével a határ Ukrajna és Oroszország közt, de...

  • Ukrajnának az EU és a NATO társult és később rendes tagjává kell válnia.
  • Ki kell alakítani, a történelemben másodszor, Oroszország nyugati oldalán egy az Északi sarktól Örményországig tartó, katonai jellegű, biztonsági övezetet, egy „Cordon Sanitaire-t”, amely hatékonyan védi Európát az esetleges orosz agressziótól.
  • Ugyanakkor nem cél Oroszország elszigetelése sem gazdaságilag, sem kulturálisan. Sőt, akkor járna el a leghelyesebben a Nyugat, ha Oroszország a kínai térnyeréssel szemben Európa segítségére tudna támaszkodni.
  • Ukrajna lerohanása megmutatta, hogy az Európai Uniónak közép távon minimum egy erős, egységes hadseregre, közös pénzügyminisztériumra és külpolitikára volna szüksége!
  • Európa külső és belső biztonságát az szavatolná, ha a közel 500 millió lakosú kontinens valódi világhatalommá válna, a már papíron létező, önkormányzó régiókon alapuló, Európai Köztársaság révén.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr4918297687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2024.01.08. 12:20:43

Oroszország úgy van vele, isten ments Európa segítségétől. Inkább Európának kéne az oroszok segítségére támaszkodnia. Viszont ezek után az nehéz lesz. Inkább Biden szaros seggét nyalják, de már azt sem lehet sokáig.

György Csaba Nagy 2024.01.09. 10:37:13

Sztem másképp áll a képlet. A világ érdeke, hogy a két atomnagyhatalom kölcsönösen sakkban tartsa egymást, elkerülje a világháborút. Oroszország nem tűrheti a NATO-t előszobájában. Ha ez megtörténik, amire sajna jó esély van, az állandó feszültséggócot képezne, ami senkinek nem érdeke, még az USA-nak sem, aki pár évtized késésben van: már nem a meggyengült Oroszhon a fő rivális, sokkal inkább Kína, akivel nem tud érdemben rivalizálni. Európa érdeke lenne a kapcsolat rendezése Oroszországgal, hogy hozzáférjen nyersanyagaihoz és piacához. Ehhez némi bátorságot kellene mutatni, szakítani az USA feltétlen szolgai követésével. Az orosz veszély mesebeszéd: Putyin leckét kapott hadserege állapotáról, mely Ukrajnával sem bír, dehogy menne neki a NATO-nak, ezzel Zelenszkij riogat szorult helyzetéből és a nyugati fegyverlobbi pozícióerősítő érdekből. Magyarország érdeke pedig az, hogy az EU-s felzárkóztatási forrásokra ne kapjon egy nagy és fejletlen konkurenst. Ki kell egyezni Putyinnal, legyen Ukrajna semleges zóna, épüljön újjá nemzetközi forrásokból, és találjon végre egy reálpolitikus vezetőt magának.
süti beállítások módosítása