MaGYAUR

MaGYAUR

Kárpátalja - a mérgezett mézesmadzag

2024. március 04. - Magyaur

Oroszország - pont mint a náci Németország - felajánlotta Közép-Európa újrafelosztását.

Csak az olyan háborús diktatúrára vágyó soviniszták dőlnek be ennek az Európai Unió egységét veszélyeztető manipulációs húzásnak, mint Magyarország történetének legfelelőtlenebb miniszterelnöke: Orbán Viktor.

https://hvg.hu/itthon/20240304_Az_oroszok_Magyarorszagnak_osztanak_le_Karpataljat

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr618345779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2024.03.04. 23:43:32

Ha trianonban lehetett osztani területet, akkor az Oroszoknak is lehet. Neked meg kuss.

Magyaur 2024.03.05. 00:10:36

@Nevem senki.: Trianont megelőzte egyfelől egy világháborús vereség, másfelől a magyarországi nemzetiségek elszakadási, függetlenségi vágya. Most Kárpátalján a többség nem akar csatlakozást Magyarországhoz. Még az ukrajnai oroszok jó része is ha választani kell a putyini pravoszláv-militarista állam és a majdani európaias Ukrajna közt, akkor az utóbbit választja. Nyugat-Ukrajna amúgy is sokkal nacionalistább, mint Ukrajna többi része, tehát a többségi ukrán/ruszinok akaratuk ellenére kerülnének hozzánk, amivel importálnánk polgárháborút is! A kárpátaljai magyar fiatalok közül akik el akartak jönni korábban, azok eljöttek. Csak a magyar lakosság idősebb, javaihoz ragaszkodó kisebbségét érdekelné valamennyire a projekt. (Amúgy, aki korábban megtehette, a "Magyar Igazolvány" birtokában meg sem állt a magyarországinál sokkal magasabb életszínvonalú, az ukránhoz hasonló nyelvű Csehországig!) És ezért a putyini blöffért kockáztatja Orbán Magyarország Európai Uniós tagságát? Meg van teljesen bolondulva!

ez a nevem senki 2024.03.05. 02:34:19

Putyin közölte, hogy erről soha nem beszélgettek a magyar miniszterelnökkel, majd mosolyogva megjegyezte, hogy lehetséges, hogy az ott élő magyarok örülnének annak, ha visszakapnák ősi földjüket. Felidézett egy történetet, miszerint a szovjet időben Ukrajnában utazott. Elmondása szerint akkor hallott ott embereket oroszul és magyarul is beszélni, de ukránul soha.

nagy em
ber eza putin!

Magyaur 2024.03.05. 08:00:38

@ez a nevem senki: Putyin Sztálinhoz hasonló tömeggyilkos, aki képtelen normális életfeltételeket teremteni a saját állampolgárainak, csak ezt a "birodalmi érzést", hatalmas véráldozatok árán. A naiv és gyáva Orbán meg úgy néz fel rá, mint az olyan senkiházi, mint amilyen ön, a neve alapján...

Nevem senki. 2024.03.05. 12:17:14

@Magyaur: Most meg lesz egy háborús nyereség. Ilyen ez, egyszer lent, egyszer fent.

" Most Kárpátalján a többség nem akar csatlakozást Magyarországhoz. Még az ukrajnai oroszok jó része is ha választani kell a putyini pravoszláv-militarista állam és a majdani európaias Ukrajna közt, akkor az utóbbit választja."

Ne röhögtesd már ki magad saját pályádon. Ukrajna folyamatosan vegzálta saját kisebbségét. Ukrajna minden mutatóban a béka segge alatt teljesít. Ukrajnába a háború után még a menekült ukránok sem akarnak visszatérni, szerinted meg pont a kisebbség akar ukrán földön élni? Hát ne röhögtesd már ki magad? Ukrajna minden csak nem európaias, jelenleg egy velejéig korrupt romhalmaz. Szerinted ki a faszom akarhat egy ilyen lezüllesztett gettóban élni?

Kockáztatja Orbán az EU-s tagságot? Ne bazd már! Szavazz te is a Huxit pártra azt lépjünk ki a picsába!

gigabursch 2024.03.05. 12:57:37

Hülye vagy nem csak történelemből, de földrajzból és ökológiából is.
Politikáról nem is beszélve.

Néha nem ártana gondolkodnom is.

gigabursch 2024.03.05. 12:59:33

@Magyaur:
Hülye vagy.
Az összes kárpátaljai lakos örülne, hogy egy tollvonással EU tag lesz, másrészt megszabadul a hohol sovinizmustól.

Gondolkodni ér!

Nevem senki. 2024.03.05. 18:08:20

@gigabursch: Pedig tanár. Most már tényleg érdekelne mit taníthat.
süti beállítások módosítása