MaGYAUR

MaGYAUR

A nemzeti-vallási önzés: civilizáció-ellenes

2019. december 18. - Magyaur

Van valami gazemberség abban, ha valaki a már amúgy is hatalmon lévő többséget támogatja a kisebbséggel szemben.                                                                                                                        Indiában, a hindu nacionalista-vallási párt demokratikus választásokon elért győzelmével kritikus helyzetbe kerültek "nem-hinduk", köztük elsősorban a muszlimok.
Ha léteznek alapvető euró-atlanti értékek, akkor ezek egyike, - amelyre egyébként a kora-középkorban, paradox módon ösztönzően hatott a Ibériai-félszigetről elterjedő mór-iszlám minta - az a szegények, özvegyek, elesettek felkarolásának és istápolásának LOVAGI HAGYOMÁNYA.
A Trump-féle, Orbán-féle és az indiai Modi-féle nacionalista-vallásos populizmus pont ezt a lovagiasság eszményt támadja, meg közvetetten a vele párhuzamosan kibontakozó "nő-barát" Mária-kultuszt, mondván: aki a nemzeti-vallási többséghez tartozó az végre élvezze és élje ki szabadon a többségi lét privilégiumait! Legyen "első" Amerika", "Nekünk Magyarország az első" stb jelszavak pedig azt jelentik valójában, hogy pokolba a politikai korrektséggel, a lovagias-liberális kisebbség-, és nővédelemmel!
A populista nemzeti-vallási elfogultság és önzés, a hatalommal való visszaélés nem egyszerűen erkölcstelen, hanem civilizáció-ellenes!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157845016471703&set=a.10151512007901703&type=3&theater&ifg=1

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-gyaur.blog.hu/api/trackback/id/tr3215356986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyaur 2019.12.18. 06:39:55

A demokráciában a többség túlhatalma ugyanolyan ártalmas, mint túlzott gyógyszerfogyasztás. A többség hatalmának a társadalmi szerződés, az alkotmány szabjon határt! A politikai korrektség = korrekt, érzelmileg pasztörizált információ, vagyis nem engedni az előítéleteknek, a tömegérzelmeknek és indulatoknak. Mindez nem öncélú: a normális piacgazdaságban, a tőzsdének valós információkra van szüksége + békére, mert háborúban megszűnik a magántulajdon szentsége!:)

Magyaur 2019.12.18. 06:45:47

A civilizációnak egyensúlyokat kell képeznie: ahol az iszlám diktál a keresztényeket, a zsidókat és az ateistákat kell védeni, ahol a hinduk, ott a muszlimok jogait...És ugyanez igaz a keresztény országok kisebbségeire. A civilizáció = tolerancia és nemcsak korrekt politikai beszédmód (PC), hanem korrektség és jogállamiság a politikában!:)

2019.12.21. 06:20:21

Az expressz asszimiláltak!
Faji hiányaikat úgy akarják eltüntetni, hogy faj magyarabbak akarnak lenni a parasztszármazékoknál, előkelőségi hiányaikat úgy, hogy dzsentribbek a valódi nemesnél. Minthogy őseikben nincs magyar vér, szüntelen harsogják a magyarkodó frázisokat. Olyan vendégek ők, akik meg részegedve, a vendéglátók szívességétől, tele szájjal hirdetik, hogy itt tulajdonképpen ők a gazdák és ők, merik »félteni« a magyar fajtát például a faj magyar parasztság választójogától.” Szabó Zoltán, a Cifra nyomorúság írója!

Bartha Miklós: Kazárföldön (Kárpátalján) című könyvének megjelenését. „Miért ne hinnők hát el Bartha Miklósnak, hogy a kazárságban nagy a szellemi züllöttség és sok az erkölcsi meghibbanás? Miért fogadnók kételkedéssel azokat a fejezeteket, amelyek a kazárság ravaszságát, kapzsiságát, üzérkedését, a földdel és pálinkával, a pénzzel és az élelmességgel űzött uzsoráját támadják. Ahonnan ez az elem beszivárgott, az orosz városok gettóiból, nem hozhatott magával, sem tisztaságot, sem magasabb erkölcsi színvonalat, sem a testi fáradságnak megbecsülését, sem szociális ösztönt, sem kúltúr képességet. (... ) Ami antiszociális és kultúr képtelen elem van e barbár tömegben, azt bizony le kell róla nyesni, erős és ügyes kézzel. Ady könyv ismertetője!
a tanácskormány 1919 rendeletben telepítette ki a fővárosból a menekült galíciai zsidókat, mint "élősködőket".
1919 májusában a szegedi Mars téren álló „vörös laktanyát” egy többségében zsidó származású tisztekből álló különítmény foglalta el. Ha úgy tetszik, a „Szegedi Gondolatot” zsidók indították útjára.
. A törvénykezés monopóliumhelyzetet teremtett az alkohol készítésében és árulásában a nemesség számára, a földesurak pedig zsidóknak adták bérbe azon jogokat, hogy azok főzhessenek és árulhassanak alkoholt. A zsidó bérlők pedig a falusiak általi profiton gazdagodtak meg (akik tehát nem rendelkeztek a nemesek jogaival az alkohol előállítására, se a zsidók összeköttetéseivel, hogy azon jogokat bérbe vehessék), továbbá a sokszor 100 százalékos kamatra adott kölcsön miatt sokaknak elárverezték a megélhetést jelentő telkeit és otthonait, mely szintén nem segítette a zsidó-keresztény együttélést (i. m., 49.

A MAGYAR urak baromsága.(Maguk is zsidók!) A magyar urak ezer éven keresztül mindig szem előtt tartották, hogy hatalmuk csak addig biztos, amíg nincs magyar etnikumú polgárság. Nem szabad követniük a nyugati népek példáját, ahol minden társadalomban volt viszonylag erős, saját etnikumú polgársága. Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének.

Hiába, Magyarországon a polgárságot is úgy kell kinevezni, mint ezer fundamen¬umtalan kulturális intézményt: nincs polgárságunk. Ez az ország penészes, feudális, tarthatatlan romlottságát talán legjobban polgárságának szörnyű, silány gyávasága mutatja. Egy zagyva, kevés polgárság, amelynek élelmesei sietnek felkapaszkodni az uralkodó osztály pódiumára. Mely a polgári címet szégyelli.Büszke polgársága csak olyan társadalmaknak van, hol a polgárság forradalmat csinált, s véres kézzel dobálta ki kastélyaik ablakán elnyomóit. A magyar polgárság csinált talpnyalást, üzletet, kalábriászt, (=hazárdjáték) de forradalmat soha, s ezért nincs!

2019.12.21. 06:24:30

@Magyaur: Demokrácia?

Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket? Szabó Dezső!

Naiv, és gyermeki álom az is, hogy a burzsoázia meghajlik a szavazócédulák tömege előtt, amikor osztályuralma fenntartásáról van szó. A demokrácia frázisa csak addig kell a burzsoáziának, amíg az, az ő melle előtt pajzs” Magyar Lajos 1919.

Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én. 100 év óta rágjátok a ló leányka álmát, pejparipa, ezen pipilőjét!
süti beállítások módosítása